10-19-2022, 01:25 AM
(10-19-2022, 12:56 AM)WheelerYUTA כתב: לא מסכים בכלל עם הכיוון שלקחת את זה אליו. אתה מוזמן לקרוא מה כתבתי עם ביקורת שלדעתי היא לגיטימית ומבוססת על הדמויות האלה לעומת דמויות כמו מייקל או ג'ף ווינגר.
רוס לא עובר תהליך. גם עם המחיר שהוא משלם, הוא לא מתקדם כדמות מהסיפורים האלה. הם רק הופכים לבדיחות צד בהמשך והם סתם מרגישים לי כמו דרמה לשם הדרמה ולא לשם פיתוח הדמות.
זה שלא ביקרתי את רייצ'ל או את רובין זה לא מוריד מהלגיטימיות של הביקורת שלי, בעיקר כי אני מתייחס לmale lead של הסדרות האלה בהתאמה. רייצ'ל ורובין אכן נשים נוראיות וגם דמויות מאוד שטוחות בעיניי, לרובין ניסו לתת מעט עומק אבל דיי בזבזו את זה דיי מהר בשביל עוד פאנצליין.
דרך אגב אני לא מצפה לאיזה כתיבה מופתית אבל לראות את אותן דמויות (רעות) במשך 9-10 עונות רצוף זה אנטי דראו עבורי.
אני חושב שעשית איש קש מהטענה שלי וקצת איתה עשרים צעדים קדימה בכיוון שאני חושב שהוא שגוי לטענה שלי בשורשו.
אני אוהב את האנק מודי, בוג'ק הורסמן, ג'ף ווינגר ועוד גברים מבוגרים ולא מתפקדים שמנסים לפחות להשתפר גם אם האופי/מזל/כתיבה החליטה אחרת. אצל טד אין שיפור. אצל רוס אין שיפור. הם שניהם דמויות שטוחות עם קוורקים שנמאסו עליי תוך 3-4 עונות.
הכיוון אליו לקחתי את זה הוא שורש הטענה והבטן הרעה נגד דמויות שבסופו של דבר הן לא יוצאות דופן בנוראיות שלהן. אתה לא ציינת סתם את רוד, טד וצ'ארלי (אותו אני לא מכיר), זו טענה מוכנה וידועה שקראתי המון פעמים.
אני רוצה להפריד בין השיפור המוסרי של הדמות לבין היכולת שלה לבדר אותך - אתה משלב בין שני דברים נפרדים לגמרי בלי שום סיבה. רוב הדמויות הופכות להיות גרסה מוקצנת ורדודה של עצמן לאורך סדרות ארוכות - גם המשרד (שציינת במקום הראשון) נפלו עמוק לתוך הבור הזה. סיטקום זו לא סדרה עמוקה, היא באה לבדר אותך, על כן אני לא מבין כיצד הרמה המוסרית של רוס גלר אמורה לשנות משהו, או השיפור שלו כדמות. מה שאמור להיות חשוב הוא האם רוס מצליח להיות מצחיק גם בעונה 5. בעיניי, אגב, גם ברני, גם טד וגם רוס עומדים במשימה הזאת לאורך רוב הסדרות בהן הם מופיעים.
אני לא מבין אם כך למה רוס, טד וברני וחוסר השיפור שלהם הוא בעיה.
אתה יכול לומר שהם לא מצחיקים, פייר.
אבל אמרת שהם אנשים מזוויעים, ואז אמרת שיש אנשים בסדרות האלה שהם מזוויעים לא פחות, שזה סותר את הסיבה המקורית שציינת ללמה אתה לא אוהב את הסדרות האלה. אם רייצ'ל מזוויעה לא פחות מרוס, למה רוס וחוסר השיפור שלו הוא הסיבה לאיכות הירודה של הסדרה? אותו דבר עם טד ורובין.
רוס הוא לרוב הbutt of the joke, הוא לרוב מפסיד בתקריות אליהן הוא נקלע, הוא לא באמת מוצג כגיבור. האספקט היחיד בו הוא חזק זה הסיפור עם רייצ'ל - ובעניין הזה בעיניי הוא הוכיח שהוא טוב יותר ממנה. אני לא מחשיב אותו בכלל בתור male lead, כי הוא אובייקטיבית לא אובר כמעט בשום אספקט.
בסופו של דבר, הציון של הדמות הגברית הוא לא מקרי. מצטער.
אני רואה פה שילוב של המון סיבות שסותרות אחת את השנייה - חוסר בשיפור, לא מצחיק, רמה מוסרית נמוכה.
רמה מוסרית נמוכה פסלנו כבר בתגובה הקודמת - היית מעדיף להיות שכן של רוס גלר מאשר של וולטר ווייט.
לא מצחיק - זו טענה לגיטימית.
חוסר בשיפור - לא קשור לסיטקום. הטענה הזאת תקפה גם לרייצ'ל ולרובין.
איש קש - הפעם זה לא המצב. הטענה פשוט ממוקדת ללא הצדקה, ולא חזקה. כפי שאמרתי, לא ציינת סתם את רוס ואת טד ולא את רובין ואת רייצ'ל. זו אחת הטענות הפופולריות ביותר על הסיטקומים האלה ואני מבין את ההשפעה החיצונית, זו לא טענה מקורית והכל בסדר, היא פשוט לא טענה או זווית שצריך לאמץ בעיניי.

![[Image: 6MdfcWM.png]](https://i.ibb.co/NVKV0BS/6MdfcWM.png)
![[Image: HQ-Tkaob-MAARJCN.png]](https://i.postimg.cc/d0S19LMp/HQ-Tkaob-MAARJCN.png)
![[Image: wwf_overtheedge98_rock2.jpg]](https://1.bp.blogspot.com/-uipq-NQdQI0/W1A1qjOpP6I/AAAAAAAAJHM/aE9A_C4ABKoPTianGk-tFoJ6H18w4qv9QCLcBGAs/s1600/wwf_overtheedge98_rock2.jpg)