Wrestling-IL
שלום לך, אורח! התחבר הירשם
התחבר
שם משתמש:
סיסמה: שכחת סיסמה?

Wrestling-IL › היאבקות › WWE v
« הקודם 1 ... 75 76 77 78 79 ... 130 הבא »

האירוע הבא | בחירות 2022

עמודים (19): « הקודם 1 ... 15 16 17 18 19 הבא »

אשכול נעול 
מצבי תצוגת אשכול
RoeeHardyהאירוע הבא | בחירות 2022
RoeeHardy מנותק
אל תקשיבו לפוליטיקאים
תגובות: 4,388
אשכולות: 76
Likes Given: 1,291
הצטרף בתאריך: Jan 2021
11-06-2022, 06:31 PM
בואו אני אגלה לכם סוד. אפילו בלי להיכנס לנתונים, לבירוקרטיות ממשלתיות, מדיניות של פוליטקאים, פסקי דין של בג״צ או כל החלטה כזאת או אחרת שהתקבלה והשפיעה על מחירי הדיור, המצב הבסיסי הוא כזה - במדינת ישראל יש ילודה מאוד גבוהה, בטח ביחס למדינות המערב. במדינת ישראל יש מעט מאוד שטח, בטח אם מורידים מקומות כמו הגולן והנגב שאף אחד לא רוצה לגור בהם כי הם רחוקים מהמרכז. מכאן, איך שלא תהפכו את זה ולא משנה מי יהיה ראש הממשלה - מחירי הדיור והקרקע יעלו. לפעמים לאט, לפעמים מהר, אבל יעלו. ככה עובדים היצע וביקוש.

ועוד קטנה לסיום שאני סתם מרגיש צורך לזרוק לאוויר - יש סיבה טובה מאוד מדוע ויתור על שטחים מאיו״ש לא באמת נמצא על הפרק לא משנה מי בשלטון, מעבר לעניין הבטחוני. בעוד 40-50 שנה, כשאוכלוסיית המדינה תהיה כפולה ממה שהיא מהיום, איפה לדעתכם חלק לא קטן מהאנשים האלו הולך לגור?
[Image: Untitled.png]
הגב

•
חפש
karusi מנותק
קארוסי
תגובות: 2,760
אשכולות: 11
Likes Given: 1,725
11-06-2022, 07:23 PM (הודעה זו נערכה לאחרונה: 11-06-2022, 07:31 PM על ידי karusi.)
(11-06-2022, 05:27 PM)wwehof כתב:  אני כאן הרבה חוסר הבנה כלכלי, אולי בגלל שיש פה לא מעט צעירים בפורום (תיכוניסטים, כאלה שבגילאי צבא וכו').

אני לא מבין מה ההסתכלות על החד פעמי? מדובר בפרוטות יחסית לבעיות אחרות אקוטיות יותר. עיקר הנטל הוא נושא הדירות. לבוא ולדבר על הממשלה האחרונה ולהגיד שהיא העלתה מחירים, זו עצימת עיניים.

המחירים בתחילת תקופת כהונתו של ביבי היו סבירים והיה ניתן להגיע לדירה גם אם אתה לא עם משכורת מטורפת. בדקתי לפני לא הרבה זמן, והסדר גודל של דירה ממוצעת היה 700 אלף ש"ח.
בתקופת ביבי אני משער שזה עלה באזור המיליון ש"ח.
עכשיו בואו נוסיף לזה עלויות ריבית והפרשי הצמדה על משכנתא ומדובר בסכום של עוד כמה מאות אלפי ש"ח והבנתם לאן אנחנו מגיעים.

בנוגע לתוכניות - תוכנית ליצמן לשיניים היא תוכנית גרועה. מי שאין לו הרבה ילדים מרוויח ממנה הרבה פחות ממשפחות ברוכות ילדים. בסופו של דבר הציבור מממן אותה מכיסו.

כחלון ומחיר למשתכן - עוד תוכנית גרועה שמתעדפת חתכי אוכלוסיה מסוימים. קחו מישהו שהוא יחיד נניח בן 25-30. הוא לא יכול להשתתף בתוכנית ובסופו של דבר הוא מממן מכיסו דירות לאחרים כאשר הוא בעצמו לא יכול להגיע לדירה. כנ"ל אנשים אחרים שכן עומדים בתנאי התוכנית אבל לא במצב כלכלי מספיק טוב כדי לרכוש דירה דרך התוכנית.

