11-06-2022, 08:55 PM
(11-06-2022, 06:31 PM)RM Punk כתב: בואו אני אגלה לכם סוד. אפילו בלי להיכנס לנתונים, לבירוקרטיות ממשלתיות, מדיניות של פוליטקאים, פסקי דין של בג״צ או כל החלטה כזאת או אחרת שהתקבלה והשפיעה על מחירי הדיור, המצב הבסיסי הוא כזה - במדינת ישראל יש ילודה מאוד גבוהה, בטח ביחס למדינות המערב. במדינת ישראל יש מעט מאוד שטח, בטח אם מורידים מקומות כמו הגולן והנגב שאף אחד לא רוצה לגור בהם כי הם רחוקים מהמרכז. מכאן, איך שלא תהפכו את זה ולא משנה מי יהיה ראש הממשלה - מחירי הדיור והקרקע יעלו. לפעמים לאט, לפעמים מהר, אבל יעלו. ככה עובדים היצע וביקוש.
ועוד קטנה לסיום שאני סתם מרגיש צורך לזרוק לאוויר - יש סיבה טובה מאוד מדוע ויתור על שטחים מאיו״ש לא באמת נמצא על הפרק לא משנה מי בשלטון, מעבר לעניין הבטחוני. בעוד 40-50 שנה, כשאוכלוסיית המדינה תהיה כפולה ממה שהיא מהיום, איפה לדעתכם חלק לא קטן מהאנשים האלו הולך לגור?
אז תטפל בילודה. סתם אנקדוטה, היום שני שקצבת ילדים החל מילד חמישי נתנה משהו כמו 850 ש"ח. כלומר משפחה ברוכת ילדים יכלה לקבל 2-3 משכורות מינימום רק בקצבאות.
לא חסר דרכים לטפל בזה. הילודה הגבוהה היא בעיקר במגזר החרדי והערבי. קצץ בכל התקציבים שניתנים רק למגזר החרדי, קצץ בכל ההנחות שניתנות למשפחות עם המון ילדים (ארנונה וכו'), אפשר דברים כמו רפואה על פי תא משפחתי, זאת אומרת לכל תא משפחתי מגיע איקס וואי ולא לראש כמו היום וכו' ותגיע לילודה נורמלית.
אנקדוטה נוספת - יצא לי לשוחח עם מישהו שגר בחו"ל וסיקרן אותי הנושא של הארנונה. שאלתי אותו האם גם אצלם משפחה של 10 נפשות תשלם פחות מבן אדם יחיד למרות שהיחיד צורך כמות שירותים ציבוריים פחותה באופן משמעותי. הוא התפלא ואמר לי שזה אבסורד.