07-06-2026, 10:35 AM
(07-06-2026, 10:08 AM)master of doom כתב: בדיוק דיברתי על זה עם חבר אתמול, שלברזיל אולי יש כמה שחקנים מצוינים, אבל זאת לא ברזיל שגדלנו עליה ושמענו עליה סיפורים. אין בה קסם, סתם עוד נבחרת לא רעה שלא יכולה להתקדם מעבר לרבע גמר המונדיאל.
בסופו של דבר קיבלנו נורבגיה-אנגליה אחרי דרמה באצטקה, אנגליה מדיחה את המארחת עם הופעה אדירה כשהיא למעלה מ-40 דקות בעשרה שחקנים, כמו שעומר אמר זאת ווינריות לא אופיינית לאנגלים. ג'וד בלינגהאם שטינפתי עליו לא מעט עם חברים כבש צמד אדיר, הוא שחקן ריאל אז אני כמובן לא מחבב אותו אבל הנה עוד כוכב שהתעלה לגודל השעה, את זה אי אפשר לקחת לו. יהיה לנו רבע גמר אדיר, ואני בטוח שגם ארגנטינה-קולומביה, אם וכאשר, יהיה קרב מצוין.
בצד השני של ההגרלה כבר יש לנו את צרפת-מרוקו שזה משחק אדיר בעיניי (ודרבי, שזה מוסיף כמובן), והיום ספרד ופורטוגל יילחמו על הכרטיס למפגש מול בלגיה/ארה"ב.
מכיוון שברור איזה משחק יותר גדול, אתייחס רק אליו. בפעם האחרונה שפורטוגל וספרד נפגשו זה היה בליגת האומות 2025, שם הפורטוגלים ניצחו בפנדלים. הן נפגשו גם במונדיאל 2018 בבתים, שם שלושער של כריסטיאנו חילץ תיקו עבור הפורטוגלים. הפעם אם להשוות את יחסי הכוחות, קודם כל מדובר בשתי מועמדות בכירות לזכייה שנפגשות בשמינית, אבל אני עדיין חושב שספרד קצת עדיפה ותגיע כפייבוריטית. נכון שההתקפה של ספרד מורכבת מאויארסבאל ופראן, אבל עדיין אני מרגיש שההתקפה של פורטוגל פחות איכותית וזה ההבדל בין שתי הקבוצות כרגע. פורטוגל תצטרך יום על של כריסטיאנו/ראמוס כדי להעפיל.
מבחינת הקישור אנחנו מקבלים כאן פדרי נגד ויטיניה, רודרי מול נבש, ברונו מול אולמו. לדעתי שני הקישורים החזקים ביותר בטורניר, ויכול להיות שעל זה יקום וייפול המשחק. צפוי אחלה קרב טקטי שם, אני כבר מחכה.
בתור אחד שגדל על ברזיל הגדולה, אני עדיין לא מעכל מה קורה שם. זה ברמה של וועדת חקירה. נראה דווקא שצרפת הופכת להיות ברזיל הגדולה- לא תזכה בכל טורניר, אבל תמיד עם הכי הרבה כישרון. כל הפסד שלה יהיה די מפתיע.
בלינגהאם הוא הווינר הכי גדול שאני זוכר בכדורגל האנגלי. הבנתי שהייתה לו עונה רעה, אבל הוא מגה ווינר בכל רמ״ח איבריו והסיבה היחידה שאני מאמין שאנגליה אולי כן יכולה מתישהו ללכת עד הסוף בטורניר לא ביתי.
ספרד בעיניי נבחרת מאוד יציבה, חזקה, סגנון מאוד ברור לאורך תקופה ובעיניי מאוד משעממת (גם בזכיות שלה במונדיאל וביורו). המשחק מול פורטוגל סופר מעניין אבל נראה לי שלא יהיה כיפי לצפייה כמו 2 המשחקים שקיבלנו הלילה. מקווה שאני טועה.
צרפת-מרוקו זה פוטנציאל לרבע הכי טוב. המיקום הגאוגרפי של מרוקו מטעה. בסוף זאת נבחרת אירופאית- ומהטובות שבהן. הגירה מסיבית נמשכת במשך 30+ שנים מאוד השתלמה ל2 הנבחרות. צרפת של 98 שזכתה במונדיאל לא קרובה בכלל לרמת הכישרון של צרפת של ה8 שנים האחרונות, למרות זידאן, שהוא הקשר הכי טוב שראיתי וזה בכלל לא נתון לויכוח.