09-28-2022, 02:09 PM
גם בחולון וגם במקומות אחרים המחירים לא זולים.
אני גם לא בטוח שזה משתלם כלכלית. אני הייתי עושה 4 שעות נסיעה ליום.
|
Off topic - כל מה שלא היאבקות
|
|
09-28-2022, 02:09 PM
גם בחולון וגם במקומות אחרים המחירים לא זולים.
09-28-2022, 02:12 PM
(09-28-2022, 02:09 PM)wwehof כתב: גם בחולון וגם במקומות אחרים המחירים לא זולים. בעידן הפוסט-קורונה, למעט עבודות שהן נטו פיזיות, אפשר להגיע לסידור על עבודה מרחוק. זה משתלם כלכלית גם לעסק רוב הזמן. המחירים לא זולים בשום מקום בארץ, כי יוקר המחייה עלה ועלה בלי שליטה והכל פה איבד פרופורציה אבל אני אופטימי שאם האזרחים יתאגדו, זה יבלם ואף ירד. לפני כמה חודשים, כשעבר תקציב מדינה ועלו מיסים ועניינים, כל החברות הסיטונאיות רצו להעלות מחירים, הייתה פה צעקה ציבורית דיי חריגה ודיי מדהימה וכל החברות ש"רק רצו להעלות 12% כדי לא להפסיד כסף בגלל המיסים" פתאום גילו שהן יכולות לא להעלות שקל ועדיין לצאת ברווח ולכן "דוחות את העלייה לאחרי החגים". אם הציבור יצעק בעוד שלושה שבועות כמו שהוא צעק ברשתות לפני כמה חודשים, החברות האלו לא יעלו מחירים בכלל, וזה מה שצריך לקרות.
09-28-2022, 02:21 PM
זה רחוק מלהיות נכון. בכלכלה יש מושג שנקרא מוצרים תחליפיים. אתה יכול במקום לקנות פסטה של אסם לקנות של חברה אחרת או אוכל אחר שאינו פסטה.
התחליף שלך לדירה הוא לגור ברחוב. הפתרון הוא אחר - הקטנת צד הביקושים (דיברנו כבר בעבר על ילודה גבוהה בחלק מהמגזרים) ומצד שני הגדלת ההיצע, כלומר גם יותר התחלות בניה וגם לדאוג שהתליך יקח פחות זמן.
09-28-2022, 02:28 PM
(09-28-2022, 02:00 PM)wwehof כתב: ואיפה הם יגורו? לגור חצי שעה מתל אביב, או לחכות איזה חודש ולראות שהמחירים יירדו. ![]()
09-28-2022, 02:35 PM
(09-28-2022, 02:28 PM)Mad King כתב: לגור חצי שעה מתל אביב, או לחכות איזה חודש ולראות שהמחירים יירדו. ואיפה הם יגורו באותם חודש-חודשיים? ושוב אני אומר, אני גרתי במרחק של שעתיים נסיעה מהעבודה שלי והמחירים לא זולים. סדר גודל של 4 אלף לדירות לא משהו. עכשיו אם תיקח את הדוגמה של הבחורה ההיא שיורדים עליה כאן. נניח שתשתלם 4 אלף + ארנונה + מים + חשמל היא כבר עוברת את החמש. כלומר אם היא לא תוציאו אפילו שקל על אוכל היא אולי חוסכת 4-5 לחודש כשמחירי הדירות עולים ב-100-200 אלף בשנה. אתה מבין מה הבעיה במצב כזה? היא רק מתרחקת כל יום מדירה גם עם היא חוסכת את המקסימום שהיא יכולה
09-28-2022, 02:49 PM
