06-09-2024, 07:11 PM
(06-09-2024, 07:04 PM)orgibor כתב: רז אשם
דווקא אני מחבב את זברב, אבל נראה שהרגלים ישנים לא משתנים. מצד שני הוא כבר יצא מפיגור שבירה במערכה השנייה ועכשיו בדיוק הציל אחת, אז בוא נחכה.
|
Off topic - כל מה שלא היאבקות
|
|
06-09-2024, 07:11 PM
(06-09-2024, 07:04 PM)orgibor כתב: רז אשם דווקא אני מחבב את זברב, אבל נראה שהרגלים ישנים לא משתנים. מצד שני הוא כבר יצא מפיגור שבירה במערכה השנייה ועכשיו בדיוק הציל אחת, אז בוא נחכה.
06-09-2024, 07:26 PM
נראה שזה גמור. אלקרז שובר שוב, עולה ל 5-2 במערכה המכריעה ויגיש לניצחון במשחק ולזכייה בתואר.
06-09-2024, 07:34 PM
ויש לנו אלוף רולאן גארוס חדש, קרלוס אלקרז מנצח את סשה זברב ב-5 מערכות ומשיג גראנד סלאם שלישי בקריירה בשלושה משטחים שונים (בדיוק אמרו בשידור שהוא הראשון ששלושת הסלאמים הראשונים שלו הם בשלושת המשטחים השונים, עוד היסטוריה קטנה ומעניינת - להצטיין בגיל כל כך צעיר על כל המשטחים ברמה כזאת זה לא עניין של מה בכך).
יש לי קצת מה לכתוב על הגמר הזה אבל זה הזמן שלי לארוז תיק וללכת להתאמן אחרי שבזבזתי את כל היום בלימודים לפסיכומטרי וצפייה במשחק הזה.
06-09-2024, 10:15 PM
הוא עוד יסיים קריירה בלי גראנד סלאם הזברב הזה
06-09-2024, 11:39 PM
חמאס החליט להעביר את כל החטופים החיים למקום אחר כדאי שישראל לא יגיעו אליהם אמרו בטלוזיה
06-10-2024, 12:07 AM
(הודעה זו נערכה לאחרונה: 06-10-2024, 12:08 AM על ידי master of doom.)
לגבי גמר הרולאן גארוס - בגדול, אפשר לסכם אותו בביטוי "עוד חוזר הניגון" - שוב אלקרז מתעלה כשצריך, אבל בעיקר שוב זברב נחנק מתי שלא צריך. ואל תטעו, עם כל הכבוד להתעלות ביכולת של קרליטו בשתי המערכות האחרונות, זה זברב שפשוט שכח איך לשחק טניס והובס בהן ללא קרב.
אלקרז רושם מייג'ור שלישי בקריירה כאמור והופך לשחקן הפעיל עם כמות הסלאמים השלישית הכי גבוהה בסבב כרגע (יחד עם מארי ו-ווארינקה וכמובן אחרי נדאל וג'וקוביץ'), והוא כמובן הצעיר ביותר אי פעם לזכות בתארי גראנד סלאם על שלושת המשטחים השונים. כדי לקבל פרספקטיבה, ג'וקוביץ' עשה זאת בגיל 29, פדרר בגיל 28 (אם כי שניהם נאלצו להיאבק בנדאל שהאכיל אותם מרורים על החימר ברולאן גארוס), סמפראס בכלל לא הגיע להישג הזה, אגאסי רשם אותו בגיל 30, נדאל החזיק בשיא לפני אלקרז עם זכייה בשלושה סלאמים על משטחים שונים בגיל 22 וחצי. יש שוני בין המשטחים ואני לא סתם מדגיש את זה, גם במידת הקפיצה של הכדור כשהוא פוגש את הקרקע (לדוגמה - על החימר הוא קופץ גבוה יותר ובעקבות זאת מאבד מהירות, כאשר על הדשא זה הפוך, הכדור בקושי קופץ ובעקבות זאת נע במהירות, בגלל זה הדשא הוא משטח שמותאם לשחקנים התקפיים עם סרב קטלני לעומת החימר שהוא משטח שעליו