08-26-2021, 10:11 PM
אמבפה מגיע הביתה לברנבאו
![[Image: 61272c614dca8f92.gif]](https://i.ibb.co/5WYswFGf/61272c614dca8f92.gif)
|
Off topic - כל מה שלא היאבקות
|
|
08-27-2021, 12:04 AM
אם רונאלדו עובר לסיטי זה יהיה מגעיל, תמיד חלמתי שהוא יחזור לשדים האדומים. במידה ורונאלדו יחצה את לכיוון של הכסף הקטרי של מנצ'סטר זה יהיה ממש מסריח. מרגיש כאילו עולם הכדורגל מכר את הנשמה שלו בשביל הכסף.
Mission Complete
08-27-2021, 12:32 AM
פתאום הפרויקט של פאריס לא מרגיש כזה מגניב. לא האמנתי על אמבפה שידחוף למהלך דווקא השנה כשהוא יכול שנה הבאה לעבור בחינם, אבל זאת החלטה מעולה שלו. הוא גם ילך לקבוצה שצריכה אותו, בליגה גדולה יותר ומועדון גדול יותר, וזה במקום להישאר בליגת פנסיה הזאת בצרפת (ואתם יכולים להגיד 100 פעם שהם הפסידו את האליפות שנה שעברה והליגה קשה ובלה בלה בלה, היא מעניינת לפאריס את הביצה).
בתור אוהד בארסה זה זין בעין. אנחנו בלי מסי, בלי כסף, עם מלא עלוקות בסגל וחובות פסיכיים שלא יאפשרו לבנות את הקבוצה כמו שצריך, וזה כשלמדריד מגיע העתיד של הכדורגל. #תודה_ברתומיאו #חבל_שאמא_החליקה_על_קונדום_קרוע_והביאה_אותך
08-27-2021, 09:09 AM
דעה שאני לא יודע אם היא פופולארית אבל צריכה להיות כזו:
נכון, אמנם אנחנו חיים במציאות ולא בארץ הפנטזיות, ולכן הכל בסוף זה כסף - בין אם מדובר על בעלים מיליארדרים, ממשלות שמממנות קבוצות, שחקנים שרוצים למקסם חוזים כל עוד אפשר, זכויות שידור, תיירים, מרצ׳נדייז, מענקים, חסויות וכל השיט שמסביב - אבל עדיין, יש בי איזו ציפייה, אולי דמיונית, ששחקן כדורגל שרואה את עצמו מהטובים ביותר בעולם לא ירצה להצטרף לקבוצת כוכבים שקונה כל מה שהיא יכולה לשים עליו את היד והופכת את העסק ללא פרופורציונלי להחריד, אלא ירצה להיות המוביל בקבוצה משלו על מנת להתמודד ראש בראש עם שאר השחקנים הטובים בעולם. כמו שבבית ספר היינו עושים כוחות, אז היה ברור ששני החבר׳ה הכי הטובים לא יהיו באותה קבוצה, וכל אחד בתורו בוחר שחקן כך ששתי הקבוצות יהיו פחות או יותר שוות כמה שניתן. רק ככה המשחק נהיה באמת מעניין. אם מישהו כמו גריליש, לדוגמה, עובר למנצ׳סטר סיטי כדי שבחצי מהמשחקים הוא בכלל לא יפתח בהרכב - אין לו מה לחפש שם. שילך לקבוצה טובה אחרת שתיבנה סביבו. אם אמבפה הולך להיות כינור שלישי למסי וניימאר, שיחפש קבוצה אחרת שאותה הוא יוכל להוביל ולהיות הטופ גאי, על מנת שבסוף השנה לא יהיה כתוב ליד השם שלו שהוא זכה בצ׳מפיונס לצד מסי וניימאר, שזו באמת לא חכמה גדולה, אלא שהוא זכה בצ׳מפיונס לאחר שניצח את מסי וניימאר. הרי את הכסף הגדול שלהם שחקנים כאלו יעשו בכל מקרה ובכל מקום, אז שלפחות יראו נכונות להוכיח את העליונות שלהם ובכך להגדיל עוד יותר את הערך האישי שלהם. אני לא יכול לתאר כמה אני שונא מקרים דוגמת מכבי תל אביב כדורסל, מנצ׳סטר סיטי או פאריז, שמגיעות למצב שהן כבר לא קונות שחקנים כי הן צריכות, אלא נטו כדי שלאחרות לא יהיה, ובפועל ההרכב השני שלהן מספיק חזק כדי להיות קבוצת צמרת בפני עצמה. זה מגעיל, זה לא מעניין, זה חסר נשמה, והלוואי והייתה דרך למנוע דברים כאלו. ![]()
