04-19-2024, 09:37 PM
(04-19-2024, 07:36 PM)תנולהיותאורח כתב: אז אתה מעדיף לצאת למלחמה מול איראן בלי תמיכה של ארה"ב?
התקיפה הזאת זה משהו להראות שאנחנו יכולים להגיע אליהם (אם זה בכלל אנחנו)
ואתה שוכח את הדבר היותר חשוב כרגע 133 חטופים שהמדינה עדיין לא החזירה, מאבדת כל שעה את התמיכה של העולם בפעולות בעזה (אפשר להגיד אפילו כבר איבדה תמיכה לגמרי)... חמאס עושה מאיתנו צחוק ואתה רוצה לצאת מול איראן שלה יש גם גב של סין, רוסיה וצפון קוריאה.
אנחנו בשפל הכי נמוך שאי פעם הייתה המדינה בו אפילו יותר מאשר אחרי ההפתעה ביום כיפור, אני כרגע אפילו לא מצליח לחזות מה איך יראה העתיד שלנו פה.
גם ללא לעשות כלום או לעשות מעט מידי יש השלכות
הטבח ב7.10 קרה כי ישבנו וחיכינו
לגבי החטופים, ברור שזה עניין חשוב אבל צריך לזכור שבסוף הם אזרחים כמוני וכמוך ואם בשחרור שלהם נעשה מהלך שמסכן אזרחים אחרים (כמו בעסקת שליט) אז לא עשינו בזה שום דבר
(04-19-2024, 08:54 PM)master of doom כתב: לא כיף להודות בזה, אבל אנחנו לא יכולים לעמוד כרגע במתקפה גם נגד איראן וגם נגד חיזבאללה (בהנחה שאתה לא משתמש בפצצות אטום). אני רציתי תגובה יותר הרסנית שתבהיר עמדה ותרתיע, ובו זמנית לא תיתן לאיראנים הצדקה לתקוף כמו שהתקיפה שלנו בשגרירות האיראנית נתנה. עכשיו מספרים על זה שהותקף מכ"ם בבסיס חיל האוויר האיראני שנמצא ליד נתנז (אין לי תמונות שמוכיחות פגיעה), תקיפה שהמטרה שלה היא להראות שישראל יכולה להעביר כלי נשק מעבר להגנות האיראניות ולפגוע בבסיסי הגרעין שם בלי להתגלות.
בכל מקרה, הדרך הכי טובה לבדוק האם התקיפה הזאת העבירה מסר תהיה התגובה האיראנית בפעם הבאה שישראל תחסל איש צבא של משמרות המהפכה בסוריה.
אבל אתה סותר את עצמך
אם ישראל יכולה לתקוף בלי להתגלות
אז למה מחכים?
אתה מבין שבשלב מסויים איראן תהיה גרעינית, לחיזבאללה יהיו כלים ליירט מטוסים
והמלחמה תהיה הרבה יותר קשה.
זה לא שהם מתכוונים להניח לנו בשלב מסויים, אנחנו רק דוחים את המלחמה לא מונעים אותה
בכללי היו צריכים להגיב מיד באותו הלילה ואז לא היו לחצים ממדינות אחרות

![[Image: 61272c614dca8f92.gif]](https://i.ibb.co/5WYswFGf/61272c614dca8f92.gif)