06-24-2023, 02:09 PM
מה ההגדרה שלכם למתאבק זירה טוב?
הרסתם.
![[Image: Khan-H-1140x641.jpg]](https://cdn1.bloodyslam.com/uploads/3/2025/01/Khan-H-1140x641.jpg)
הכל.
|
תוצאות | AEW Dynamite 21.6.2023
|
|
06-24-2023, 02:22 PM
(06-24-2023, 02:09 PM)Roger כתב: מה ההגדרה שלכם למתאבק זירה טוב? הבסיס זה להיות אמין, לבצע את המהלכים בצורה טובה בטוחה ואמינה (יש גם למצלמה חלק בזה, ב-AEW איכות הצילום מהבחינה הזאת הרבה פחות טובה משל ה-WWE. אם מתאבק מפספס ספוט ב-WWE, הם מיד ידעו לתת את הזווית שתוציא את המקסימום מהמהלך, בניגוד ל-AEW). חוץ מזה - ורסטיליות וגיוון במהלכים (ע"ע קורט אנגל), חיבור עם הקהל תוך כדי הקרב דרך הפעולות של המתאבק ולאו דווקא כי הוא מסתכל עליהם ומנסה להוציא תגובה, לדעת למכור בצורה טובה. יש עוד דברים חשובים, כמו ניואנסים של "המשחק" של הקרב (הנראטיב שהקרב מנסה לקדם), זה לא משהו שאני מצפה מכל אחד, ברט הארט לדוגמה היה אמן של זה. בסופו של דבר בואו לא נשכח שזה משחק שמשוחק בזירה. אני צריך לקנות את מה שיש בתוך הקיר הרביעי, למרות שברור לי שמה שקורה בקרב הוא לא מה שמנסים לצייר לי שבאמת קורה. מעבר לזה, צריך לייצר עניין בתוך הזירה, להיות כריזמטי, לדעת לסחוף את הקהל להיות איתך/נגדך תוך כדי הקרב. זה לא קל והדרישות לא פשוטות, אבל המכלול של כל מה שכתבתי זה לדעתי ההגדרה ללהיות מתאבק זירה מקצועי טוב.
06-24-2023, 02:55 PM
(06-24-2023, 02:22 PM)master of doom כתב: הבסיס זה להיות אמין, לבצע את המהלכים בצורה טובה בטוחה ואמינה (יש גם למצלמה חלק בזה, ב-AEW איכות הצילום מהבחינה הזאת הרבה פחות טובה משל ה-WWE. אם מתאבק מפספס ספוט ב-WWE, הם מיד ידעו לתת את הזווית שתוציא את המקסימום מהמהלך, בניגוד ל-AEW). לפי הקריטריונים האלה למשל מוקסלי והיאנג באקס הם המתאבקים בין הגרועים בעולם. שום מהלך לא שווה אם רואים כל כך בבירור שהוא מזויף, אצלם זה כמעט תמיד ככה. אני חושב שמתאבק זירה טוב צריך להיות ורסטילי במהלכים ושיהיה לו ארסנל מכובד, אבל אין שום צורך שידע לעשות דברים שלא יוצאים טוב ולא מצטלמים טוב. למשל הפיילדרייבר של מוקסלי זה אחד הדברים הכי מזויפים ברסלינג שראיתי אי פעם, אז מבחינתי זה גורע ממנו אם הוא עושה את זה.. הרסתם.
![]() הכל.
06-24-2023, 03:28 PM
(הודעה זו נערכה לאחרונה: 06-24-2023, 03:29 PM על ידי master of doom.)
(06-24-2023, 02:55 PM)Roger כתב: לפי הקריטריונים האלה למשל מוקסלי והיאנג באקס הם המתאבקים בין הגרועים בעולם. שום מהלך לא שווה אם רואים כל כך בבירור שהוא מזויף, אצלם זה כמעט תמיד ככה. אני חושב שמתאבק זירה טוב צריך להיות ורסטילי במהלכים ושיהיה לו ארסנל מכובד, אבל אין שום צורך שידע לעשות דברים שלא יוצאים טוב ולא מצטלמים טוב. למשל הפיילדרייבר של מוקסלי זה אחד הדברים הכי מזויפים ברסלינג שראיתי אי פעם, אז מבחינתי זה גורע ממנו אם הוא עושה את זה.. אני לא כזה קשוח אחי, בוא נדבר דוגרי - אי אפשר לעשות פיילדרייבר או טומבסטון או אפילו ה-dead eye של האנגמן בצורה 100% אמינה + 100% בטוחה. אם זה אמין אתה שובר ליריב שלך את הצוואר, ואם זה בטוח אז הראש של המתאבק לא נוגע ברצפה וזה יכול להיראות מגוחך. אני כן מצפה שהמהלך יבוצע "במקום טוב באמצע", שייראה אמין באיזשהי צורה אבל כמובן בטוח, כי אני לא יכול לדרוש שישברו למתאבק את הצוואר. הבאקס הם ספוט מאנקיז, אני כן נהנה מהם בזירה אבל קשה לי לקחת אותם ברצינות לפעמים בגלל העובדה שבקרבות שלהם יש הינדוס מהלכים ששובר עבורי את הקיר הרביעי ומוציא אותי מהזון של הצפייה. מוקסלי מתאבק זירה נטו טוב מאוד לדעתי, אני חושב שיש פעמים שהוא מגושם (נגיד בברול המביך מול פאנק לפני כמעט שנה) וזה פוגע, אבל בשאר הפרמטרים - כריזמה, גיוון, אישיות (ששכחתי בתגובה הקודמת וזה פרמטר מאוד חשוב, אבל זה בא עם מה שהמתאבק מציג מחוץ לזירה) וגם ניואנסים ברמה מסוימת אני ממקם אותו גבוה. 7 או 8 מתוך 10.
