03-17-2022, 11:50 AM
(03-16-2022, 03:57 PM)Go2SleepClub כתב: מרגיש לי שכל הנקודות שנתת הן חלשות. להגיד שלא היה לבן אחד שהיה טוב זה דרך עקומה מאוד לראות דברים בעיניי. בקושי היו שם טובים בכלל. היה לך את באטמן, גורדון ואלפרד. קאטוומן היא דמות שמשחקת על האמצע כל הזמן ולקרוא לה טובה זה לא נכון פשוט.
כל שאר הדמויות היו רעות אפשר לומר. זה גותאם. העיר הכי רקובה בהיסטוריה (לפי הקומיקס).
להסתכל על כל הדמויות הרעות ולהגיד שהם בתכלס היו אותו בן אדם כי הם לבנים וגברים זה כל כך... פרוגרסיבי מצידך. אני לא הסתכלתי בשום שלב על הDA ועל הפינגווין ועל פלקונה כ"אותה דמות" כי הם לבנים וגברים. זה *אתה* שראית את זה ככה ואני חושב שרוב הצופים של הסרט שנהנו ממנו לא חשבו שזה פרופגנדה פרוגרסיבית אלא פשוט קולנוע. אם אתה תחפש איפה זה נמצא אתה יכול למצוא את זה גם במקומות שזה לא בהכרח נמצא בהם.
ואני אומר את זה בתור בן אדם שמאוד מתנגד לכל הכת הפרוגרסיבית הזאת וחושב שדיונים צריכים להיצמד לתוכן הדברים ולא לאנשים שאומרים אותם.
אוסיף ואומר שכן הייתה את האמירה הזאת שציינתי בתגובה הקודמת והיא גרמה לי לקרינג רציני ופגע בחוויית הסרט שלי, בדמות של קאטוומן וביושרה של הבמאי והתסריטאי לטעמי.
לצחוק על ווייט סופרמסיסטס וטראמפיסטים זה לג'יט בכל קונסטלציה. אין להם זכות שלא יצחקו עליהם, הם אידיוטים.
אני די בטוח שאני יכול להציג לך הטייה שהיא משמעותית מבחינה סטטיסטית בנוגע לטיב הדמויות ביחס לגזע שלהן. בתור בן אדם שאין לו כוח לשטויות כאלה - זה צריך לעבור סף מסוים כדי לעורר בי חשד. כולנו גדלנו בישראל, כאן האספקט הזה הוא הרבה יותר חלש, ועדיין לא הצלחתי שלא לשים לב.
במהלך הסרט עשיתי עם עצמי הימורים שקטים על מי מהדמויות יישאר טוב ומי יתגלה כרע, ובדקתי בהכל. לצערי.
אני לא *חושב* שכל הלבנים האלה הם אותו דבר, אני חושב שככה הם הוצגו בסרט, בסופו של דבר. היוצרים של הסרט אשכרה הסגירו את המחשבה שלהם כשקאטוומן ציינה את זה במילים.
כפי שההארדי השלישי אמר - לא ראיתי סרטים הרבה זמן. לא באתי טעון או מוכן או חושד בנוגע לאספקט הזה. עד כדי כך זה היה קיצוני בעיניי שלא הצלחתי להעלים מזה עין (אם הייתי יכול זה מה שהייתי עושה). אולי כל השאר, שראו סרטים באופן יותר קבוע ממני, עברו דה-סנסטיזציה לדברים האלה, כי אני משוכנע שאני זה שצודק.