12-16-2025, 11:04 AM
(12-16-2025, 12:03 AM)SwitchBlade כתב: אהבתי מאוד את הדעה ונהנתי מאוד לקרוא, אבל עלו לי כמה סייגים ואני סקרן לשמוע מה אתה חושב.
1. מה שונה 2025 מ2019?
גם ב2019 הייתה "שיטיפיקציה" למוצר.
2025 לא גרועה יותר מרוב השנים בעשור הקודם.
כמובן, אנחנו לא ב2023.. אבל בעיניי 2025 עדיין מחזיקה במוצר מתוחכם ומלוטש הרבה יותר מאשר כנראה אפילו כל העשור הקודם. כנראה שאין שנה בעשור הקודם שהייתי בוחר לצפות בה על פני 2025, בפער.
עדיין מדובר במוצר מעולה.
ברייקר וברונסון ריד היו מדהימים השנה, סת' רולינס עבד על כולם עם פציעה, לפאנק היו יריבויות טובות מאוד, מקנטייר ממשיך להיות מצוין, ריינס נתן הופעה מדהימה מול ברונסון ריד, ביילי/סול רוקה היה מעולה, איליה דרגונוב נותן ראן נפלא.
אנחנו כל כך עסוקים בלהתגעגע ל2023 שאנחנו מפספסים לראות ש2025 זו שנה מצוינת למוצר.
כן.. יש בעיות - ג'יי אוסו, סצנת המיין איבנט, הריין של קודי, האלופים ששמורים מידי, ג'יי אוסו, ג'יי אוסו.
אבל אני מתקשה לקבל בקלות טענה על 'שיטיפיקציה' ב2025 כשזו אובייקטיבית שנה טובה. יכול להיות שנהינו מפונקים.
2. אני בכנות תוהה אם הכוונה שלהם מלכתחילה הייתה לעשות משהו מחורבן - או שיצא וזה התחרבן בלי כוונה.
אני דווקא תופס את המחשבה מאחורי הריין של סינה כמחשבה מאוד תמימה.
הם באמת רצו לעשות משהו..
היה להם את סינה, היה להם את הטרן, היה להם את רוק.
אני יצאתי עם תחושה שהם באמת ניסו לעשות משהו מיוחד ומעניין לשנה האחרונה, ומשחקי אגו פוליטיים הרסו להם, וכמובן הסתמכות יתר על רוק.
אם הם באמת החליטו בצורה זדונית לעשות משהו מרושע ומשעמם - לא היינו רואים את הסיכון הענק הזה שהם לקחו בדמות של טרן של סינה.
אני באמת חושב שהם ניסו.. וזה לא עבד.
ואז הם ניסו שוב, לדעתי בצורה כנה, לתת ראן All-star של סינה בזמן שנשאר, תוך כדי סימון וי על כמה שיותר קרבות אחרונים שהם יכלו.
אני דווקא יוצא פה עם התחושה שהם כן ניסו לעשות משהו, ופשוט נכשלו - בשונה מלנסות לא להתאמץ או להרגיל אותנו לזבל או לעשות משהו גרוע.
קודם כל, סחתיין שקראת את החפירה.
לגבי ההשגות שלך -
1. אני חייב להגיד, 2025 לא הייתה השנה של "שיטיפיקציה" למוצר - אלא שנה של פיילוט עבור העניין. ואני אסביר.
ציינת לא מעט דברים חיוביים שקרו בשנה הזו והיא אכן הייתה באופן יחסי טובה בחלק מהדברים, אבל בסוף החותמת של 2025 תהיה 'שנת הפרישה של ג'ון סינה'. וברגע שיש לך שנה מלאה ברסלינג שכל כולה צבוע בצבע אחד, וכבר מתחילים לדבר על זה שרוצים לעשות את זה עבור מתאבקים נוספים (לסנר וריינס אלו שמות שכבר רצים - מידיעה), אתה מבין שאתה לא הולך למקום טוב עם זה. לצורך העניין, אם אני אשאל אותך על הפרישה של מייקלס, כולם ידעו להגיד 'רסלמניה 26 נגד אנדרטייקר בקרב קריירה נגד סטרייק'. אבל לכולם ייקח שנייה או שתיים לחשב באיזה שנה זה היה. כנ"ל קרב הפרישה של ריק פלייר נגד מייקלס ברסלמניה 24 וה-I'm sorry, I love you המפורסם. כשישאלו את כל הצופים מה קרה בעולם הרסלינג ב-2025, אף אחד לא יגיד "ג'יי אוסו לקח ראמבל ואליפות ראשית ברסלמניה" או "CM פאנק שוב זכה באליפות העולם של ה-WWE", אפילו לא יגידו "גולדברג פרש". כולם יגידו - 'שנת הפרישה של ג'ון סינה'.
