Wrestling-IL
שלום לך, אורח! התחבר הירשם
התחבר
שם משתמש:
סיסמה: שכחת סיסמה?

Wrestling-IL › היאבקות › WWE v
1 2 3 4 5 ... 130 הבא »

Off topic - כל מה שלא היאבקות

עמודים (1976): « הקודם 1 ... 524 525 526 527 528 ... 1976 הבא »

מצבי תצוגת אשכול
Off topic - כל מה שלא היאבקות
wwehof מנותק
Mid-card
תגובות: 1,442
אשכולות: 0
Likes Given: 103
הצטרף בתאריך: Aug 2021
#5,251
02-25-2023, 11:30 PM
(02-25-2023, 10:40 PM)SwitchBlade כתב:  הציבור האשכנזי מחזיק ביותר השכלה, אבל זה לא המקור לפער. לא מדובר פה בהבדלי השכלה כפי שמדובר בהקשר שונה של הגעה לארץ, תרבות שונה והתאקלמות שונה של כל עדה ועדה.

רכישת השכלה זו צורת ביטוי של ההבדלים הקיימים ממילא בין אנשים ממוצא מזרחי לאשכנזי. אבל זה נושא מעצבן שלא כיף לדבר עליו. 

פיספסת את המילה פרמיטיבי.אשכנזים פחות מאמינים בתרבות הקמעות וכל השטויות האלה ויותר מאמינים בדברים יותר פרקטיים.

זה נושא מעצבן לדון עליו כי הרבה ספרדים הם בעלי רגשי נחיתות וחיים בסרט שדחפו להם לראש. כשאתה רואה בבון כמו אמסלם שמייצג את המזרחים, זה לא עושה שירות טוב למזרחים. כנ"ל אחד כמו קרעי. בחיים לא הייתי חושב שאחד כמוהו דוקטור. בקושי הייתי נותן לו בית ספר יסודי.
הגב

•
חפש
הגב
Mad King מנותק
באמת הכי טוב בכל הזמנים
תגובות: 4,945
אשכולות: 100
Likes Given: 701
הצטרף בתאריך: Jan 2021
#5,252
02-25-2023, 11:38 PM
אין לי כוח להיכנס באמצע הדיון עם הדעות שלי כי יש לי יותר מדי מה להגיד ולא מספיק זמן בשביל זה.
[Image: 20231028-191921.gif]
הגב

•
חפש
הגב
SwitchBlade מנותק
הכי טוב בכל הזמנים
תגובות: 9,870
אשכולות: 59
Likes Given: 4,494
#5,253
02-25-2023, 11:40 PM
(02-25-2023, 11:30 PM)wwehof כתב:  פיספסת את המילה פרמיטיבי.אשכנזים פחות מאמינים בתרבות הקמעות וכל השטויות האלה ויותר מאמינים בדברים יותר פרקטיים.

זה נושא מעצבן לדון עליו כי הרבה ספרדים הם בעלי רגשי נחיתות וחיים בסרט שדחפו להם לראש. כשאתה רואה בבון כמו אמסלם שמייצג את המזרחים, זה לא עושה שירות טוב למזרחים. כנ"ל אחד כמו קרעי. בחיים לא הייתי חושב שאחד כמוהו דוקטור. בקושי הייתי נותן לו בית ספר יסודי.

לא פספסתי, התעלמתי בכוונה.

לכל תרבות יש את הקמעות שלה - בין אם זה חמסה או קלפי רגש או מיינדפולנס.
אני חושב שהמילה פרימיטיבי בעצמה לא פרקטית ובעיקר גורמת עלבון ותחושות שליליות. 

זו עובדה שהאשכנזים מחזיקים ביותר השכלה. בתור מזרחי שלם אני מאמין שזה משהו שאפשר לפתור בקלות תוך דור אחד או שניים. השיפור בהשכלה שעדות המזרח מחזיקות בה בין שנות ה-80 לבין עכשיו הוא עצום. זה רק עניין של זמן. על אמסלם אין לי המון מילים טובות לומר, הוא לא מייצג את המזרחים בעיניי.  
[Image: images?q=tbn:ANd9GcRFUvQlGIwtNKipG04HwD5...p;amp;s=10]
הגב

