11-06-2022, 06:31 PM
בואו אני אגלה לכם סוד. אפילו בלי להיכנס לנתונים, לבירוקרטיות ממשלתיות, מדיניות של פוליטקאים, פסקי דין של בג״צ או כל החלטה כזאת או אחרת שהתקבלה והשפיעה על מחירי הדיור, המצב הבסיסי הוא כזה - במדינת ישראל יש ילודה מאוד גבוהה, בטח ביחס למדינות המערב. במדינת ישראל יש מעט מאוד שטח, בטח אם מורידים מקומות כמו הגולן והנגב שאף אחד לא רוצה לגור בהם כי הם רחוקים מהמרכז. מכאן, איך שלא תהפכו את זה ולא משנה מי יהיה ראש הממשלה - מחירי הדיור והקרקע יעלו. לפעמים לאט, לפעמים מהר, אבל יעלו. ככה עובדים היצע וביקוש.
ועוד קטנה לסיום שאני סתם מרגיש צורך לזרוק לאוויר - יש סיבה טובה מאוד מדוע ויתור על שטחים מאיו״ש לא באמת נמצא על הפרק לא משנה מי בשלטון, מעבר לעניין הבטחוני. בעוד 40-50 שנה, כשאוכלוסיית המדינה תהיה כפולה ממה שהיא מהיום, איפה לדעתכם חלק לא קטן מהאנשים האלו הולך לגור?
ועוד קטנה לסיום שאני סתם מרגיש צורך לזרוק לאוויר - יש סיבה טובה מאוד מדוע ויתור על שטחים מאיו״ש לא באמת נמצא על הפרק לא משנה מי בשלטון, מעבר לעניין הבטחוני. בעוד 40-50 שנה, כשאוכלוסיית המדינה תהיה כפולה ממה שהיא מהיום, איפה לדעתכם חלק לא קטן מהאנשים האלו הולך לגור?
![[Image: Untitled.png]](https://i.ibb.co/WykhFYx/Untitled.png)