מצטיינים לרוב שחקנים שהם סוסי עבודה) וגם באופן שבו נעים על המשטח (על החימר יותר קל בהרבה להחליק בהשוואה לדשא ולמשטח הקשה). בקיצור, מדובר בהישג מרשים של אלקרז שמראה כמה הוא שחקן ורסטילי גם בגילו הצעיר. אלקרז הוא הראשון מאז סטן ואוורינקה ב-2015 שזוכה ברולאן גארוס ולא קוראים לו נדאל או ג'וקוביץ'. באופן כללי, זו הייתה הפעם הראשונה מזה 20 שנה שבה בגמר הרולאן גארוס אף אחד מהביג 3 לא עולה לשחק. לעומת אלקרז, זברב סופר עוד אכזבה לאוסף. שוב הוא הוביל בגמר גראנד סלאם ושוב הוא שלשל ברגע הכי לא מתאים. מי שצפה במשחק ראה איך הוא מחטיא כדורים פשוטים בלי סוף, נותן לאלקרז נקודות קלות בצורה לא אופיינית, ולא פלא שבשתי המערכות האחרונות הוא זכה רק ב-3 משחקונים לעומת ה-12 של אלקרז שהריח דם. כל זה מועצם כשמבינים שזברב חזר מפיגור מערכה בתחילת המשחק, ובמערכה השלישית למרות שאלקרז כבר הוביל 5-2 והגיש למערכה הוא לא נכנע, שבר פעמיים ולקח אותה כמו גדול. כל כך חבל מבחינתו, אבל זה הספורט. ברמה היבשה - זה טורניר גראנד סלאם שני רצוף שזברב משיג בו את הישג השיא שלו אחרי שהעפיל לחצי הגמר באוסטרליה מוקדם יותר השנה. בווימבלדון השיא שלו הוא שמינית הגמר, נראה איך הוא יתמודד על הדשא. מבחינת הדירוג, יאניק סינר כפי שהזכרתי בתגובות קודמות יעפיל למקום הראשון בעולם, ובזכות הזכייה אלקרז יעבור את ג'וקוביץ' בדרך למקום השני כשנולה במקום השלישי. זברב יישאר רביעי כמובן. וכעת הפנים לכיוון ווימבלדון, שייפתח בעוד פחות מחודש. בדרך יתקיימו כמה טורנירי דשא כמו קווינס, שטוטגרט והאלה, ונראה מי מסתגל לדשא לאט לאט (אני מזכיר שאלקרז זכה בטורניר קווינס בשנה שעברה לפני שזכה בווימבלדון). לא ברור אם ג'וקוביץ' ישתתף בווימבלדון, אבל נוכח העונה הבינונית שלו גם אם ישתתף אני מניח שאלקרז וסינר יהיו הפייבוריטים הלא מוחלטים להניף את הגביע. אלקרז הוא כמובן אלוף השנה שעברה, וסינר נעצר בשנתיים האחרונות על ידי ג'וקוביץ' ובסה"כ הוא שחקן דשא לא רע. הייתי ממליץ לשים עין גם על מדבדב שבשנה שעברה הודח על ידי אלקרז רק בחצי הגמר, אבל אני מניח שמוקדם להיכנס לעומק של דברים כי יש עונת דשא קצרה לפנינו, ויש מעט מדי שחקני דשא מובהקים שאני יכול להגיד שיכולים להיות סוסים שחורים בטורניר.
06-10-2024, 12:16 AM
(06-10-2024, 12:09 AM)lidoradir כתב: חתיכת בום בקריות(כנראה מעכו), שומעים מסוקים... ואז אזעקה. הכטב"מים האלה הם נשק שובר שיוויון. הם זולים ביותר, מדויקים מאוד והכי גרוע - קשה עד בלתי אפשרי ליירט אותם. אם חשבתי בהתחלה ש-160 אלף הרקטות של חיזבאללה זה נורא, הכטב"מים האלה משנים לחלוטין את המשוואה. דמיין נחיל של 100 כאלה לכיוון נמל חיפה לדוגמה, בחיים לא נצליח לעצור את זה.
|
|
« האשכול הקודם | האשכול הבא »
|