10-09-2025, 10:51 AM
(10-09-2025, 10:25 AM)The Visionary כתב: זה נושא שבשביל לדבר עליו צריך לארגן מפגש בפאב, לא על גבי פורום.
לפאב הולכים בעיקר כדי לשכוח מהדברים האלה.
![[Image: VID-20260703-144824-791-mp4-1-1-ezgif-co...verter.gif]](https://i.ibb.co/9mGFFFCT/VID-20260703-144824-791-mp4-1-1-ezgif-com-video-to-gif-converter.gif)
|
Off topic - כל מה שלא היאבקות
|
|
10-09-2025, 10:51 AM
(10-09-2025, 10:25 AM)The Visionary כתב: זה נושא שבשביל לדבר עליו צריך לארגן מפגש בפאב, לא על גבי פורום. לפאב הולכים בעיקר כדי לשכוח מהדברים האלה. ![]()
10-09-2025, 11:02 AM
(10-09-2025, 10:51 AM)NaRRative כתב: לפאב הולכים בעיקר כדי לשכוח מהדברים האלה. אצלי בתואר (ובעבודות לאחר מכן) יצאנו לפאב בשביל לדבר על דברים כאלו.
10-09-2025, 11:04 AM
(10-09-2025, 11:02 AM)The Visionary כתב: אצלי בתואר (ובעבודות לאחר מכן) יצאנו לפאב בשביל לדבר על דברים כאלו. זה נגיד דל"פ. ![]()
10-09-2025, 11:15 AM
(10-09-2025, 10:18 AM)StavHen כתב: אני אשלב פה רגע את הפורום Off Topic עם פורום תגיד את האמת ואגיד שאני שמח בצורה בלתי רגילה על חזרתם של כל החטופים החיים והמתים. האמת שפתחתי כבר תגובה בסגנון שמסכמת את המלחמה על כל גזרותיה, אבל מחקתי כי לא היה לי כוח להתעמק בדיוק במה שציינת. אני התלבטתי הרבה פעמים האם לכתוב פה, אבל ברור שהיה פה כישלון צבאי גם אחרי ה-7.10 בגזרה של עזה (ורק בה, כי בשאר הגזרות צה"ל פשוט זרח). העובדה היא שלא הצלחנו למצוא עמודי תווך של חמאס ולחסל אותם, ואני לא מתכוון רק במישור הפיזי (קרי חיסולים של מנהיגים). עובדה שחמאס התפשר רק כשהפטרוניות שלו, טורקיה וקטאר, קיבלו תמריצים מארה"ב ללחוץ עליו (טורקיה עם ה-F-35, קטאר עם הסכם ההגנה חסר התקדים עם ארה"ב). מה שמוביל אותי להפסד הקשה ביותר במלחמה הזאת, ההפסד ההסברתי. חמאס עשה לנו פה שחמט חד משמעי, וזה הוביל אותו לשרוד כל המלחמה ולא להתגמש כיוון שהוא ראה איך דעת הקהל בעולם מסתובבת נגד ישראל והופכת אותה מבודדת יותר ויותר. אם ההסברה שלנו הייתה חזקה כמו של החמאס, אין לי ספק שהמלחמה הייתה נגמרת מהר יותר ובמחירים פחות כבדים כיוון שהחמאס היה מבין שמלבד הרס של עזה הוא לא ירוויח כלום מהמלחמה הזאת בטווח הארוך. הם המשיכו בגלל אידיוטים שימושיים כמו מקרון וקיר סטארמר שהחליטו להכיר במדינה פלסטינית, אבל מבחינת ישראל היו צריכים לעשות חושבים איך למנוע את הסחף הזה כדי למנוע ממנהיגים לחשוב בכלל על הכרה במדינת המחבלים. אני לא טוען שזה קל ואין פתרונות קסם. יש 2 מיליארד מוסלמים בעולם שהרוב המוחלט שלהם אוטומטית נגדך, ועוד כמות שמאלנים קיצוניים אירופאים ואמריקאים טיפשים באופן יוצא מגדר הרגיל. בנוסף, האנטישמיות עדיין כאן. איך אני יודע? אונר"א מועמדת לפרס נובל לשלום. אותה אונר"א שעובדים שלה החזיקו חטופים שלנו בשבי, שאנשים שלה חטפו את הגופה של יונתן זמרנו ז"ל, היא מועמדת לפרס נובל לשלום. יש לי תחושה שאם אונר"א הייתה עושה אותו דבר לקטאר או לצרפת, היא לא הייתה מוזכרת בכלל כמועמדת (והייתה מתפרקת, לדעתי). לא יודע, אולי אני הטיפש פה ולא מבין איך מצליחים להעניק פרס נובל לארגון שיש בו טרוריסטים כמו פוסטרים של לסנר בחדר של לידור. בקיצור אם אני מסכם, צבאית שחטנו את הציר השיעי, פגענו קשות בחמאס, אסטרטגית אני חושב שנכשלנו אבל זה נכון