צריך להבין דבר אחד מרכזי, הציבור מממן את כל הוצאות הממשלה. המסים היא לא גזירת גורל שאיננה ניתנת לשינוי. קיצוץ במקומות בעייתים יכול לאפשר לממשלה להוריד מסים (אם היא תרצה).

במחיר של שכר דירה בישראל ניתן לממן את כל הוצאות המחיה בחלק ממדינות אירופה ועוד להישאר עם עודף
עשית שכאילו ענית לי, אבל דיברת על מה שאתה רצית ופחות התייחסת לנקודות שלי, ונראה לי ממש פספסת את הנקודה שלי.
* התוכניות שאמרתי היו לדוגמה דברים שאדם מכריז עליהם והציבור בעקבות זה מצביע לו. רפורמה טובה או לא- זה מה שהעם בחר. האמרה שלי היית לגבי כך שלא היו שום הבטחות, לא אמרתי שהתוכניות היו טובות או לא טובות.
* החד"פ - הערה אירונית .
* להגיד "צעירים ואנשים שלא מבינים" - בטח שלא פותח שיח ובטח שלא מעודד הקשבה.

mad king- אכן יציבות שלטונית. בגלל זה אמרתי שטוב שיש עוד 3 מנדטים להעיף סחטנים. סמוטריץ' ובן גביר הודיעו היום על מהלך מצוין של אחדות במו"ם. זה אומר שביבי לא יכול לשלוף אקדח צעצוע של נביא את גנץ במקום אחד ממכם ולשחק במשא ומתן. אין משחקים - פחות סחטנות, יותר הוגנות (כל אחד מקבל לפי הגודל ולא מפחד שישאר בחוץ)
ולא הגבת לגבי הרברס רול אפ Sad

RM PUNK- אז זהו.. הנגב אחלה שטח להיות בו. לא כזה נורא באר שבע וקצת צפונה ממנה. הבעיה זה מקומות עבודה- ולגבי זה המדינה צריכה לתת מתנות.
נותנים אחלה מתנות לטרה אז הם פתחו שםאת כל המפעלים קילומטר מעזה. אשדוד אשקלון גם קיבלו. איך נאמר: "יתנו, יקבלו. לא יתנו, לא יקבלו".
אזור יהודה ושומרון אכן אזור גדול ויפה והרבה ערים מפותחות יש שם. ביתר עלית, קרית ארבע, אריאל- הבניה שם ברמה מאוד מאוד גבוהה.
הייתי אומר שיש גם מקומות שאתה חושב שהם שום מקום כמו ערד או קצרין- ואתה צודק- שום מקום. אבל איזה נופים, איזה שטחים ואיזה אוויר אתה מקבל שם. איכות חיים ברמה מדהימה. מינוס עבודות וקרבה לאיזורים. אבל יש וואחד פוטנציאל.
[Image: a9jUJz0.png]
הגב

•
חפש
wwehof מנותק
Mid-card
תגובות: 1,442
אשכולות: 0
Likes Given: 103
הצטרף בתאריך: Aug 2021
11-06-2022, 08:31 PM
אני מהפלאפון אז אצטט עצמאית במקום תגיות:

"עשית שכאילו ענית לי, אבל דיברת על מה שאתה רצית ופחות התייחסת לנקודות שלי, ונראה לי ממש פספסת את הנקודה שלי"

זה בגלל שלא עניתי לך. התייחסתי לדברים כלליים שהציבור מדבר עליהם שחלקם חופפים למה שרשמת.

"האמרה שלי היית לגבי כך שלא היו שום הבטחות"

למה לא? היו הבטחות לממן היעדר לימודי ליבה ב-3 מיליארד לשנה. היו הבטחות לכרטיסי מזון במיליארד לשנה. היו דיבורים על מימון דירות למגזר מסוים, כרגע הדיבורים על 150 אלף לאותו מגזר. היו דיבורים על תחבורה ציבורית בשבת. על לימודי ליבה בתוספת כסף.

"להגיד "צעירים ואנשים שלא מבינים" - בטח שלא פותח שיח ובטח שלא מעודד הקשבה."

מסכים איתך לחלוטין במה שרשמת. מצד שני אין מה לעשות, מישהו בן 18 עדיין לא התנסה בהרבה דברים. הוא גם כנראה לא ידע שבתחילת תקופת ביבי כל זוג יכול היה לרכוש בית ואפילו יחידים יכלו והיום זה כבר מאוד קשה.