2. אתה שואל איפה השינוי בין 2025 ל-2019? השינוי הוא TKO לדעתי. נכון שגם לוינס היו שנים של חרא רסלינג. ואני לא שוכח לרגע שמדובר בחרא של בן אדם ובוס שעדיף שהוא כבר לא בסביבה. אבל על דבר אחד אי אפשר להתווכח - תמיד הייתה לו Passion לפרו-רסלינג ולמען האמת אני לא חושב שהאנשים בחליפות של TKO מחזיקים בדבר הזה. אפילו דה רוק, שהוא ה-WWE בתוך הבורד של TKO שמחזיק 40% מהחברה כרגע, אין לו באמת Passion לפרו-רסלינג. נכון, כשהוא יגיע הוא יהיה זהב ומעולה אבל זה בגלל שהוא שחקן טוב שיודע למכור את העבודה שלו. אבל האם יש לו באמת דרייב וחשק? קשה לי מאוד להאמין לאור ההופעות הבלתי-תלויות בכלום שלו וההיעלמויות החוזרות.
אז מה כן יש להם? רצון להראות דוחות טובים כל רבעון. בגלל זה הזירה מתמלאת ספונסרים, בגלל זה מחירי הכרטיסים עולים כל שבועיים (ואז כדי למכור אותם חוזרים לנוסטלגיה), בגלל זה רסלמניה שכבר נמכרה לניו-אורלינס והתחילו לשווק אותה - נמכרה פתאום מחדש ללאס וגאס (שהייתה גרועה במיוחד עבור רסלמניה 41 אבל הצ'ק החזיר אליה גם את 42). בגלל זה אתה מקבל רסלמניה ראשונה מחוץ לאמריקה דווקא אצל הסעודים - וזה לא שוינס מקמהן לא אהב לעשות עסקים עם הסעודים, הוא אהב מאוד, אבל עם יד על הלב, יש כאן מישהו שחושב שרסלמניה הראשונה מחוץ לאמריקה הייתה מגיעה קודם כל אליהם תחת וינס?
ואיך אתה מציג דוחות טובים? נוסטלגיה. כי נוסטלגיה זה מוכר תמיד. אם ה-WWE היו יכולים לעשות את זה מבחינה טכנולוגית, קרב הפרישה של סינה לא היה גונת'ר, אלא סינה נגד הולוגרם הוגאן בקרב 'אייקון נגד אייקון'.
אז למה אני חושב שלמרות ש-2025 יכולה לעבור כשנה טובה עבור הרסלינג מצד אחד, אבל מצד שני פתח לאסון? כי בהרגשה שלי ה-WWE הפסיקו לנסות לייצר משהו שהוא לא "רגעים ויראליים". כשאני רואה את איו סקיי בליינאפ של WAR GAMES, אני יודע שהיא תקפוץ עם פח על הראש שלה מהקצה של הכלוב. יותר מזה - אני יודע שה-WWE רוצים שאני אחכה לרגע הזה כי הם מכניסים לשדרנים את העניין הזה בתכנית שלפני האירוע וברגע שזה מתחיל לצוץ על המסך, וייד בארט אומר לי "תכין את הטלפון כי החרא הזה יהיה ויראלי". וזה לא שיש הצדקה עלילתית שגורמת לאיו סקיי לקפוץ עם פח על הראש, זה פשוט ספוט שהיא עשתה פעם אחת, תפס ועכשיו הם עושים אותו בכל פאקינג שנה.
רוצה עוד דוגמה? הטרור טווינס - ריה ריפלי ודמיאן פריסט. פריסט בסמאדאון, ריפלי בשיאו של סטוריליין (טוב או לא) עם איו סקיי נגד הקבוקי ב-RAW. דמיאן פריסט נכנס לעלילה נגד אליסטר בלאק וצריך שותפה? ריה ריפלי שמופרדת ממנו כולה שנה. אין מתאבקות בסמאקדאון שאפשר היה להכניס לסטוריליין הזה? ברור שיש, אבל הם מעדיפים לטחון על המסך את ריפלי כי היא מוכרת ויש ערך "נוסטלגי" בטאג שלה עם פריסט.
הלאה - האוסוס התאחדו בשבוע שעבר. הקרב הראשון שלהם? ניו דיי, כשה-WWE מזכירים כבר שבוע שמדובר באחד מהפיודים הכי גדולים בהיסטוריה של מחלקת הזוגות. האם חסרים טאג טימס במחלקת הזוגות של RAW? ברור שלא, אבל יש כאן "היסטוריה" ו"ערך נוסטלגי" שאפשר לזרוק לתכנית שבועית של RAW.
עוד דוגמה? גונת'ר. זוכר את הפיוד הראשון שלו כאלוף עולם בשנה שעברה? אוטיס ואקירה טוזאווה. מי היו הראשונים שהוא פוגש הערב ב-RAW אחרי שהוא מסיים את הפרומו שלו ועושה את הדרך החוצה מהאולם? אני אתן לך לנחש לבד. כי חשוב להזכיר לנו כל הזמן "מה היה" ולא "מה יכול להיות".
^^^ ואלו שלוש דוגמאות מהשבוע האחרון בלבד!