•
חפש
הגב
Rollins מנותק
I want to play a game
תגובות: 442
אשכולות: 1
Likes Given: 183
#5,254
02-26-2023, 12:21 AM (הודעה זו נערכה לאחרונה: 02-26-2023, 12:27 AM על ידי Rollins.)
ערוץ 14 הוא פשוט ביזיון, לא רק במה שנוגע לרפורמה המשפטית, אבל כרגע בעיקר בגלל מה שקשור לרפורמה המשפטית. כל מי שקשור לימין הם משבחים ומהללים, וכל מי שקשור ל''שמאל'' הם צוחקים עליו ומגנים אותו, זה פשוט לא להאמין, ממש ערוץ תעמולה. אין שום דבר בערוצים 12 ו13 שבכלל מתקרב לרמת הסובייקטיביות של הערוץ הזה.
גם הם וגם ביבי בימים האחרונים מנסים להפוך את זה למאבק של ימין נגד שמאל, למרות שלא כך הדבר ויש הרבה מצביעי ביבי שמתנגדים לרפורמה כפי שהיא כרגע, ובצדק, זה הדבר הנכון לעשות.
באמת, הפוליטיקה במדינה הזאת מתסכלת. העתיד נראה רע, הדמוקרטיה מתפוררת עם הרפורמה הביזיונית הזאת והדמוגרפיה החרדית פשוט לא נתפסת, האיום אמיתי. מרגיש כאילו מה שקורה עכשיו זו רק ההתחלה והעתיד של המדינה הזאת הרבה יותר גרוע.
הגב

•
חפש
הגב
Bam Bam Bigelow מנותק
Bam Bam Caribbean Cool
תגובות: 2,666
אשכולות: 26
Likes Given: 4,211
הצטרף בתאריך: Nov 2021
#5,255
02-26-2023, 09:34 AM
(02-25-2023, 10:05 PM)wwehof כתב:  אני לא מבין את הקשקשת של הימין. אני רואה חברי כנסת כמו אמסלם שמבלבלים את המוח על רולקסים כשהבן אדם מרוויח 55 אלף. אני רואה איך הוא עושה מהספרדים מסכנים ביחס לאשכנזים וכו'.

מעולם לא הרגשתי איזו אפליה בגלל היותי ספרדי ולא אשכנזי. זאת סתם התמסכנות שלו. אני די רחוק מהדעות של השמאל ובכל זאת הצבעתי בשני סבבי הבחירות האחרות לגוש אנטי ביבי מתוך הבנה שביבי דואג לאוכלוסיות מאוד ספציפיות. מישהו מבוחרי הימין יכול להסביר לי איך השילוב של הכפלת תקציב הישיבות ועוד מספר מיליארדים לחינוך החרדי, מועיל למדינה או אפילו משאיר אותה במצב נייטרלי?

איפה ההבטחות על יוקר המחיה? האם חוץ מלדאוג ליוקר המחיה שלו, ביבי דאג לכלל האוכלוסיה?

נ.ב.
אני כן חושב שהציבור האשכנזי בכללותו משכיל יותר ופחות פרימיטיבי מהציבור הספרדי וזה המקור לפער ביניהם.

חשוב להגיד שהאפליה קיימת.
גברים מרוויחים יותר מנשים ונמצאים ביותר עמדות מפתח. זאת עובדה.
אשכנזים מרוויחים יותר ממזרחים ונמצאים בעמדות מפתח. זאת גם עובדה.
רוצים דוגמה ממש נהדרת שממחישה את המצב? תסתכלו על הממשלה הנוכחית.

יש לזה המון שורשים, והמון סיבות. תשלח לי שאני לא מתייחס למילה ״פרימיטיבי״ כי לדעתי היא מפספסת את המצב. בסופו של יום - יש פערים סוציואקונומים מאוד גדולים.
למשל - ילד שגדל בתל אביב, יש לו יותר סיכויים להוציא בגרות טובה ולהתגייס ליחידה טכנולוגית מאשר ילד בשדרות. בתל אביב יש אחוז אשכנזים גבוה ובשדרות יש אחוז מזרחים גבוה, והנה למשל דוגמה אחת מיני רבות לאפליה.
הפתרון הוא אפליה מתקנת. להשקיע בחינוך. אחראי החינוך בעמק יזרעאל נהג להגיד ״תשקיע מיליון בחינוך ותחסוך 2 מליון ברווחה״, והוא צודק. זאת הדרך לניוד חברתי. הבעייה - ההשכלה מלמדת ״להטיל ספק״ בתנועת הנוער ממנה באם באם הגיע - לימדו אותנו ״אני לא מסכים עם עמדתך אבל אלחם בכל נפשי כדי שתביע אותה״ כי דיאלוג הוא המפתח לצמיחה. סינתזה חייבת לצמוח מתזה ואנטיתזה.