אני אשמח לשמוע מכמה משתמשים פה, האם אתם יודעים איך מחליטים כמה מתוך התשלום החודשי שלכם על משכנתא הולך לריבית וכמה לקרן? (נניח לפשטות שאין הצמדה ומדובר בתשלום קבוע לכל אורך השנים).
הגב

•
חפש
wwehof מנותק
Mid-card
11-06-2022, 08:55 PM
(11-06-2022, 06:31 PM)RM Punk כתב:  בואו אני אגלה לכם סוד. אפילו בלי להיכנס לנתונים, לבירוקרטיות ממשלתיות, מדיניות של פוליטקאים, פסקי דין של בג״צ או כל החלטה כזאת או אחרת שהתקבלה והשפיעה על מחירי הדיור, המצב הבסיסי הוא כזה - במדינת ישראל יש ילודה מאוד גבוהה, בטח ביחס למדינות המערב. במדינת ישראל יש מעט מאוד שטח, בטח אם מורידים מקומות כמו הגולן והנגב שאף אחד לא רוצה לגור בהם כי הם רחוקים מהמרכז. מכאן, איך שלא תהפכו את זה ולא משנה מי יהיה ראש הממשלה - מחירי הדיור והקרקע יעלו. לפעמים לאט, לפעמים מהר, אבל יעלו. ככה עובדים היצע וביקוש.

ועוד קטנה לסיום שאני סתם מרגיש צורך לזרוק לאוויר - יש סיבה טובה מאוד מדוע ויתור על שטחים מאיו״ש לא באמת נמצא על הפרק לא משנה מי בשלטון, מעבר לעניין הבטחוני. בעוד 40-50 שנה, כשאוכלוסיית המדינה תהיה כפולה ממה שהיא מהיום, איפה לדעתכם חלק לא קטן מהאנשים האלו הולך לגור?

אז תטפל בילודה. סתם אנקדוטה, היום שני שקצבת ילדים החל מילד חמישי נתנה משהו כמו 850 ש"ח. כלומר משפחה ברוכת ילדים יכלה לקבל 2-3 משכורות מינימום רק בקצבאות.

לא חסר דרכים לטפל בזה. הילודה הגבוהה היא בעיקר במגזר החרדי והערבי. קצץ בכל התקציבים שניתנים רק למגזר החרדי, קצץ בכל ההנחות שניתנות למשפחות עם המון ילדים (ארנונה וכו'), אפשר דברים כמו רפואה על פי תא משפחתי, זאת אומרת לכל תא משפחתי מגיע איקס וואי ולא לראש כמו היום וכו' ותגיע לילודה נורמלית.

אנקדוטה נוספת - יצא לי לשוחח עם מישהו שגר בחו"ל וסיקרן אותי הנושא של הארנונה. שאלתי אותו האם גם אצלם משפחה של 10 נפשות תשלם פחות מבן אדם יחיד למרות שהיחיד צורך כמות שירותים ציבוריים פחותה באופן משמעותי. הוא התפלא ואמר לי שזה אבסורד.
הגב

•
חפש
wwehof מנותק
Mid-card
11-07-2022, 09:18 PM
נראה שלא מספיק שרוצים לרוקן את הקופה הציבורית ולבטל עבירות של נאשמים ולכופף את בג"ץ על ידי פסקת התגברות, לא הוקמה עדיין ממשלה וכבר דיבורים של סמוטריץ' על השב"כ. היום רוצים להזיז את הכדורגל משבת. מחר יכפו לסגור עוד משהו בשבת ובסוף נהיה כמו אלעד ובני ברק.
הגב

•
חפש
RoeeHardy מנותק
אל תקשיבו לפוליטיקאים
11-07-2022, 09:54 PM
(11-07-2022, 09:18 PM)wwehof כתב:  נראה שלא מספיק שרוצים לרוקן את הקופה הציבורית ולבטל עבירות של נאשמים ולכופף את בג"ץ על ידי פסקת התגברות, לא הוקמה עדיין ממשלה וכבר דיבורים של סמוטריץ' על השב"כ. היום רוצים להזיז את הכדורגל משבת. מחר יכפו לסגור עוד משהו בשבת ובסוף נהיה כמו אלעד ובני ברק.