06-24-2023, 03:54 PM
לא יודע אם זה דל״פ: הרוב המוחלט של הקרבות בפרו רסלינג הם בבירור מבוימים וכל בנאדם ממוצע ידע להגיד תוך חמש שניות שלא ככה אנשים הולכים מכות באמת. זה לא אומר שצריך לדחוף לקצה את הגבול של כמה מגוחך ושקוף עושים כל מהלך, אבל באופן כללי אני לא רואה רסלינג כדי לראות MMA בכאילו. רסלינג זה משהו בין קרקס, טלנובלה, פוליטיקה, סטנדאפ ומכות.
![]() (06-24-2023, 03:54 PM)RM Punk כתב: לא יודע אם זה דל״פ: הרוב המוחלט של הקרבות בפרו רסלינג הם בבירור מבוימים וכל בנאדם ממוצע ידע להגיד תוך חמש שניות שלא ככה אנשים הולכים מכות באמת. זה לא אומר שצריך לדחוף לקצה את הגבול של כמה מגוחך ושקוף עושים כל מהלך, אבל באופן כללי אני לא רואה רסלינג כדי לראות MMA בכאילו. רסלינג זה משהו בין קרקס, טלנובלה, פוליטיקה, סטנדאפ ומכות. זאת הגנה מזה גרועה. אי אפשר כל פעם להתחבא מאחורי זה ש"רסלינג זה דבר מבוים". אז בוא אם כבר נחרבן על הכל ונהיה ליטרלי קרקס וזהו. עם חיות והכל. יש מתאבקים שמביימים יותר טוב ויש כאלה שפחות טוב. בקרבות של יאנג באקס שהיריבים שלהם עוזרים להם ומתקשרים איתם לגבי מהלך ואתה רואה את זה אומר שזה רסלינג לא טוב, כי אפשר להימנע מזה ובכך להיראות יותר טבעי. כשמוקסלי חותך את עצמו בדיוק בפריים של המצלמה (ואם אתה בקהל אז אתה רואה את זה כי הוא לא עושה שום דבר כדי להסתיר את זה), או עושה פיילדרייבר כשהיריב שלו נוחת על הגב (ואת הכל אתה רואה בבירור), אז זה הורס את האשליה וגורם לפלואו של הדברים להיראות מעפן ולא טבעי. זה כמו שתהיה בהצגת תיאטרון ויהיה שחקן יקרא טקסט מהיד שהוא לא זוכר, ואתה תראה את זה בבירור, ממש מול העיניים ואי אפשר להחמיץ את זה. אם החרא שלך נראה מזויף, אתה מתאבק זירה לא טוב. אם אתה כן יכול לגרום לחרא שלך להיראות טוב עם האנשים הנכונים ובוחר להיראות כמו אידיוט בקרבות עם אינסוף צ'ופים בסגנון יפני מלצרי (כמו אדי קינגסטון) אז אנשים לא יתפסו אותך כמתאבק זירה טוב. אני בטוח שיש בבאק-יארד איפשהו איזה מישהו שעושה 960 ספלאש מסולם על שולחן או כל מהלך מסכן חיים אחר. זה עדיין לא מעיד שיט על כמה הוא יהיה טוב בזירה בקרב אמיתי לאורך זמן. הרסתם.
![]() הכל.
06-24-2023, 04:40 PM
(06-24-2023, 03:54 PM)RM Punk כתב: זה לא אומר שצריך לדחוף לקצה את הגבול של כמה מגוחך ושקוף עושים כל מהלך ![]()
06-24-2023, 04:48 PM
מה קשור לדחוף את הגבול?! זה מול העיניים שלי. למה שאני אתעלם מזה? זה הורס את הפלואו והורס את האשליה.
הטענה ש"רסלינג מבוים אז כוסאומו" לא מחזיקה מים. זה לא שחור או לבן. יש ביום יותר טוב ופחות טוב, שחקנים יותר טובים ופחות טובים, חאפרים גמורים בכל הקשור למכירה ופחות. אם מוקסלי לא רוצה להיראות מתאבק פחות טוב שלא יעשה פיילדרייברים ושלא יתעקש לדמם מול העיניים של כל מי שרואה את הקרב, כולל הצלמים. הרסתם.
![]() הכל.
06-24-2023, 04:56 PM
אני נהנה לראות אנשים דנים עם רועי כי זה תמיד מרגיש לי ככה:
בשלישי כל החתימות "האלו" נעלמות. |
|
« האשכול הקודם | האשכול הבא »
|