וזה לא סתם שביבי מקדם בורות. אני בכוונה אומר ביבי ולא ימין, כי לתפיסתי הממשלה האחרונה הייתה ממשלה ימנית קלאסית, בפן הבטחוני והכלכלי. ודרך אגב - זאת הייתה ממשלה עם כמות מזרחים ונשים גדולה מאוד. הכי גדולה? לא יודע. אבל גדולה.

בכל אופן אני חוזר ואומר, זה לא מאבק בין ימין ושמאל. זה מאבק בין דמוקרטיה לפאשיזם. לא סתם בצד הדמוקרטי יש עשרות טיעונים של כלכלנים, פרופסורים, אנשי צבא, מוסד, יהדות העולם, יזמים, אנשי רוח וסופרים, אפילו חבר מהמילואים באפרת הצטרף להפגנות. בצד השני מחזקים נקטיב מוטעה ולא אמיתי. זה כי אנשי ימין על מלא העבירו את חוק יסוד כבוד האדם וחרותו וחופש העיסוק. חברי הכנסת ידעו בדיוק למה הם מצביעים - ועל כן לוין ורוטמן משקרים.
לאורך כל הדרך הם משקרים.
וכל מי שהולך אחריהם בעיניים עצומות - שיפקח אותם. לפני שיהיה מאוחר יותר.
כי כוח משחיט. והפרדת הרשויות נועדה למנוע כוח לא סופי.

ודבר אחרון.
מילא אם את המהפכה היו מעבירים מזרחים ונשים.
אבל את המהפכה מעבירים גברים אשכנזים, עמידים ו2/3 חילונים. מאיפה הבטחון של אנשים שלא דאגו בעשור האחרון לרווחת הכלל פתאום ישתנו? זה אף פעם לא פעל ככה.
[Image: giphy.gif]
הגב

•
חפש
הגב
wwehof מנותק
Mid-card
תגובות: 1,442
אשכולות: 0
Likes Given: 103
הצטרף בתאריך: Aug 2021
#5,256
02-26-2023, 09:59 AM
הפער לא קשור לזה שמדובר בילדים משדרות לעומת ילדים מתל אביב. הפער יותר קשור לזה שמדובר בהורים לא משכילים ביחס להורים משכילים שיודעים לכוון טוב יותר את הילדים שלהם ויש להם גם אמצעים לעזור להם (שיעורים פרטיים וכו').

אני יכול לומר על עצמי שלא ידעו לכוון אותי ולומר לי לשים דגש על רנגלית חמתמטיקה ומה החשיבות של בגרות טובה וכו'. הדבר שאני הכי מצטער עליו זה האנגלית שאם הייתי יודע כמה חשובה, הייתי משקיע יותר. ככל שאתה מתבגר, קשה יותר ללמוד שפה.
הגב

•
חפש
הגב
karusi מנותק
קארוסי
תגובות: 2,757
אשכולות: 11
Likes Given: 1,721
#5,257
02-26-2023, 02:13 PM (הודעה זו נערכה לאחרונה: 02-26-2023, 02:16 PM על ידי karusi.)
(02-25-2023, 09:54 PM)SwitchBlade כתב:  אני חושב שיש אצלך חוסר הבנה בנוגע לסיבה שדמוקרטיה באה יד ביד עם ביזור כוחות. כדי שהעם ישלוט, צריך להרכיב מערכת עדינה בה לאף בן אדם ספציפי לא יכול להיות יותר מידי כוח. ביבי נתניהו הוא האדם הראשי במדינה, מעבר לכך שהוא עומד בראש הרשות המחוקקת והמבצעת, הוא שולח את ידיו לרשות האחרונה והיחידה שבמקרה מאיימת עליו. מקווה שאתה והצד בו אתה תומך יבינו את האיום לפני שהוא יתממש, על אף שאני פסימי - נכון לעכשיו השנאה מסנוורת. אלו לא אליטות שעומדות לנגד עינכם, אלא אנשים רגילים לגמרי שרואים איום ממנו אתם מתעלמים. אני מתעקש על הדיבור בגוף שני, כשתחליטו להשכיל ולהצטרף לאנשים הדומים לכם נוכל לדבר בגוף ראשון. ואם לא, גם ככה אני בורח. 
מונרכיה של משפחת המלוכה של אהרון ברק = וואו!!1 הייטק ודמוקרטיה!!!
קואליציה מ5 מפלגות שכל אחת מהמפלגות מייצגת את אוכלוסיית הבוחרים שלה, ופועלים על מנת שחונטה פרטית לא תשלוט בעם= ביבי דיקטטור !!!