רק לאוקטובר 25. אפשר לשנות את המצב, עם ניהול נכון והשקעה בהסברה, פרופוגנדה/בוטים מה שתבחרו, כל מה שאפשר כדי לשפר את המצב של ישראל בעולם. כרגע אין לנו כלום, יוסף חדאד זה רחוק מלהספיק. שלשום גרטה דפקה פיגוע הסברתי אטומי ופשוט לא היה אף אחד שירקוד לה על הדם. אין לי מושג עדיין מה יכלול שלב ב' של ההסכם. הוא כמובן קשור ליום שאחרי בעזה (שלב א' זה החטופים), ואני לא יודע איך נסגור אותו. אני מניח שכן יישאר חמאס, כמו שברשות אמרו לא פעם הוא "חלק בלתי נפרד מהמרקם הפלסטיני". אנחנו ניאלץ לקוות שההזויים בעזה יבינו שלחיות באוהלים כל החיים שלהם לא שווה את התמיכה שלהם בארגון הטרור שנלחם ב-"כיבוש". מקווה מאוד שיכניסו סעיף של הגירה מרצון, שיהיו מדינות שיסכימו לקחת את העזתים אליהן, ושהגל שיתחיל לא יסתיים עד שהרצועה תתרוקן (אבל זה לא יקרה, אני חי בסרט טוב). מקווה שהחטופים ישתקמו, שהחללים יימצאו כולם ויחזרו לקבורה ראויה. ישראל עדיין פה, על אפם ועל חמתם של כל השבורים בעולם שלא מחבבים אותנו. נשים עליהם זין ונמשיך הלאה.
10-09-2025, 11:29 AM
(10-09-2025, 11:15 AM)master of doom כתב: האמת שפתחתי כבר תגובה בסגנון שמסכמת את המלחמה על כל גזרותיה, אבל מחקתי כי לא היה לי כוח להתעמק בדיוק במה שציינת. אני התלבטתי הרבה פעמים האם לכתוב פה, אבל ברור שהיה פה כישלון צבאי גם אחרי ה-7.10 בגזרה של עזה (ורק בה, כי בשאר הגזרות צה"ל פשוט זרח). העובדה היא שלא הצלחנו למצוא עמודי תווך של חמאס ולחסל אותם, ואני לא מתכוון רק במישור הפיזי (קרי חיסולים של מנהיגים). עובדה שחמאס התפשר רק כשהפטרוניות שלו, טורקיה וקטאר, קיבלו תמריצים מארה"ב ללחוץ עליו (טורקיה עם ה-F-35, קטאר עם הסכם ההגנה חסר התקדים עם ארה"ב). מה שמוביל אותי להפסד הקשה ביותר במלחמה הזאת, ההפסד ההסברתי. חמאס עשה לנו פה שחמט חד משמעי, וזה הוביל אותו לשרוד כל המלחמה ולא להתגמש כיוון שהוא ראה איך דעת הקהל בעולם מסתובבת נגד ישראל והופכת אותה מבודדת יותר ויותר. אם ההסברה שלנו הייתה חזקה כמו של החמאס, אין לי ספק שהמלחמה הייתה נגמרת מהר יותר ובמחירים פחות כבדים כיוון שהחמאס היה מבין שמלבד הרס של עזה הוא לא ירוויח כלום מהמלחמה הזאת בטווח הארוך. הם המשיכו בגלל אידיוטים שימושיים כמו מקרון וקיר סטארמר שהחליטו להכיר במדינה פלסטינית, אבל מבחינת ישראל היו צריכים לעשות חושבים איך למנוע את הסחף הזה כדי למנוע ממנהיגים לחשוב בכלל על הכרה במדינת המחבלים. אתה ממשיך לגעת בנקודה המדויקת ביותר ההפסד ההסברתי הוא איום קיומי לא פחות מהאיום הצבאי. אם ישראל רוצה להבטיח לעצמה עתיד שפוי במרחב הבינלאומי, שבו אזרחים לא יחששו להיכנס למסעדות בחו"ל, שבו לא נצטרך להילחם על מקומנו באירוויזיון או במפעלי ספורט אירופיים, או שבו לא יטילו עלינו סנקציות אקדמיות וכלכליות אנחנו חייבים לשנות כיוון דרמטית ובאופן מיידי. ההסברה אינה מותרות, זו הגנה לאומית. חובה על המדינה להשקיע כל משאב אפשרי כסף, כוח אדם, טכנולוגיה ויצירתיות במערכה ההסברתית. לא מספיק להגיב, צריך להיות אקטיביים, אגרסיביים ובעלי יוזמה. לדחוף את האמת בנחישות: להראות שוב ושוב את הפער הבלתי נתפס בין צה"ל (שפועל תחת חוק ומוסר) לבין ארגון טרור רצחני שמשתמש באזרחיו כמגן אנושי. פרופגנדה חכמה: להשתמש בטכניקות של 'פרופגנדה' (במובן החיובי של הפצת מסרים אפקטיביים) בכל פלטפורמה רשתות חברתיות, משפיענים בינלאומיים, כלי תקשורת ואקדמיה. להיכנס לאנשים למוח: לא רק לשכנע את המשוכנעים, אלא לפנות ללב ולשכל של הציבור הרחב במערב שמושפע מתעמולת חמאס והשמאל הרדיקלי. בסופו של דבר, אם לא ננצח בקרב על התודעה העולמית, הישגי צה"ל בשטח יימחקו על ידי בידוד מדיני ודחיקה של ישראל אל מחוץ למחנה המדינות הנורמליות. זו המלחמה הבאה שלנו, ובה אסור לנו הפסיד. Hall Of Famer | The Wise Man | The Advocate ![]()
