04-25-2023, 12:28 AM
(04-24-2023, 11:53 PM)master of doom כתב: המנטליות הזאת לעולם לא תשתנה כל עוד יש קבוצות גדולות של חיילים שמזייפות דברים כאלה על כל אחד שבאמת חווה קשיים. כמו ביטוח לאומי שיכולים לעשות את המוות לאדם נכה שלא מסוגל לכלכל את עצמו וצריך את התמיכה שלהם, כי האנשים פה רמאים ואם יוכלו יעשו הכל כדי לדפוק עוד קצת כסף, גם כאן. ברגע שהנחת היסוד היא שהחייל שקרן גם אם פגע בעצמו זה ימשיך להוביל למקרים כאלה. הקב"נית אצלי ביחידה אמרה לשני אנשים אצלנו בפנים שהם משקרים ולא יתאבדו, ו... במקרה היא צדקה. אז אחד מהם זכור לי פשוט יצא לעריקות וקיבל גחל"ת וככה עזב את הבסיס במקום דרך קב"ן וסיבות נפשיות (ודיברתי איתו ועם חברים בקבוע, לבנאדם לא היה גרם של בעיה נפשית). בראייה הגיונית, גם החייל וגם הקב"נית פעלו בצורה אבסורדית, במזל היא "צדקה" ולא נגרם נזק.
זה גם על צה"ל, אבל יש הרבה חיילים שמחזקים את המדיניות הזאת ועוזרים למפקדים לצאת לידי חובה.
אנחנו חיים במציאות בה אתה לוקח חבר'ה בני 18 ומאלץ אותם לתת שנים מהחיים שלהם, חלקם מקבלים ג'וב גרוע שרק הורס אותם מנטלית, חלקם באמת נכנסים לדיכאון עמוק. חלק מתחילים את הקריירה שלהם בצבא. אני לא מאשים ילד בן 18 בכך שהוא מנסה לצאת ממסגרת שרק לוקחת והורסת אותו - אני אאשים את המערכת.
בעיניי כל ילד שנאלץ להתגייס זה עצוב, זה לא שמח, חבל שאנחנו לא חותרים לפיתרון שלא ייאלץ אותנו לחיות בצורה הזאת.