04-14-2023, 09:43 PM
(04-14-2023, 06:37 PM)Mad King כתב: אתה חושב שבכירי הליכוד (כץ, לוין, גלנט וכדומה) מייחלים שביבי יהרוס הכל כדי שיהיו אלה שיושיעו?
לא, ממש לא. רובם יס מנים. בהנחה שאתה מדבר על ישראל כץ ולא חיים כץ, מספיק לראות איך עמלה דואק עשתה מכץ קציצה כדי להבין שהוא בסך הכל מקריא מדף המסרים. ראיון כל כך מביך מצידו של כץ, במיוחד השאלה של דואק על פעולה אחת שהם עשו לצורך הורדת יוקר המחיה ותשובות לא קשורות של כץ.
כנ"ל הראיון של דנה וייס עם קרעי. איך שר תקשורת הוא מישהו שלא צופה בטלויזיה? קרעי דוקטור ומדהים איך דנה וייס עשתה לו שח מט. היה איזה קטע בסגנון הבא:
וייס: מה דעתך על ערוצים 11, 12, 13?
קרעי: אלה ערוצים ללא מגוון של דעות
וייס: וערוץ 14
קרעי: ערוץ 14 הוא ערוץ מעולה
וייס: ובערוץ 14 יש מגוון של דעות
קרעי: מגמגם
וככה חצי מהראיון. אפילו בארץ נהדרת צחקו על כמות ה"לא יודע" שהוא ענה..אלה אנשים שיובילו לאן שהוא?
בהסתמך על המשפחה המורחבת שלי ומה שאני רואה, יש סיכוי לא קטן שכאשר ביבי ילך, הליכוד יתרסק מבחינת מדנטים. יש לפחות אצלנו קוראליציה מאוד מובהקת בין רמת הדת להצבעה לגוש ביבי. אלה שיותר דתיים (הייתי אומר שבאזור החרדיים) הם פרו גוש ביבי כאשר אלה מהם שיותר פרו תורת גזע (יהודים טובים מגויים וכו') יותר מצביעים לבן גביר-סמוטריץ ואלה שפחות לביבי.
ההרגשה היא שמדובר בהערצה לביבי ברמה שהאנשים האלה עוד עלולים לחשוב שהאדמה שהוא דורך עליה היא קדושה. קצת מוזר שאנשים דתיים מתייחסים אליו כאילו הוא משיח. ההרגשה היא שהנאמנות היא לביבי ולא לליכוד ולכן בלכתו יתכן שמעריציו יפסיקו להצביע ליכוד. אבל קשה מאוד לדעת מה הם יעשו.
זה גם מעניין להשוות. אין מישהו שאני יכול לומר שאני מאוד מעריך מהגוש הנגדי. אני לא יכול לומר שהממשלה הקודמת היא טובה, זו לא הממשלה שהייתי רוצה לראות ולא האנשים שאני רוצה לראות. מצד שני הבחירה בהם היא אל מול חלופה הרבה יותר גרועה שמכילה אנשים כמו גוטליב, קרעי, דיסטל, רגב, אמסלם, גפני, גולדקנופף, ליצמן בעבר וכו'. אלה אנשים שבעיני ממש לא דואגים לאזרחי ישראל (כמו שנתניהו אוהב לומר)