01-27-2024, 03:56 AM
(01-27-2024, 03:27 AM)Asaf כתב: רוב הירקות שאתה רואה כיום בסופרים זה חקלאות כחול לבן, אתה מוזמן ללכת לבריטניה בסופר ולראות את האיכות של הסופרים שם לעומת פה, המוצרים בסופרים רובם הם כחול לבן לדוגמא: שטראוס יטבתה אסם תנובה ועוד…
מחירי הדירות גבוהים מכמה סיבות וחלק מהם שלוקח יותר מדי זמן למדינה לשחרר שטחים וקצב הבניה הוא איטי, בירוקרטיה, ריבית נמוכה עד שנה שעברה, מחסור בפועלים, מחסור בדיור להשכרה.
וזה בגלל שהנושא בשליטת המדינה, ברגע שהמדינה תשחרר את הקצאות הקרקע ותבטל ביורוקרטיה מסורבלת בזמן התכנון והביצוע התחרות תעלה והמחירים יירדו.
לגבי הרפואה במוסדות הציבוריים זה נכון אבל הם לא רלוונטיים בגלל שהמגזר הציבורי לא משתלם לאנשי מקצוע טובים כמעט בשום תחום, אז לא פלא שיש חוסר בהיצע לעומת ביקוש בזמן.
בכל העולם הכבישים עמוסים במיוחד בערים הגדולות העניין הוא אלרנטיבה של תחבורה ציבורית יעילה מה שהמדינה לא עושה בגלל שהחברה שאחראית על התכנון היא חברה ממשלתית שמבזבזת זמן ותקציבים מיותרים ונתונה לפוליטיקה של הממשל במקום לפעול באופן מקצועי.
אתה שוכח שזאת מדינה בעלת שטח קטן אתה לא יכול לבנות בתי קרעקע לכולם והפיתרון הנכון זה רבי קומות לפחות במרכז המטרופולין.
ועכשיו לנתונים:
מקום רביעי במדד המדינות המאושרות בעולם (אם היית מצטרף היינו מקום שלישי),
מקום 19 בעולם באיכות חיים לפי המדד 2019 HDI,
דירוג אשראי גבוה,
מקום רביעי בביצועי הצמיחה בכלכלה בשנים 2022 ו2023,
התוצר של המדינה הוא מעל 550 מיליארד דולר בשנה,
מקום 19 בעולם בתוצר לנפש,
התוצר הכי גדול במזרח התיכון
טופ 30 מדינות עם האקונומיה החזקות בעולם,
שורה ראשונה בעולם במונחים טכנולוגיים,תרבותיים,קולינרית,צבאית ורפואית ועוד...
הכל זה עניין של נתונים.
אתה יכול לחשוב כמה שאתה רוצה על האיכות חיים כאן אבל לעובדות לא אכפת ממה שאתה חושב…
אין לזלזל בנתונים האלו ובטח שלא להיות פסימיים לגבי המדינה שלנו.
האם יש עוד מה לשפר? בהחלט!
מקווה שעזרתי לך לראות את התמונה מזווית אחרת חבר
חחחחח גרמת לי לצחוק עם ההערה במדד האושר. לא ידעתי שאני כזה משפיע

ראיתי לאחרונה אחד כזה על העיר שלי ואיך הם לקחו קרדיט על זה. שאלתי את עצמי איך עיר עם איכות שירותים כל כך ירודה מקבלת ציון כל כך גבוה. ואז הסתכלתי בשאלות. האם אתה מרוצה מהשכר? האם אתה רואה אופק קידומי? האם אתה ביחסים טובים עם המשפחה? או בקיצור שום נתון שהעיריה יכולה לקחת עליו קרדיט.
אתה בורח לנתונים לא רלוונטיים ולהשוואות לעולם. בוא נתמקד בטענות שלך שהן:
1. הפרטה הגבירה את הצמיחה במשק - ממתין לנתוני השוואה בדגש על כאלה שהם לנפש בין לפני ההפרטה לאחריה (אני שוב מעריך שגם אם תהיה עליה, היא נובעת מההיי טק).
2. איכות החיים עלתה כאן משמעותית:
תחבורה - האם זמן הנסיעה ב-20 שנה אחרונות התקצר או התארך? לא רלוונטי אם עמוס במדינה אחרת. ההשוואה היא ישראל כיום לישראל לפני ההפרטות. ותוסיף האם צפוף יותר בתחבורה ציבורית או פחות.
בריאות - האם התורים התקצרו או התארכו - נו, אפילו לא צריך לדון בזה
מגורים - האם יש מה להשוות ביחס ל-20 שנה אחורה?
צפיפות - האם כיום יותר או פחות צפוץ?
אלימות - האם החברה אלימה יותר כיום או פחות?
סבלנות - רבאק, אנשים נוסעים בתוך שכונה במהירות סבירה וכל רגע מצפצפים וכו'.
נגישות - אחד הדברים הכי מעצבנים. כשהייתי נוסע באופניים, חצי מהזמן הייתי צריך לנסוע על הכביש כי אנשים חונים על המדרכות ולא מאפשרים לנסוע על המדרכה. מסכנים אלה שצריכים לנסוע עם כסא גלגלים.
ואני יכול להמשיך בזה. התשובות די פשוטות.
שתי נקודות:
קל מאוד לברוח לנתונים לא רלוונטיים כמו התוצר הוא כך וכך. מה שבסוף מעניין הוא כוח הקניה שלך, וכשאתה מדורג מקום ראשון ביוקר המחיה במדינות ה-oecd...
כנ"ל הנתונים של הריבית בנוגע לדירות - זה שהריבית תעלה ואולי מחיר הבתים ירד, לא אומר שתשלם פחות. אתה פשוט תשלם הרבה יותר על המשכנתא.
נקודה שניה שרציתי להתייחס היא נושא המגורים. אולי הדבר הכי חשוב לבן אדם ורק על הנקודה הזאת אני יכול לטעון שאיכות החיים ירדה. אני מסתכל דור אחורה במשפחה ורואה אנשים שלחלקם אפילו אין תעודת בגרות והם עבדו בעבודות די ברמה נמוכה שהכניסו גם הכנסה נמוכה כאשר היו להם ילדים והאישה לא תמיד עבדה. אנשים כאלה הצליחו להגיע לבית ואפילו אחד לא רע.
אני עם תעודת בגרות ותואר רק יכול לחלום להתקרב אליהם מהבחינה הזאת. ולכן מבחינתי הסעיף הזה לבד אומר, שהיתה ירידה באיכות החיים. סייג לכאלה שמגיעים ממשפחות שכבר רכשו בתים לפני העליה הגדולה ובטוח מאוד מבסוטים.

),
![[Image: Oba-Femi-destroys-Kit-Wilson-in-imprompt...Down-1.gif]](https://i.ibb.co/ZRYq1PFW/Oba-Femi-destroys-Kit-Wilson-in-impromptu-showdown-Smack-Down-1.gif)