12-30-2025, 12:23 PM
(12-30-2025, 12:07 PM)The Visionary כתב: אני מבין את הבעיה בגישה הזו, אבל בסוף ככה שופטים שחקנים היסטוריים - לפי התארים, שברור לך ולי ולכולם שמגיעים כקבוצה.
מסי הוא שחקן היסטורי, אבל לא מעט אמרו שבשביל להיות ה-GOAT הוא צריך מונדיאל כמו מראדונה. ואם תלך למונדיאל 2022, אתה תראה שהוא לא עשה כלום בשלבי ההכרעה כמעט, אבל עדיין כולם מתייחסים לזה כ"מונדיאל של מסי". כנ"ל כריסטיאנו רונאלדו, ניימאר ואחרים - כל פעם שרצו לשפוט את מקומם ההיסטורי, הלכו לשורת התארים הקבוצתיים שלהם והתייחסו לזה כאינדיבידואליזם במיטבו.
האם הגישה חרא? בהחלט, אבל זה המדד שלפיו הרוב שופט. ונכון, אמבפה הגיע לגמרים אבל האם הוא לקח את התואר בסוף? לא, למעט גמר מונדיאל 2018. וזה מה שחשוב. אגב - אני חושב שבגמר של 2022 הוא לגמרי היה שחקן המשחק ושחקן הטורניר. כמו שאמרתי קודם, המספרים שלו הם מדהימים ולדעתי יש לו עוד הרבה תארים בקנה ברגע שהדברים יתחברו לו במדריד. מה גם שצרפת היא תמיד מועמדת לזכייה במונדיאל וביורו. לכן אני חייב להגיד - הבעיה היא לא אמבפה, הבעיה היא הנראטיבים שבנו סביבו מגיל 16-17 ושגרמו לאמבפה לצרות גם בפריז וגם במדריד. זה לא שאמבפה לא עובד קשה, הוא בהחלט עובד קשה ורואים את זה, אבל כמו שאתה רשמת - החבר'ה שמסביבו תמיד הרגישו שהוא יעשה את העבודה בשבילם. עד שהוא לא יפצח את זה ויגרום לאחרים *לעבוד בשבילו*, ריאל לא תרוויח מזה.
הנרטיבים והמעמד ההיסטורי של אמבפה פחות מעניינים אותי, זה כבר לדיוני רשת והתפלספויות של אוהדים. בהינתן מה שנטען בכתבה שרז שלח, אני מנסה לחשוב פרקטית ומקצועית נטו האם המעבר של אמבפה הוא הסיבה לעלייה של פריז והירידה של ריאל ממש במקביל, או שיש גורמים נוספים וזה רק הסבר חלקי.
אני נוטה יותר לחשוב שהבעיות של ריאל הן בעיקר בהגנה וביקשור, ואם בתיאוריה היית לוקח את אמבפה ושם אותו בריאל של 2024, עם קרוס ומודריץ' וקרבחאל בעונת שיא ונאצ'ו בעונת שיא ורודיגר צעיר בשנתיים, סיכוי גבוה שהיה היום צ'מפיונס רשום על שמו.
מצד שני, כמו שאמרתי קודם וניסחת גם יפה, החבר'ה בקבוצה מרגישים שהוא יעשה את העבודה בשבילם ורואים את ההשפעה השלילית של זה על הקבוצה. שני הדברים יכולים להתקיים במקביל והם לא אחד על חשבון השני.
![[Image: Untitled.png]](https://i.ibb.co/WykhFYx/Untitled.png)