04-25-2023, 01:27 AM
(04-25-2023, 01:12 AM)SwitchBlade כתב: שמע, אני לא קובע מדיניות, לי יש את הדעות שלי בנוגע למה צריך לעשות, כמובן שאלו דעות לא מקצועיות. אני פשוט חושב שיש אנשים שמנסים לשמר את הסטטוס קוו, ובכן, הסטטוס קוו אוכל חיים של אנשים, חלק מהם ילדים שאתה שולח לצבא. אני לעולם לא אהיה מסופק מסטטוס קוו בו ילד בן 18 צריך ללבוש מדים, זה לעולם לא יהיה מקובל עליי.
אני גם לא מקצוען שהתנסה בשטח, אני לא סומך על פוליטיקאים, אני חושב שהכוח משחית, אני חושב שנוח להם עם זה שהעם זועם למשך שבועיים על רצח החיילים שלנו ואחר כך ממשיך בשגרת חייו כי אין ברירה, ולמרות זאת יוצא לי הרבה פעמים לתהות למה זה ממשיך ככה 70 שנה, והאם הגיעו אצלנו למסקנה שהסטטוס קוו הנוכחי, על כל חסרונותיו, הוא צורת המנהל הטובה ביותר בהתאם למצב בשטח. אני יודע שזה נשמע אבסורדי, כי אנחנו מאבדים 100+ חיילים/אזרחים בשנה בגלל פעולות איבה שנובעות מהמצב הזה, אבל היו לנו כל כך הרבה אנשים ביטחון שחוו את הדבר הזה מקרוב בתוך הממשלות והכנסת לאורך 70 שנה והם אמורים להבין יותר טוב מכולם ולמרות זאת יש קיפאון מדיני. יש גם צד שני, שהאופי שלו רלוונטי לסיטואציה הזאת, אי אפשר להפיל הכל על ישראל והפוליטיקאים.
מקווה שיום אחד נזכה למדינה בלי צבא כי לא נצטרך, אבל יש מציאות, וכרגע המציאות דורשת מכל ישראלי בגיל 18 להתגייס. זה לא ישתנה בקרוב לצערי.