05-05-2023, 08:44 AM
(05-05-2023, 08:40 AM)RM Punk כתב: הנה סוד שמגלים רק כשמתקרבים לגיל 30: הפיק שלך מבחינה פיזית כנראה מגיע איפשהו בגיל 20-24. זה לא אומר שמגיל 25 אתה נהיה שבר כלי, ועם אורח חיים נכון אתה בכיף יכול להמשיך לתפקד ברמה גבוהה גם שנים ארוכות אחר כך, אבל בוא נגיד שאם עד הגיל הזה אתה כל הזמן מרגיש במגמת עלייה ונדמה לך שזה יימשך ככה לנצח, משלב מסוים אתה מתחיל להרגיש ירידה מאוד מתונה, אבל עקבית. פתאום פציעות קלות שבעבר היית מתאושש מהן תוך כלום זמן נגררות לתקופה, פתאום קצת קשה יותר להוריד איזה שני קילו מיותרים שהצטברו, איכות השינה שלך משתנה, המטבוליזם שלך משתנה. סתם לדוגמה, לצאת לבלות עד השעות הקטנות של הלילה הופך למבצע צבאי שצריך להתכונן אליו פיזית ונפשית שבועות ארוכים. וזה באמת רק על קצה הקרחון.
אבל - זה לא אומר בהכרח שכל פעולה פיזית שתעמיס על עצמך בגיל 20 תחזור לנשוך אותך. בגדול בשלב הזה הגוף שלך בנוי לעמוד בעומסים כאלו. זה לא אומר שאתה צריך להתפרע ולדחוף את עצמך מעבר לגבול (שברי מאמץ וכו׳), אבל גם לא להתחרפן ולדאוג מכל פעולה פיזית, בטח אם אתה לא מרגיש אחר כך כאב יוצא דופן. אני אישית לא הגעתי לצבא בכושר שיא, אם כי בכושר לא רע, ועברתי 3 שנים לא קלות בלי נזק יוצא דופן. אבל לצורך הדוגמה ההפוכה, לפני כמה חודשים עברתי פציעה לא כיפית בכלל בכף רגל בזמן טיול בדרום, כזו שעדיין לא לגמרי התגברתי עליה, והיא בהחלט גורמת לי לעשות חשבון נפש לגבי יציאה לטיולים כאלו בעתיד.
תודה לכולכם שתרמתם לי מניסיונכם וממרום שנותיכם. עכשיו כדי שלידור לא יתעצבן שאנחנו יותר מדי אוף טופיק, אני אעשה בריף קצרצר לנושא עם גיף