10-09-2025, 11:51 AM
(10-09-2025, 11:29 AM)StavHen כתב: אתה ממשיך לגעת בנקודה המדויקת ביותר ההפסד ההסברתי הוא איום קיומי לא פחות מהאיום הצבאי. מסכים עם כל מילה כמובן, וההשפעות של זה בשטח מוכחות. ברמה הפיזית פגענו קשות בכל מי שאיים עלינו מקרוב. חיזבאללה נפגע, חמאס נפגע, איו"ש באופן סופר מפתיע (טפו חמסה) לא התפוצץ בזכות עבודה של צה"ל והשב"כ, בסוריה כמעט השמדנו את צבא אסד והמשטר הפרו איראני נפל. צריך להשקיע כספים כמובן בצבא (אני מניח שיהיו פרוסים כוחות נרחבים בעוטף בשנים הקרובות, אולי בתוך עזה גם) אבל יש עכשיו יותר מקום להשקיע בהסברה. כמו שאמרת, זה איום קיומי חד משמעי. אם בארה"ב יעלה לשלטון אחד מההזויים הפרו פלסטינים זה יהיה אסון לישראל, וגם באירופה זה יהיה רע לנו מאוד. מרחב התמרון הצבאי תלוי ישירות בעולם, אין איך להתחמק מזה. אנחנו לא ארה"ב או אפילו לא רוסיה שיכולות לעשות מה שבזין שלהן ולספוג סנקציות ובידוד ועדיין לקבל את זה כמעט בלי השלכות. אני מקווה מאוד מאוד שמישהו למעלה הבין את זה ויפעל כדי לשנות את המשוואה.
10-09-2025, 12:45 PM
(10-09-2025, 11:51 AM)master of doom כתב: איו"ש באופן סופר מפתיע (טפו חמסה) לא התפוצץ בזכות עבודה של צה"ל והשב"כ, מעניין מי נמצא שם בשיתוף פעולה מודיעיני איתנו כדי לאפשר את זה.
10-09-2025, 12:53 PM
בתור אחד שלחם בכל עזה מהיום הראשון של המלחמה חיכיתי לרגע הזה בעזרת ה שיחזרו בשלום הכי חשוב.
![]()
10-09-2025, 01:08 PM
(10-09-2025, 12:45 PM)The Visionary כתב: מעניין מי נמצא שם בשיתוף פעולה מודיעיני איתנו כדי לאפשר את זה. עדיין הייתי נותן את הקרדיט לצה"ל ולשב"כ. זה נכון שהשיתוף של הרשות הוא כן נכס אסטרטגי, אבל ברמת הביצוע זה נטו צה"ל ושב"כ. לא הייתי סומך על הרשות שתעצור מחבלון אחד מסכן בלי שישראל מחזיקה לה את היד, מדובר בפיקציה יפה לעיניים מערביות אבל בפועל הם קבוצה של מושחתים שפשוט נהנים מכמויות כסף אינסופיות ששופכים עליהם ולא לוקחים שום יוזמה לעבר השלום בעצמם.
10-09-2025, 01:25 PM
(10-09-2025, 01:08 PM)master of doom כתב: עדיין הייתי נותן את הקרדיט לצה"ל ולשב"כ. זה נכון שהשיתוף של הרשות הוא כן נכס אסטרטגי, אבל ברמת הביצוע זה נטו צה"ל ושב"כ. לא הייתי סומך על הרשות שתעצור מחבלון אחד מסכן בלי שישראל מחזיקה לה את היד, מדובר בפיקציה יפה לעיניים מערביות אבל בפועל הם קבוצה של מושחתים שפשוט נהנים מכמויות כסף אינסופיות ששופכים עליהם ולא לוקחים שום יוזמה לעבר השלום בעצמם. שיהיה ברור, הקרדיט הוא בהחלט לצה"ל ולשב"כ. הביקורת היא על מי שלא מבין שבלי שיתוף הפעולה הזה (שהוא באמת נכס אסטרטגי), כמות הטרור שהייתה יוצאת מיו"ש הייתה הרבה יותר גבוהה. הם יכולים להיות מושחתים שנהנים מכסף ולא לוקחים אף יוזמה למען השלום - אבל בסוף הם פחות גרועים מאלו ששר האוצר אמר עליהם שהם נכס שצריך לשמור עליו חזק.
|
|
« האשכול הקודם | האשכול הבא »
|