מצוין
הגב

•
חפש
SwitchBlade מנותק
הכי טוב בכל הזמנים
תגובות: 9,870
אשכולות: 59
Likes Given: 4,494
11-07-2022, 10:02 PM
(11-07-2022, 09:18 PM)wwehof כתב:  נראה שלא מספיק שרוצים לרוקן את הקופה הציבורית ולבטל עבירות של נאשמים ולכופף את בג"ץ על ידי פסקת התגברות, לא הוקמה עדיין ממשלה וכבר דיבורים של סמוטריץ' על השב"כ. היום רוצים להזיז את הכדורגל משבת. מחר יכפו לסגור עוד משהו בשבת ובסוף נהיה כמו אלעד ובני ברק.

יש אנשים שחושבים שלפני שיהיה טוב יותר - יהיה רע יותר. הם כנראה יקראו את מה שאתה כותב וימלמלו "מצוין" מתחת לשפם שלהם.

לפעמים זה לא המצב, לפעמים פשוט.. רע. וזהו.

חבר'ה, סמוטריץ' זה ישראל, בן גביר זה ישראל, מציע שנתבונן בהם כמו שצריך ונחליט אם גם אנחנו זה ישראל. תקנו כרטיס טיסה או שתקנו כיסוי ראש.
[Image: images?q=tbn:ANd9GcRFUvQlGIwtNKipG04HwD5...p;amp;s=10]
הגב

•
חפש
RoeeHardy מנותק
אל תקשיבו לפוליטיקאים
11-07-2022, 10:23 PM
(11-07-2022, 10:02 PM)SwitchBlade כתב:  יש אנשים שחושבים שלפני שיהיה טוב יותר - יהיה רע יותר. הם כנראה יקראו את מה שאתה כותב וימלמלו "מצוין" מתחת לשפם שלהם.

חבר'ה, סמוטריץ' זה ישראל, בן גביר זה ישראל, מציע שנתבונן בהם כמו שצריך ונחליט אם גם אנחנו זה ישראל. תקנו כרטיס טיסה או שתקנו כיסוי ראש.

אם אתם מחפשים כיסוי ראש, אני מוכר.
הגב

•
חפש
wwehof מנותק
Mid-card
11-07-2022, 10:27 PM
(11-07-2022, 10:02 PM)SwitchBlade כתב:  יש אנשים שחושבים שלפני שיהיה טוב יותר - יהיה רע יותר. הם כנראה יקראו את מה שאתה כותב וימלמלו "מצוין" מתחת לשפם שלהם.

באסה מה שיהיה כאן.

תגיד, מה זה כל הטרולים האלה שמפשים לכתוב איזו הודעה כדי לנסות לעצבן. כמה מביך. תתבגרו.
הגב

•
חפש
SwitchBlade מנותק
הכי טוב בכל הזמנים
תגובות: 9,870
אשכולות: 59
Likes Given: 4,494
11-07-2022, 10:37 PM
(11-07-2022, 10:27 PM)wwehof כתב:  באסה מה שיהיה כאן.

תגיד, מה זה כל הטרולים האלה שמפשים לכתוב איזו הודעה כדי לנסות לעצבן. כמה מביך. תתבגרו.

אני לא יודע האמת, אני חושב שזה פשוט יצר חוסר הסכמה בתוך הקבוצות החילוניות באשר לכיוון אליו אנחנו הולכים.

חלק רואים שחור וחלק חושבים שזה לא יכול להיות כזה גרוע. אני באופן אישי איתך בדעה, די פסימי, ואני חושב שזה כבר עבר את הסף ממנו צריך להתחיל להסתכל על המזוודה. אני מניח שיש גם bias של היכולת להגר - מי שקשור מאוד לארץ כנראה ישכנע את עצמו שיהיה פה קצת יותר טוב, ולהיפך. לא יודע על אילו טרולים מדובר.
[Image: images?q=tbn:ANd9GcRFUvQlGIwtNKipG04HwD5...p;amp;s=10]
הגב

•
חפש
« האשכול הקודם | האשכול הבא »
עמודים (19): « הקודם 1 ... 15 16 17 18 19 הבא »

אשכול נעול 

• צפה בגרסה מותאמת להדפסה
  • הירשם לאשכול
קפיצה לפורום:

משתמשים אשר צופים באשכול: 1 אורחים
  • צור קשר
  • קהילת ההיאבקות של ישראל
  • חזרה לראש העמוד
  • גרסה קלה (ארכיון)
  • סנדיקציית RSS
זמן נוכחי: 09-26-2026, 10:37 PM תורגם לעברית על ידי MyHeBB.org | מופעל באמצעות MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
מצב לינארי
מצב משורשר