שים לב שפעם צעקו ביבי מושחט. עכשיו מפלו כל התיקים. כבר אין צוללות, אין CRIME MINISTER. הלך הקמפיין. אז עכשיו קמפיין חדש.
ואנ י מבטיח לך שנה הבאה עוד קמפיין חדש.
כמו ליברמן. בהתחלה היה נגד ערבים, ואז נגד חרדים, ואז נגד חיסונים ועכשיו הוא וכל אבירי הדמורקטיה הפכו לגוש אחד שבו כולם אומרים אותו דבר.
תן לי הבדל אחד במצע בין ליברמן (שמאל בתחפושת עולים)-סהר (שמאל בתחפושת ימין)-לפיד (שמאל) -גנץ (שמאל בתחפושת מרכז)-מיכאלי (שמאל בתחפושת שמאל קיצון).
לעומת זאת בימין 5 מפלגות, כל אחת מצע שונה שמייצגים חלקים שונים באוכלוסיה.
[Image: a9jUJz0.png]
הגב

•
חפש
הגב
Bam Bam Bigelow מנותק
Bam Bam Caribbean Cool
#5,258
02-26-2023, 02:53 PM
(02-26-2023, 02:13 PM)karusi כתב:  מונרכיה של משפחת המלוכה של אהרון ברק = וואו!!1 הייטק ודמוקרטיה!!!
קואליציה מ5 מפלגות שכל אחת מהמפלגות מייצגת את אוכלוסיית הבוחרים שלה, ופועלים על מנת שחונטה פרטית לא תשלוט בעם= ביבי דיקטטור !!!

שים לב שפעם צעקו ביבי מושחט. עכשיו מפלו כל התיקים. כבר אין צוללות, אין CRIME MINISTER. הלך הקמפיין. אז עכשיו קמפיין חדש.
כמו ליברמן. בהתחלה היה נגד ערבים, ואז נגד חרדים, ואז נגד חיסונים ועכשיו הוא וכל אבירי הדמורקטיה הפכו לגוש אחד שבו כולם אומרים אותו דבר.
תן לי הבדל אחד במצע בין ליברמן (שמאל בתחפושת עולים)-סהר (שמאל בתחפושת ימין)-לפיד (שמאל) -גנץ (שמאל בתחפושת מרכז)-מיכאלי (שמאל בתחפושת שמאל קיצון).

אחלה קארוסי.
אתה צועק פה סיסמאות ושקרים.
איך לעזאזל יש לנו פה מונורכיה של אהרון ברק? באמת מעניין אותי? אולי תצליח לשכנע אותי? בוא תתן לי דוגמה.
עכשיו נפלו כל התיקים? באמת? זה תמונה הפוכה ממה שבאמת מתרחש כאן.

אני אשמח לדוגמאות ונתונים.
הגב

•
חפש
הגב
Bam Bam Bigelow מנותק
Bam Bam Caribbean Cool
#5,259
02-26-2023, 02:57 PM
(02-26-2023, 09:59 AM)wwehof כתב:  הפער לא קשור לזה שמדובר בילדים משדרות לעומת ילדים מתל אביב. הפער יותר קשור לזה שמדובר בהורים לא משכילים ביחס להורים משכילים שיודעים לכוון טוב יותר את הילדים שלהם ויש להם גם אמצעים לעזור להם (שיעורים פרטיים וכו').

אני יכול לומר על עצמי שלא ידעו לכוון אותי ולומר לי לשים דגש על רנגלית חמתמטיקה ומה החשיבות של בגרות טובה וכו'. הדבר שאני הכי מצטער עליו זה האנגלית שאם הייתי יודע כמה חשובה, הייתי משקיע יותר. ככל שאתה מתבגר, קשה יותר ללמוד שפה.

זה ברור שזה אחד מהפערים.
הפער מורכב ואנחנו נמצאים במציאות שהניוד החברתי הוא מאוד מאוד קשה.
גם הורים לא משכילים שגרים במרכז ולצורך העניין מנהלים מוסך - יש סיכוי גבוה יותר להורים לא משכילים שגרים בצפון ומנהלים מוסך להרוויח אותו כסף.
אבל עזוב - יש המון סיבות לפערים חברתיים. הדרך לתקן אותם היא אפליה מתקנתֿ, ותעדוף קצבאות בתחומים בהם ההשקעה תחזיר את עצמה (עוד אנשים משכילים = עוד אנשים עובדים = עוד אנשים משלמים מיסים = עוד כסף למדינה = עוד תקציבים שאפשר לעשות איתם דברים יפים).
תראה את נורווגיה מה היא עשתה עם הגז שהיא מצאה בים למשל...