08-27-2021, 09:31 AM
(08-27-2021, 09:09 AM)RoeeHardy כתב: דעה שאני לא יודע אם היא פופולארית אבל צריכה להיות כזו: אתה ממש צודק. ברור שיש עניין של בעלי הון שיכולים להרשות לעצמם יותר ואז אנשים אומרים "אז נתנו לו חצי מיליון לשבוע איך תסרב" אך פה זה פוגע בספורט. יש את הספורטאים שיושביל חצי עונה על הספסל אבל כל עוד נכנס להם כסף למשכורת הם לא יתלוננו. יש כאלה שעושים את זה שנים. ברור שלמען הספורט זה לא פייר, והדוגמא של מכבי תל אביב בכדורסל היא נפלאה, כי באמת לא כיף לי לצפות בזה כשלוקחים שחקנים כמו זוסמן רק כדי לחמם ספסל במקרה הטוב ביורוליג וטיפה לשחק בליגה נטו כדי לעמוד במגבלת הזרים (כשגם פה "מאזרחים" המון ספורטאים) הפונטציאל של הליגה הישראלית בכדורסל עצום, רק צריך שיהיה יותר תחרותי. ובגלל זה מעולה שהרעיון של הסופרליג נפל. זה היה יוצר מועדון סגור כמו ביורוליג והיה סוגר את הכדורגל. למי יש כוח לראות את אותם המשחקים אלף פעם בשנה? מאבד מהאטרקטיביות. ![]()
08-27-2021, 01:34 PM
(08-27-2021, 09:09 AM)RoeeHardy כתב: דעה שאני לא יודע אם היא פופולארית אבל צריכה להיות כזו:מאז עסקת ניימאר, ולאחריה דמבלה וקוטיניו, הכדורגל לחלוטין איבד פרופורציה. גם לפני כן זה היה ספורט עם המון כסף, וסיטי ופאריס היו אימפריות בזכות הכסף לפני העסקאות האלה, אבל עכשיו פשוט אין שום רסן, לא על השחקנים ולא על הסוכנים ואי אפשר לעצור את זה. קח דוגמה אקטואלית מבארסה - אילאש מוריבה, ילד בן 18 שגדל במועדון ויש מאמן שמאמין בו, מסרב לחדש חוזה כי השכר שם נמוך מדי (לבארסה אין כסף). זה החלק הטוב, ועוד איכשהו אפשר להבין כשזבלים כמו אומטיטי מרוויחים 12 מיליון ברוטו כדי להיות פצועים כל העונה. החלק הרע זה שטוטנהאם הסכימה לשלם עליו 20 מיליון יורו, כשהוא שנה הבאה מסיים חוזה. אממה? הסוכנים שלו דורשים 15 מיליון יורו עמלה ועוד 8 מיליון יורו שכר שנתי, ועל זה כרגע נופלת העסקה. ילד בן 18 ששיחק 10 משחקים שנה שעברה. וזה מקרה אחד מני רבים, בארסה היא דוגמה טובה כי היא פשוט לא מסוגלת לשלם ואז השחקנים "נתפסים" בחמדנותם. אני מחכה לראות מה ההסכם עם אמבפה, לא יפתיע אותי לראות שכר של איזה 30 מיליון יורו ועוד איזה מענק חתימה וכל מיני בולשיט שנועדו לנפח לו את הכיס בלי סיבה (אגב כמו שהיה גם עם מסי וגם עם ניימאר. ברתומיאו פשוט דחף להם כסף לכל חור אפשרי רק שיישארו במועדון ולא יהיה עליו הכתם של "איבד את מסי/ניימאר"). מתסכל לגמרי.
08-27-2021, 02:00 PM
תעשו לעצמכם טובה ותראו את הסדרה לוחם (warrior).
