07-07-2022, 07:48 PM
(07-07-2022, 05:40 PM)Kamigoye כתב: אני לא בדיוק מבין מה אתה מגדיר כ"פרוגרסיביים" מהפרספקטיבה שלי דיסני וכל חברות הענק הם ליברליים לחלוטין.
וזה הכי משתלם להיות ליברלי, אתה משדר את כל הערכים הטובים, אבל לא עושה על זה שום דבר במציאות.
אני גם אשמח לדעת מה האג'נדה של דיסני, ואיך היא מתבטאת.
אני גם חושב שלהגיד שהדיילי ווייר ודיסני עושים אותו דבר פשוט לצדדים שונים של הספקטרום הפוליטי זה קומי.
בעיניי פרוגרסיביים הם אנשים שנמצאים על הצד השמאלי של המפה הפוליטית בארה"ב שנשאבו לתמוך (פסיבית ומעלה) בתפיסות חברתיות כמו CRT או תפיסות מגדריות חדשניות. כאילו, אפשר לתפוס אותי בהרבה פינות עם ההגדרה הזאת אבל זה מנק' המבט המוגבלת שלי לפחות.
היחס בין פרוגרסיבי לליברלי זה כמו היחס בין הנצרות ליהדות - ליברל לרוב יתמוך בזכויות אדם, התערבות מוגבלת של הממשלה בחברה, עקרונות דמוקרטיים, חופש ביטוי והלאה. פרוגרסיבי בונה על זה עוד שכבה (שלרוב סותרת את הקודמת) כמו החופש לא להיפגע, דגש על ביטוי עצמי, תפיסות חדשניות יותר של המדינה והלאה. בעיניי פחות ליברליים במובן הפשוט של המילה - מעדיפים פחות חופש.
מכאן אתה קצת גולש ל"אנחנו הטובים" במשפט של "זה הכי משתלם להיות ליברלי".
כאילו - אני מסכים איתך. אבל תכנים שפרוגרסיבי יאהב מאפשרים פחות חופש מאלה שליברלי יאהב. פרוגרסיבים גם אוהבים להיות יותר מחנכים בתכנים שלהם (שלאו דווקא תויגו ככה) כמו בסדרות עלילה או במופעים קומיים או בליהוק.
אני מבין שדיסני זו חברה גדולה עם המון אינטרסים, זה מובן מאליו, בציר החינוכי הם כרגע תומכים בגלוי בתכנים שמקדמים אג'נדות פרוגרסיביות - כמו להגביר ייצוג של דמויות עם רקעים אתניים/מגדריים מגוונים. צמצום הפנייה ל"גברים ונשים" בפארקים שלהם ובמקום פנייה נטולת מגדר והלאה. לא כולם מסכימים עם הכיוון הזה, במיוחד שאלו תכנים שבסופו של דבר מכוונים לילדים.
אתה יכול לחשוב שזה קומי כמה שתרצה, אני תופס את זה כניסיון לדה-לגיטימציה של מה שDW עושים, אבל אני חושב שזה לחלוטין כשר. להורה יש זכות להחליט כיצד לחנך את הילד שלו, ואם הורה מעדיף שהילד שלו יצפה בתכנית ילדים של DW ולא בברידג'רטון של נטפליקס - הכי לגיטימי בעולם.
(07-07-2022, 05:47 PM)MoonMAN כתב: לא בטוח שאני מסכים עם זה שלדיסני יש אג'נדה, לפחות לא באופן גלוי, כמו כל חברת ענק הם משחקים ב2 הצדדים.
מבחינת הבראנדינג והאימג' הציבורי שלהם אפשר לומר שהם הרבה יותר בצד הפרוגרסיבי של המפה, אני מניח שיש לזה כל מיני סיבות כמו העובדה שהם מנסים לאנשים לשכוח שהמקים שלהם היה אנטישמי/גזען והחומרים הראשוניים שלהם גם כן היו כאלו(לפחות בסטנדרט של היום) + זה הרבה יותר כלכלי כי כשאתה "תומך בכולם" ויוצר "תכנים בשביל כולם" אתה יכול למכור לכולם( גם ברמת הגיאוגרפית), במיוחד שחלק כל כך גדול בדמוגרפיה שלהם הוא נשים ילדים ולהטבים.
אבל "מאחורי הקלעים" חברת וולט דיסני תורמת למפלגה הרפובלקנית פי 7 יותר משהם תורמים לדמוקרטים, הם ממוקמים בפלורידה שזו מדינה אדומה ברובה בד'"כ והם לובי חזק של הנציגים הרפובליקנים בקונגרס וסנאט
בסופו של דבר הנאמנות האמיתית של דיסני היא לכסף. הכי קל לראות את זה ביחס שלהם לסין. כשצריך הם יודעים טוב מאוד לזרוק את האג'נדה שלהם לפח ולהשאיר אותה בחדר העריכה.
אני מבין שחברות בסדר הגודל האלה משחקות על שני הצדדים של המפה בגלל שיש להן אינטרסים מורכבים.

![[Image: 61272c614dca8f92.gif]](https://i.ibb.co/5WYswFGf/61272c614dca8f92.gif)
![[Image: 20231028-191921.gif]](https://i.ibb.co/y5XXMQx/20231028-191921.gif)