05-04-2023, 09:10 PM
(05-04-2023, 08:43 PM)WheelerYUTA כתב: @karusi מצאתי את עצמי מתחבר בצורה לא ברורה לסדרות שהדמות הראשית היא גבר מבוגר שלא מתפקד טוב ולראות אותו נכשל שוב ושוב בתקווה שלדמות הפגומה שלו יהיה רידמפשן כי בדמות הפגומה שלו יש גם מקורות של אור שאתה מקווה שיתעלו על הפגמים.
בדרמה זה קליפורניקיישן, בוג'ק הורסמן.
אפילו הקומדיה כמו קומיוניטי עם ג'ף שהוא דיי הדמות הראשית והדמות האהובה עליי בסדרה או ניק מניו גירל.
אני בעצמי גבר צעיר עם שגדל בחיים טובים טפו טפו טפו. אין לי באמת במשותף איתם. אבל זה מדבר אליי ברמה האנושית.
הסתכלות חד ערכית של *הדמות פגומה אז אין סיבה לאהוב אותה* היא ייחודית, לא מכיר הרבה אנשים שחושבים ככה ברמה הכללית. גם לי יש את התגובה הזאת לדמויות מסוימות כמו טד או רוס. אבל הם מרגישים לי מקרי קיצון. קורה עוברת הרבה מאוד פיתוח ונוגעת בנושאים מורכבים כמו טראומה ומשפחה. אני באמת לא מצליח להבין את ההייט הנוראים על קורה כסדרה, היא לא מושלמת אבל יש שם מלא דברים מגניבים לאללה, רעיונות מיוחדים ודמויות צבעוניות וכיפיות אהמ ואריק אהמ.
ההייט לרוס ולטד הוא לא הייט ברמה האנושית, אלא ברמה הערכית - רוס וטד אלו דמויות שלא עוברות מסך אחרי 2018. גם בארני.
הפגמים אצל ניק New Girl או ג'ף קומיוניטי הרבה יותר מוחצנים ונכנסים כחלק מהתיאור של הדמות. רוס לא היה מתויג מעולם כ'בעייתי' אלא להיפך בתור הגבר המושלם וזה חלק ממה שיוצר ריחוק וחוסר הסכמה בין הקהל לסדרה, וטד.. בטח ובטח.
אני לא מצליח להבין גיבורים שהם מושלמים. מעבר לזה שזה פשוט לא מדבר אליי בשום רמה - זה גם משעמם טילים.
הארי פוטר, לדוגמה, לא מבין איך הדמות מעניינת מישהו. הוא צפוי, משעמם, חד-גוני, הפגמים שלו הם לא עקביים מספיק כדי להוסיף לדמות. את אנג ואת קורה לא מכיר ולא ראיתי, ממליץ לראות כמובן את Vinland Saga עבור מי שנהנה מדמויות עמוקות.
אגב, ג'ף הארדי זה מישהו שהוא פחות או יותר הפוסטר בוי של להפוך את התיוג של 'בעייתי ומתוסבך' למשהו מגניב שמוסיף לדמות שלך.