04-23-2023, 10:05 PM
(04-23-2023, 05:47 PM)RM Punk כתב: בינינו, על איזו להקת מטאל אתה יכול להגיד כיום שהיא בשיאה? לכל אחת יש את ה-2-4 אלבומים המובילים שלה, ואז כל השאר זה נספחים עם התואר ״נחמד״, שבמקרה הטוב תמצא בהם איזה שיר או שניים שבאמת יחקקו לך בראש.
לפני שנתיים Gojira הוציאו אלבום מעולה (אם זה הסגנון שלך), ואם אני הולך לכיוון אחר לגמרי, Ghost בשנה שעברה הוציאו את האלבום הכי טוב שלהם בעיניי, אבל זה בערך כל מה שעולה לי לראש. אצל רוב הלהקות זה More of the same.
אם מסתכלים על הגדולות, מטאליקה כמו שאמרת כבר מוציאים אלבומים על אוטומט, מיידן הם עד היום אחת ההופעות הכי טובות שיש בעולם, אבל להקשיב לאלבומים האחרונים שלהם זה בעיקר אחלה גלולת שינה. רמשטיין הם כיום אולי הלהקה הכי גדולה מבחינת כמות הקהל שהם מביאים להופעות שלהם, ושני האלבומים האחרונים שלהם נחמדים פלוס אפילו, אבל גם הם נמצאים בערך 20 שנה אחרי הפיק האומנותי שלהם.
בקיצור, המטאל לצערי היום חזק בעיקר בהופעות, פחות בשירים חדשים.
בשנה האחרונה בליינד גארדיאן הוציאו את האלבום הכי טוב שלהם מאז נייטפול, דיסילושיין הוציאו אלבום שבאם באם לא מחבב אבל הוא הנמכר ביותר שלהם, סטאר 1 הוציאו אלבום חבל על הזמן, ג׳ון רומירו כנ״ל, ואם אנחנו הולכים לכיוון מינסטרים יש את אלקטריק קאובוי שהם נהדרים ונוראים במקביל.
באגף הכבד יותר יש פריחה נהדרת של בלאקאנד, של המלודיק דת׳ ושל כל גווני הcore למיניהם.
ההאבי מאטל אכן נתקע במקום (למרות שגם כאן יש קצת להקות לא רעות, אבל המבחר אכן קטן).
ודרך אגב - אם נגענו בפרוג - יד את סאבטריאן מסקוור שהם פשוט מעולים, והם בתקופה הטובה ביותר שלהם.
תמיד הייתי קרינג', כן כן