אני אקבל את התודות שלי אחר כך. מארק
08-27-2021, 02:05 PM
(08-27-2021, 01:34 PM)master of doom כתב:(08-27-2021, 09:09 AM)RoeeHardy כתב: דעה שאני לא יודע אם היא פופולארית אבל צריכה להיות כזו:מאז עסקת ניימאר, ולאחריה דמבלה וקוטיניו, הכדורגל לחלוטין איבד פרופורציה. גם לפני כן זה היה ספורט עם המון כסף, וסיטי ופאריס היו אימפריות בזכות הכסף לפני העסקאות האלה, אבל עכשיו פשוט אין שום רסן, לא על השחקנים ולא על הסוכנים ואי אפשר לעצור את זה. אני טיפה אחדד את הדברים שאמרתי לגבי השחקנים, כי כל מקרה הוא בכל זאת לגופו. אני מבין לגמרי למה אתה לדוגמה, בתור אוהד בארסה, תקווה שילד בן 18 שגדל במועדון ירצה להישאר בו אפילו תמורת שכר נמוך יותר, וגם אם אני איתך באותו ראש עקרונית, אני חושב שכאן כבר מתערבב טיעון ודיון אחר מאשר מה שאני התכוונתי אליו. אני כן יכול להבין בתכל'ס למה אותו ילד בן 18 ירצה למקסם רווחים במהירות האפשרית אם קבוצה אחרת מציעה לו את זה, כי לך תדע מה יהיה איתו בעוד כמה שנים. גם אם זה לא "רומנטי", האינטרס מובן לי. גם לשחקנים דוגמת מסי ורנואלדו, ששניהם בשלהי הקריירה שלהם בשלב הזה, יש כנראה שיקולים אישיים שאני לגמרי מקבל ומבין (במקרה של מסי - לשחק עם חברים קרובים ולהרוויח ים כסף. רונאלדו - לזכות בליגת האלופות, אפילו תמורת פחות כסף). מי שאני דיברתי עליהם הם בעיקר שחקנים שנמצאים כרגע בשיאם, מתיימרים להיות הטובים בעולם, אבל בוחרים באופציה הנוחה והמשעממת של להיות כינור שני בקבוצה מפוצצת שמות גדולים אחרים, במקום להוביל קבוצה גדולה כזו בעצמם. גארת' בייל הוא דוגמה טובה, ואני אומר את זה בתור אוהד ריאל. לפני עשור דיברו עליו בתור רונאלדו הבא, אבל את רוב שנותיו הטובות הוא העביר בתור שחקן מחליף בריאל מדריד שהיו לה עוד 2-3 שחקנים על המשבצת שלו, בזמן שהיה יכול להיות שחקן מוביל בערך בכל קבוצה אחרת. בגלל זה אגב אני שמח שאמבפה בחר בסופו של דבר בריאל, תמורת שכר כנראה נמוך מזה שהציאו לו בפאריז. אני שם רגע בצד את השמחה האישית שלי, אני באמת חושב שרק ככה הוא יוכל להוכיח באמת כמה כישרון יש לו, אם הוא יצליח להחזיר את ריאל לגדולות אחרי כמה שנים חלשות מאוד בליגת האלופות. זה הרבה יותר מרשים מאשר לזכות בצ'מפיונס לצד מסי וניימאר. ![]()
08-27-2021, 02:30 PM
(08-27-2021, 02:05 PM)RoeeHardy כתב: [quote='master of doom' pid='12540' dateline='1630064082'] בייל הוא לא הדוגמה הכי טובה כי נראה שהכדורגל לא היה הדבר הכי חשוב לו בשנים האחרונות. ב-2018/19 הוא יכל להנהיג את ריאל אבל אם אני לא טועה הוא נפצע, בנזמה ו-ויניסיוס השתלטו על ההתקפה של ריאל(כמה שאפשר לומר את זה באותה עונה) ואז הוא יצא לפנסיה אחרי שזידאן חזר. חוץ מזה הוא גם סבל מפציעות קשות לאורך הקריירה, ככה או ככה הוא לא היה מתקדם וכנראה הוא גם הבין את זה. אני חושב שמה שאתה מדבר עליו, מבחינת השחקנים, זה פחות "האופציה הנוחה להיות כינור שני" אלא פשוט האפשרות לעשות יותר כסף. ברגע שזה פחות פקטור - התוצאות בהתאם. הולאנד נגיד עשה החלטה חכמה כשעבר לדורטמונד, אבל עכשיו עם ראיולה בגב שלו אני לא מאמין שהוא בהכרח ילך למועדון שהכי צריך אותו ויוכל לעשות ממנו הכי כוכב, אלא פשוט לזה שיציע לו יותר כסף. אם זה יהיה פאריס, הוא ילך לפאריס. זה הכדורגל היום. השחקנים גם חתומים על חוזים עם הסוכנים שהם לא יכולים לבטל (כי צריך לשלם להם כמויות כסף עצומות), והסוכנים ילכו למקום עם העמלה השמנה ביותר והשכר הגבוה ביותר. זה גם מה שקרה עם דה ליכט בזמנו, למרות שמקצועית במקרה הזה לא יצא לו מאוד רע אבל אין ספק שבתור בלם בבארסה הוא היה הרבה יותר בולט מאשר ביובה. זה לא משנה היום להנהיג או וואטאבר, העיקר מה שיכניס לך לכיס כמה שיותר מזומנים. רומנטיקה בכדורגל זה משהו שכבר לא קיים.
|
|
« האשכול הקודם | האשכול הבא »
|