(09-28-2022, 02:35 PM)wwehof כתב: ואיפה הם יגורו באותם חודש-חודשיים? אם אתה מחכה לסוף חוזה בשביל לסגור דירה אתה בבעיה, צריך להתחיל לחפש מראש ולאפשר את החודש-חודשיים לראות הצעות חדשות ולראות שהמחיר של מישהו אחר יירד. היא לא צריכה לשלם 4k על אף דירה, בטח איפה שהיא גרה ובטח לא ל3 חדרים נגיד, כי כרגע היא ללא ילדים. אישה כמוה לא צריכה יותר גדול מזה. הבעיה של מישהי כמוה שהיא עדיין ללא משהו קבוע ואין לה הכנסות, וגם לא בן זוג שיהיה עוד הכנסה, אז בשבילה זה לא כזה נורא. מחירי הדירות זה עניין של היצע וביקוש, שוב. וגם קבלנים שבורחים עם הכסף בלי לסיים (כמו שלמישהו שאני מכיר שסיימו תמ"א עם קבלן שהחליף את המקורי שברח ואין להם מעלית כי האישור למעלית אצלו, עוד מעט ישחררו בבית משפט). ![]()
09-28-2022, 02:54 PM
(09-28-2022, 02:21 PM)wwehof כתב: זה רחוק מלהיות נכון. בכלכלה יש מושג שנקרא מוצרים תחליפיים. אתה יכול במקום לקנות פסטה של אסם לקנות של חברה אחרת או אוכל אחר שאינו פסטה. התחליף שלי הוא לא לגור ברחוב, הוא לגור באזור פחות מבוקש ולשלם פחות על אותם השירותים. ישראל היא לא רק גוש דן ואין פסול בלנסוע שעה למקום העבודה.
09-28-2022, 02:59 PM
(09-28-2022, 02:54 PM)ser duncan the tall כתב: התחליף שלי הוא לא לגור ברחוב, הוא לגור באזור פחות מבוקש ולשלם פחות על אותם השירותים. ישראל היא לא רק גוש דן ואין פסול בלנסוע שעה למקום העבודה. נכון, אין פסול. אני הייתי עושה שעתיים לכל כיוון ועדיין אני אומר לך שהמחירים גבוהים גם לא בגוש דן. אבל זה די דיון סרק. חוזר לשאלה, גם אם תשלם 4k על דירה ותרוויח 10, האם היא תגיע לדירה בכוחות עצמה? (09-28-2022, 02:49 PM)Mad King כתב: אם אתה מחכה לסוף חוזה בשביל לסגור דירה אתה בבעיה, צריך להתחיל לחפש מראש ולאפשר את החודש-חודשיים לראות הצעות חדשות ולראות שהמחיר של מישהו אחר יירד. ומה עם אחרים שגרים באוזרים שהם קצת פחות מאיפה שהיא גרה? (הכוונה לאזורים שקרובים יותר למרכז) תן חיפוש ביד2. אתה בטח תמצא לדירה מצ'וקמקת באזור ה-3. למשהו קצת יותר סביר באזור ה-4. בנוגע לרכישה מקבלן - לא יודע איך זה עובד היום עם תמ"א, אבל בדירה רגילה לרוב זה נעשה דרך בנק מלווה כדי למנוע מצב שהקבלן בורח עם הכסף.
09-28-2022, 03:06 PM
(09-28-2022, 02:59 PM)wwehof כתב: נכון, אין פסול. אני הייתי עושה שעתיים לכל כיוון ועדיין אני אומר לך שהמחירים גבוהים גם לא בגוש דן. אבל זה די דיון סרק. בהתנהלות כלכלית נכונה ומחשבה לטווח רחוק? כן. קונים דירה קטנה ולא בהכרח במיקום מרכזי ומשקיעים בה עם משכנתא בתנאים שנכונים לך. ויש גם פתרון אחר - לא לקנות דירה ולגור בשכירות ארוכת טווח, זה נהוג בכל העולם ורק פה זה לא מתקבל על הדעת שלא להחזיק דירה. זה מבטיח שהשכ"ד לא יזנק וגם נותן לך בית ל20 שנה.
|
|
« האשכול הקודם | האשכול הבא »
|