09-29-2022, 06:33 PM
(09-29-2022, 12:26 AM)master of doom כתב: היום הייתי בטורניר הטניס שנערך בתל אביב, זאת החוויה שלי:
אז ככה, הטורניר נערך בגני התערוכה בתוך אולם, בכניסה מקבלים צמידים שאיתם אפשר להיכנס ולצאת מהמתחם. הבידוק הוא די מעפן, כמובן שהכנסתי לשם בקבוק מים והם לא שמו לב. אכיפה של מושבים בקושי הייתה, המקסימום זה מאבטח אחד לפני הכניסה ליציעים שבודק באיזה כניסה אתה אמור להיכנס והוא היה יחיד, לשאר המאבטחים לא היה אכפת. אז כמובן שעברנו מקומות, וזה הגיע למצב שבמשחק של צ'יליץ' נגד ת'ים אף אחד לא ישב במקום שהיה רשום בכרטיס. עוד דבר מובן מאליו הוא המחירים המופקעים. פגעתי בול לגבי הנקניקיה ב-50 שקל (טוב, זה נקניקיה עם צ'יפס ושתייה ב-50), היו שם עוד בייגלה ושתייה אבל לא התעכבנו, אני לא שם 50 שקל על נקניקיה.
המשחק הראשון שראינו היה מנארינו נגד לסטיאן, לסטיאן המדורג הנחות דווקא ניצח את ההתמודדות. מהצפייה שלי מנארינו היה יותר אגרסיבי ושיחק טניס אמיץ ופזיז, מה שגרם לו להפסיד את המשחק אבל לתת לנו שואו מצוין. לסטיאן חיכה להזדמנויות שמנארינו נתן לו והימר הרבה על הסלייסים כדי להוציא את מנארינו מאיזון וזה נתן לו את הניצחון.
מיד אחרי המשחק הראשון החלטנו לוותר על המשחק בין ספיולין לאצ'ברי שבסוף נגמר בסקוואש, והעדפנו לצאת לשבת לאכול. מצאתי חנייה על אפור ברמת אביב ואכלנו ברובן, אחלה סלופי ג'ו, עם תוספת כנפיים בצד ב-10 שקל צ'יפס ושתייה יצא לי 76 שקל בלי טיפ, כמובן שווה את זה. אחר כך חזרנו בדיוק לקרב בין מקסים קרסי, שחקן הסרב אנד וולי הטוב בעולם כיום (ואולי היחיד חחח) לסבסטיאן קורדה, ההבטחה האמריקאית שלא מצליחה להתרומם. קורדה שלט בראלים הארוכים אבל כמו מנארינו שיחק טניס עם הרבה טעויות וקרסי, ששיחק בצורה מאוד סולידית ידע מתי לתת את הפוש כדי לשבור את קורדה פעם אחת בכל סט וזה הספיק לו בשביל הניצחון. זה היה משחק עם המון ראלים קצרים, מעט מאוד נקודות שהשחקן שמגיש מפסיד, ההגשות האדירות של קרסי בתוספת טעויות מכריעות של קורדה הכריעו את המשחק.
אחר כך התכוננו למשחק של ג'וקוביץ' ויוני ארליך, קיווינו לבשורות טובות שלא הגיעו. נפוצה שמועה שג'וקוביץ' ישחק עם שחקן אחר אבל כמובן שזה לא קרה, אז קיבלנו איזה 10 דקות של יוני ארליך וג'וקוביץ' מתראיינים. אני מודה שמאוד התרגשתי. גם אם לא משחק על המגרש זה מדהים לראות אדם שהוא אתלט על, הטניסאי היחיד שזכה בכל תואר אפשרי, בחור שהכי קרוב שהגעתי אליו היה על מסך המחשב. באמת חבל. ניסיתי אחר כך למצוא את ג'וקוביץ' כדי להחליק איתו תמונה, אבל לא מצאתי. שאלתי כמה חבר'ה שעובדים בטורניר אבל הם אמרו שחבל לי על הזמן והוא גם ככה ילווה במאבטחים ויצא ביציאה צדדית, אז אחרי כמה דקות של חיפושים ויתרתי.
ואז הגיע ה-משחק של היום. צ'יליץ' נגד ת'ים, שני זוכי גראנד סלאם, שני זוכי מאסטרס 1000, שני טניסאים אדירים, אחד שומר על רמה גבוהה והשני מנסה להתאושש. הקהל היה יחסית חם, גם צ'יליץ' בסיום התלהב מכמות הקהל שהגיעה למשחק בסיבוב השני. ת'ים נראה חלוד יחסית לימיו הגדולים אבל הטריידמארק שלו, הבקהאנד האדיר לאורך הקו, עדיין מופיע מדי פעם. צ'יליץ' היה מאוד סולידי, טניס ברמה גבוהה עם הגשות נהדרות, ממעט לטעות כשת'ים לא גרם לו, הוא השחקן הטוב יותר כרגע והוא גם זה שניצח. קיוויתי שת'ים דווקא ינצח כי אני מחכה מאוד לחזרה שלו לקדמת הבמה, הוא הטניסאי היחיד שעשה בעיות באחד על אחד מול הביג 3 (מפגר בראש בראש 7-5 מול ג'וקוביץ' ו9-6 מול נדאל, ומוביל 5-2 על פדרר. מכובד בהחלט), הוא מהנה לצפייה ונראה כמו בחור לעניין (כשעודדנו אותו הוא מחא לנו כפיים עם המחבט, זה היה רגע נחמד). צ'יליץ' בכל אופן חגג יום הולדת 34 עם הניצחון הזה, כמובן שרנו לו שיהיה מבסוט אחרי המשחק, מגיע לו.
וככה הסתיימו להן 10 שעות בערך. היו דברים טובים ביום הזה, היו דברים מאכזבים, אבל בסה"כ נהניתי. אם הגעתם עד לכאן, תודה שקראתם.
אז ג'וקוביץ לא שיחק בכלל?
אם הוא לא שיחק, הוא עוד ישחק בישראל?
Mission Complete