(05-03-2023, 06:14 PM)orgibor כתב: להרוג את איב, EEAAO, המועדפת, מידסומר, בובה רוסית, התעשייה, הלוטוס הלבן, בית הדרקון, אופוריה, ארקיין אלה כמה דוגמאות לדמויות ראשיות נשיות מעולות וכל אחת שונה מהאחרת, אם תרצה אמצא בכיף עוד דוגמאות, אני חולה על רשימות.ארקיין- טרוריסטית סכיזופרנית
מידסומר- שרפה את בן הזוג שלה בחיים
בית הדרקון- גילוי עריות ומלחמת אגו -_-
אופוריה- בני 18 עושים סקס וסמים ללא אחריות
את השאר לא ראיתי/ראיתי איזה פרק-2 ונטשתי.
אל תתבלבל בין סדרה מעניינת ומרתקת לבין דמות ראשית גיבורה שאפשר להתחבר ולהזדהות איתה.
כי בסופו של דבר אתה תסיים כמו וינס מקמהאן עושה בוקינג למחלקת הבנות לפני הME2
הערה על מידסומר (עם ספוילר)- סרט גאוני שמדבר על פרידה ותיקוף רגשי. הדמות הראשית לא מקבלת תיקוף רגשי מהחברים שלה ומהאנשים הקרובים אליה לאחר אובדן משפחתי, ובן הזוג מתעלם מהמצב שלה וואומר לה לקחת כדורים כדי שלא תפריע לו עם הרגשות שלה.ה.
היא מגיעה לכפר ביחד עם חברי הקרובים ובן הזוג שלה, וככה שהיא עוברת תהליך אישי של קבלת הכאב שלה ומציאת מקום בחברה חדשה- האנשים מחייה הישנים נעלמים מחייה (ע"י מוות, כי זה סרט אימה). ואז בסוף כשהיא מתחילה לזרוח במקום החדש ולהיות שם פופולארית ובו זמנית נותנים מקום לכאב ולרגשות שלה.
היא כבר לא צריכה את בן זוגה, וכמו שבן זוגה רצה שהיא תקח סמים ותבגוד ברגשות שלה, אז הוא בעצמו לקח סמים (בעל כורחו) ובגד בה עם מישהי אחרת- ואז היא נפרדת לגמרי מהעולם הישן שלה וסוגרת את מעגל הכאב שבו היא נמצאת ע"י רציחת בן זוגה.
לסיכום: מבחינת האישיות שלה- שוב זה נופל תחת סיים שיט- נרקיסיסטית אגוצנטרית. היה לה את "אוי אני קורבן מתו לי אנשים במשפחה וכואב לי" כתירוץ. אבל אחרי שהיא החלימה היא לא הראתה חמלה לאנשים, דבר שהיא ביקשה שיראו אליה.
אבל אם לוקחים את זה שמדובר באומנות וההרג של האנשים הוא דבר סימלי, אז היא קצת יותר בסדר