07-16-2026, 12:34 AM
(הודעה זו נערכה לאחרונה: 07-16-2026, 12:35 AM על ידי master of doom.)
![[Image: 808x539_cmsv2_327c0059-fa04-58a1-aad1-5e...816219.jpg]](https://images.euronews.com/articles/stories/09/81/62/19/808x539_cmsv2_327c0059-fa04-58a1-aad1-5ea534e289ad-9816219.jpg)
בהנהגתו של ה-GOAT הבלתי מעורער, ארגנטינה עושה את זה בפעם השלישית ב-4 המונדיאלים האחרונים ומעפילה לגמר המונדיאל אחרי מהפך ענק של 2-1 על אנגליה. כמה רגש, סעמק ערס אנחנו לא בגמר ואין לי לב כבר. איזה שחקן, איזה נבחרת, תודה על הכל.
עד השער של אנגליה אני מרגיש שהיה משחק מאוזן עם עדיפות אנגלית מסוימת. נכון, זה לא תורגם למצבים משמעותיים, אבל האיכות האנגלית כן נראתה באופן מסוים כשארגנטינה ניסתה לפצות על כך במשחק אגרסיבי מההתחלה, כאשר האנגלים מנסים להחזיר באותו מטבע. אנשים יבכו, אבל הבלמים של ארגנטינה קיבלו צהובים עד הדקה ה-51, ככה שגם הטענות פה על קיפוח מיותרות והזויות.
ואז אנתוני גורדון הבקיע. שחקן בארסה החדש שכבר התחלתי לחבב (אך לא לחשוב שהוא שווה 80 מיליון יורו), קובר את הנבחרת של השחקן האהוב עליי. לא האמנתי שדווקא הוא, בנבחרת שמשחקים בה ג'וד בלינגהאם והארי קיין (שהיה המועמד המרכזי לדעתי לכדור הזהב לפני המשחק, עם כל הכבוד לדמבלה ואמבפה), ייתן את הגול. אבל זה המונדיאל, וזה מה שקורה במונדיאלים, הכוכב של כל אחד יכול לנצוץ ברגע הנכון, וגורדון קיבל תגמול על העבודה הטקטית הרבה שלו עם השער הזה, ואני מקווה שלמרות ההדחה הוא כן ישאב ביטחון מהמונדיאל הזה.
הגול של אנגליה היה קו פרשת המים, כי משם רק נבחרת אחת הייתה על הדשא. ארגנטינה פשוט התנפלה על האנגלים המבוהלים שבמשך דקות ארוכות לא הצליחו לעבור 35 מטר מהשער בלי לאבד את הכדור, פשוט מדהים. המצבים לא איחרו לבוא, בראשותו של מסי כמובן שהדביק כדור מצוין לראש של רומרו שסחט הצלת ענק מפיקפורד, וגם מקאליסטר היה קרוב עם שני כדורים לקורה. בסופו של דבר מסי מסר לאנזו שהתמקם בערך 20 מטר מהשער ללא שמירה (עד כדי כך האנגלים היו צפופים ברחבה שלהם) ושלח כדור אדיר לפינה, 1-1, שער ענק של אנזו ששוב מוכיח את עצמו בקלאץ' אחרי שער הניצחון מול מצרים. אבל זה לא נגמר פה, הארגנטינאים המשיכו לשטוף את המגרש, ומסי סחב את הכדור לאורך הקו כדי להלביש ללאוטרו כדור לראש 2 מטר מול שער ריק, וזה 2-1 לארגנטינה בדקה ה-91. לאוטרו התפרק בסיום ואני מבין אותו, לא הולך לו במונדיאלים, ועכשיו הוא כבר עם שני שערים מהספסל מול שווייץ ואנגליה מהספסל, כאשר השער היום כמובן הוא השער אולי הכי משמעותי בקריירה שלו.
צריך לציין לרעה את המובן מאליו, תומאס טוכל. הופעה מזעזעת שלו. הוא קפא לאחר השער של הקבוצה שלו, וזה סייע לארגנטינה. בשלב מסוים היה ברור שהרבה אנגלים גמורים מהמאמץ שהם השקיעו בלחץ ובעמידה הטקטית לאורך המשחק, ולמרות זאת הוא ביצע חילופים הגנתיים שלא יאתגרו את השליטה במגרש של ארגנטינה, במקום לתמרץ את ההתקפה ואולי להכניס את ראשפורד כדי לאיים בהתקפות מעבר (הכניס אותו בדקה ה-96, מעט מדי ומאוחר מדי).
אז יש לנו גמר מונדיאל. אלופת העולם ארגנטינה מול אלופת אירופה ספרד, שתי הנבחרות הטובות בעולם ייפגשו בגמר המונדיאל, ולא יכולנו לקבל גמר יותר איכותי מזה (אולי רק צרפת-ארגנטינה). הספרדים פייבוריטים אחרי ההופעה האדירה שלהם מול צרפת, אבל ארגנטינה היא עדיין אלופת העולם והיא פה כדי להישאר כזאת. בנוסף, כזכור הפיינליסימה בין אלופת אירופה לאלופת דרום אמריקה שהיה אמור להתקיים לפני המונדיאל ובוטל, היה אמור להפגיש בין שתי הנבחרות. במקום פיינליסימה קיבלנו גמר מונדיאל, ואני מניח ששתי הנבחרות היו חותמות על מפגש כזה מההתחלה.
עבורי, אין שאלה בכלל במי לתמוך. עם כל הכבוד לאהבה שלי לשחקני בארסה מינוס לאמין, אני לא מתכוון לתמוך במדינה עם ראש ממשלה אנטישמי עוכר ישראל שמוצץ לפלסטינים. ואמוס ארגנטינה CARAJOOOO!!