אבל אני סוטה מהנושא העיקרי.
יש אפליה, אסור להתכחש לה. הפתרון הוא לטפל בכל אחד מהשורשים שלה ע״מ שלכל אדם יהיה אפשרות שווה לצמיחה.
המקום שאליו הממשלה ההומוגנית הזאת לוקחת - הוא לא המקום הזה. היא לוקחת להעמקת הפער.
הגב

•
חפש
הגב
Mad King מנותק
באמת הכי טוב בכל הזמנים
תגובות: 4,945
אשכולות: 100
Likes Given: 701
#5,260
02-26-2023, 03:14 PM
(02-26-2023, 02:13 PM)karusi כתב:  מונרכיה של משפחת המלוכה של אהרון ברק = וואו!!1 הייטק ודמוקרטיה!!!

התיקים לא נפלו, פשוט יש דברים טיפה יותר חשובים כמו לא לאפשר לבן אדם למנות לעצמו את השופטים במשפט שלו.

ואני אגלה לך סוד, כל גדולי מדינתנו היה מהצד השמאלי של המפה. כל מפקדיי הצבא, כל האנשים הכי חכמים ששמו אותנו על המפה, כולם היו מהצד השמאלי של המפה הפוליטית. היום, ההגדרה למילה "שמאלני" נהייתה מילת גנאי למי שלא מאמין בביבי "מלך ישראל". הדריפה של מפלגת הליכוד לשלטון ושל ביבי לכיסא ראש הממשלה היא בזוייה, והוא מוכן היה למכור את כל ערכיו בשביל לשמור על הכיסא, זכר לרצון להכניס את רע"ם לממשלה, בעוד הוא מזלזל אחר כך ביריבים הפוליטיים כי זה נוח, ואז מאשר היום את התוכנית של בנט לחברה הערבית.
ביבי זה לא מנהיג, זה פוליטיקאי שעשה טעויות ומפלג את העם ומוביל אותנו בדרך המהירה למלחמת האזרחים, רק כדי שלא יישב בכלא.
ובנוגע ל"רפורמה" עצמה, את השינוי צריך לעשות על ידי הצעה לקביעת חוקי מינימום, קביעת נהלים שיחמירו עם הענישה והטיפול במשפט. ממש לא במתן רוב בוועדה למינוי שופטים לממשלה, וממש לא בפסקת התגברות של 61 ח"כים.
אגיד לך יותר מזה בנוגע לפסקת ההתגברות, לפני שבוע עבר חוק גירוש משפחות מחבלים ברוב של 94 חברי כנסת. זה אומר שהאופוזיציה הצביעה בעד החוק ההגיוני הזה. אם יעשו ברוב של 2/3 חברי כנסת או 3/4 חברי כנסת, תאמין לי שיסכימו משני הצדדים לדבר הזה. מה שקורה כרגע, חוץ מלהכשיר אשם בפלילים פעמים להיות שר ונאשם בפלילים להיות ראש ממשלה לנצח, אין פה בכלל את טובת העם.

ואבוי למי שישתמש בטיעון "אנחנו הרוב". אתם לא. מספיק לראות שיש גם אנשים שהצביעו למפלגות הקואליציה, מסכימים איתם על רוב הדברים, אבל על הנושא הזה אומרים "חלאס, זה יפגע בנו".
[Image: 20231028-191921.gif]
הגב
The following 2 users Like Mad King's post:
  • Bam Bam Bigelow, Rollins
חפש
הגב
« האשכול הקודם | האשכול הבא »
עמודים (1976): « הקודם 1 ... 524 525 526 527 528 ... 1976 הבא »

• צפה בגרסה מותאמת להדפסה
  • הירשם לאשכול
קפיצה לפורום:

משתמשים אשר צופים באשכול: 1 אורחים
  • צור קשר
  • קהילת ההיאבקות של ישראל
  • חזרה לראש העמוד
  • גרסה קלה (ארכיון)
  • סנדיקציית RSS
זמן נוכחי: 09-16-2026, 08:57 AM תורגם לעברית על ידי MyHeBB.org | מופעל באמצעות MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
מצב לינארי
מצב משורשר