10-12-2022, 07:53 PM
(10-12-2022, 07:29 PM)SwitchBlade כתב: אתה צודק
שוב תודה (אני מאוד שמח על הדיון התרבותי).
כשאני מתכוון למניע אני מתכוון מילולית להגדרה : ״ אינטרס, גורם, כוח רגשי או צורך המביא אדם או קבוצה לבצע פעולה״ (מילוג, לבאם באם אין מילון אחר בהישג יד). רצון לנצח קיים אצל כולם (למעט ספרנטינו שעולה בכל קרב על החבלים - מהלך ב100 מהמקרים גרם לו להפסיד). אבל, רצון לנצח בתור מניע הוא חלש. האם החברים הטובים פחות רוצים לנצח מהבק״ק? האם דמג׳ קונטרול (רק לי זה מזכיר את מטאליקה? לא משנה) רוצות לנצח פחות מטוקסיק אטרקשיין? בסוף אתה שם x מתאבקים בזירה שמוכרים לך את האשליה שהם באו לנצח (x-שארלוט שמפסידה את הקרב).
הפינאקל הם דוגמה קלאסית לסטייבל ללא מניע - בדיוק בגלל מה שציינת. ה״אני מאמין״ֶשל FTR שונה מהותית מה״אני המאמין״ של מג׳ף.
זאת הסיבה אולי שביילי ושות׳ מרגישות לך קצת כמו מהתכון של טוני - קח 4 מתאבקות היליות ותשים אותם מול 4 מתאבקות פייסיות.
זהות אתנית זה מניע חלש. לקחת את הזהות האתנית למקום של חוצפה וחדשנות דומה לצורות אומנות אחרות בהם המיקום החברתית המוחלש חייב אותך לנהוג אחרת ע״מ לפרוץ - קרי מניע חזק.
זאת אומרת בדיוק כמו ההבדל בין ראפ/מוזיקה יפ תיכונית/מטאל לבין אותה גרסה רק תעשייתית. קשה לשים את האצבע על ההבדל - רק שלאמן אחד אתה מאמין ולשני… פחות.

![[Image: giphy.gif]](https://media3.giphy.com/media/xULW8PyFnVIsHarFks/giphy.gif)