02-28-2023, 08:14 PM
(02-28-2023, 04:55 PM)karusi כתב: נגמרו למחנה השמאל כל הטריקים שלו- סוסים טרויאנים אלקטוריאלים (ליברמן, גנץ, סהר, בנט), סוסים טרויאנים במשטרה, בקרוב סוסים טרויאנים בצבא, סוסים טרויאנים של פקידות.
ועכשיו נוגעים לסוס הטרויאני האחרון של השמאל - השופטים. ברגע שמפילים את השופטים נגמר לשמאל המשחק.
הרייטינג של 14 עולה, הרייטינג של 11 12 13 יורד. כבר לא עובד הטריק שרואים כמה מפגרים בריאליטי עם שיא רייטינג וחמש דקות אחרי משימת הדחה של תוכנית בישול/ספורט/ריאליטי יש לך חדשות ו"פרשנים" שאומרים לך מה לחשוב ואת מי לשנוא.
אז השמאל עולה על הבריקדות ויוצא למלחמת החורמה שלו לפני שהכוח שלו נגמר. זה הסיפור.
לגבי יוקר המחייה
רמי לוי היה אתמול בוועדת כלכלה של הכנסת והיה וויכוח מעניין. היה לרמי לוי נקודות טובות שדבש שעולה 32 שקלים עולה לו 17 שקלים מס, הדלק מאוד יקר.
רמי לוי משחק אותה קורבן, ואז כץ אמר לו "אתה באתה אלינו וביקשת כמה פעמים שנוריד את המכסים וניתן הטבות, אבל לא הורדת את המחיר אחרי ההטבות".
ורמי לוי משנה נושא וממשיך לדבר כאילו הוא קורא מדף חחח. למרות שאני אוהב את סופר רמי לוי, הוא הכי זול בהשוואה, אבל אהבתי איך שלא היה לו מה לענות. כשמעמידים את הקרטלים במקום הם שותקים.
הסיפור כאן שגם הסופר הכי זול ומשתלם עדיין שוחט כשהוא יכול.
הממשלה הנוכחית מפרקת את קרטלי הייבוא . משנה הבאה אין יותר ריכוזיות של ייבוא, החוקים כבר הוגשו ובקרוב יעברו (יבואן לא יכול ליבא מספר רב של מותגים בבלעדיות, כל יבואן גדול יצטרך להפטר מחלק מהמותגים שלו).
אני חושב שהפיגוע הכלכלי הכי גדול של הממשלה הקודמת זה לתת את הגז לאיראן (לבנון). זה תקציב של כמה שנים הגז הזה. לא ראיתי שום מחאה של דגלים שחורים על הנושא הזה.
אני לא מאמין לך. אני רושם לך שאלות על מצב מחירי הדיור לפני ובתקופת ביבי, על מצב הביטחון וכו' ואתה עונה לי תשובות על סוסים טרויאנים או ערוצים כאלה ואחרים? מה הקשר בין השאלות שרשמתי לדברים האלה. קשה מאוד לנהל ככה שיח כשעונים תשובות מדף המסרים ללא קשר לשאלה.
זה מזכיר לי פרק של ארץ נהדרת שאת חלקו שמעתי בחצי אוזן. יש את המערכונים עם הנהג מונית ששואל אנשים. הוא שאל איזה ביביסטית מה דעתה על פסקת ההתגברות והיא עונה לו משהו בסגנון של ביבי המלך והיא בעד מה שהוא מציע. הוא שואל אותה עוד כמה פעמים ובסוף מסתבר שאין לה מושג מה זה (נדמה לי שהיא אפילו קראה לזה פסקת התבגרות). העיקר ביבי אמר = זה קדוש גם אם אין מושג לגבי מה זה אומר.
מעניין אם רשום באותו דף שסילמן, שיקלי, אורבך ושקד היו סוסים טרויאנים של השמאל.
לעניין רמי לוי וכץ - אם זה מה שכץ אמר אז הוא אידיוט. מבחינת תיאוריות כלכליות (שמתבססות על שוק משוכלל שלא באמת קיים) התיאוריות אומרות שיכנסו עוד ועוד יצרנים/ספקים עד שהעלות השולית תהיה שווה לרווח השולי (למיטב זכרוני זה רווח שולי אבל אולי אני מתבלבל). הורדת מסים והגדלת רווחים ----> אמור לגרום לכניסה של שחקנים חדשים לשוק.
קרטל - אם אתה טוען שיבואן אחד משווק בבלעדיות, איך יכול להיות שמדובר בקרטל?
אני מניח שאתה מתכוון למונופול.
ההצעה של החוק היא מפגרת והיא פלסטר. צריך למנוע יבוא בלעדי, לא לפזר את האופציה של יבוא בלעדי על פני כמה שחקניות בשוק. אתה רוצה להגדיל את כמות השחקניות שמיבאות כל מוצר. כרגע נניח שיש 10 מוצרים שמיובאים על ידי יבואן בלעדי. אני רוצה שכל מוצר ייבוא על ידי 10 יבואנים ולא ש-10 יבואנים ייבאו כל אחד מוצר אחד (כן, זה יעזור מעט אבל לא באופן משמעותי).
גז - איפה כל המיליארדים בקרן של ביבי ממה שכבר הופק?
מה שאתה אומר נחמד בתיאוריה אבל יש בו 3 חורים:
1. אף אחד לא מבטיח שיהיה שם גז
2. אם לא תתן, תהיה לך בעיה להפיק גז מהשטחים שלך ואז אתה גם מפסיד את מה שיכולת לקבל
3. אתה מודע לתקציב המדינה? כמה בדיוק אתה חושב שיפיקו מהשטח הזה?
גז זה משאב מוגבל. למה לא לטפל במגזר החרדי, דבר שלאורך זמן יניב תשואה משמעותית טובה יותר? תשלח אותם לעבוד ואתה חוסך עשרות מיליארדים כל שנה בהטבות והנחות שהם מקבלים ובנוסף אולי חלקם גם ישלמו מסים ואז מצד אחד יש למדינה כמה עשרות מיליארדים פחות הוצאות ומצד שני ההכנסות ממסים צפוים לגדול.