12-15-2025, 08:33 AM
(12-15-2025, 07:53 AM)master of doom כתב: אני אגיב רק לזה כי זו הטענה העיקרית שלי נגד סינה בדיון הגואט. כן הארת את עיניי לשינוי התרבותי שסינה כן העביר את הביזנס, לא יכול לחשוב על שם אחר שיכל לסחוב את ה-WWE לכיוון המשפחתי הזה יותר טוב מג'ון סינה. ועדיין - אם אוסטין הציל את הביזנס, אני יכול להסיק מזה שאוסטין הגיע במצב קיצון, כשהכל היה על הכף, והוא סייע להפוך את הקערה על פיה. זה משהו שאני מחשיב כגדול יותר מלהגדיר עידן, כשלמרות התחרות שציינת, צריך להגיד שרוב מי שלכאורה איים על סינה התנדף באזור 2010 והוא קיבל קרדיט וגיבוי מלא גם כשהקהל נתן לו היט בימים שלפני ה-PG ארה.
בנוסף, בוא נתייחס רגע לאיכות השינוי שהוא ואחרים נתנו לביזנס - כשהוגאן הצטרף ל-NWO אני חושב שזה גרר אפקט שרשרת שגרם לביזנס להתאים את עצמו לתקופה וכתוצאה מכך להפוך ליותר טוב. הפסקנו עם העלילות המיושנות והחד גוניות, והמוצר נהיה יותר בוגר ו-"רע". אוסטין הוא כמובן חלק משמעותי מזה (אני מציין שאני ממש לא אומר שהוגאן יצר את אוסטין שזו טענה הזויה, אני אומר שזה שהמוצר הפך לבוגר יותר נתן לסטון קולד את האפשרות להוציא מעצמו מקסימום. דמיינו רגע את אוסטין בעידן ה-PG שבו הוא לא יכול לקלל ולעשות אצבע משולשת על הבוס) שהמוצר התפתח, הוא שינה לחלוטין את דמות הגיבור שהייתה מוכרת ברסלינג של פעם.
לגבי סינה, קשה לי לומר שעידן ה-PG הוביל אותנו למקום שהמוצר מעניין יותר. כמובן שתמיד נעשו התאמות, אבל אני לא מרגיש שינוי מהותי שנתן לקהל את מה שהוא צריך בעקבות הדומיננטיות שלו.
זה, על קצה המזלג, למה אני חושב שאוסטין והוגאן הם שמות גדולים יותר מסינה.
תגובה מעולה, נגעת בדיוק בלב המחלוקת בינינו ההגדרה של "שינוי חיובי".
אתה טוען שאוסטין והוגאן הפכו את המוצר ל"טוב יותר" (יותר בוגר, רע, ומגניב), בעוד שסינה הפך אותו ל"פרווה" (PG).
בתור אוהד הארדקור? אני מסכים איתך.
היה הרבה יותר כיף לראות את אוסטין דופק סטאנר לוינס מאשר את סינה זורק חולצות לילדים.
אבל... וזה אבל ענק: אתה שופט "גדולה" לפי רמת הבידור, אני שופט "גדולה" לפי הישרדות ושגשוג העסק.
אוסטין הוא הכבאי שהגיע לבית בוער והציל אותו משריפה. זה הירואי, זה אקשן, וזה מצטלם נהדר.
ג'ון סינה הוא הארכיטקט שלקח את הבית השרוף הזה, שיפץ אותו, בנה לו יסודות עמידים לרעידת אדמה, והפך אותו לגורד שחקים ששווה מיליארדים.
להציל את העסק זה חד פעמי (וזה נגמר ב-2001 כשה-WCW נסגרו).
לבנות את העסק כך שהוא יהיה רלוונטי ב-2025? זה הרבה יותר קשה.
אתה אומר שהוגאן ואוסטין שיפרו את המוצר.
אני אומר שהם יצרו מודל לא יציב.
הקהל תמיד ידרוש משהו יותר קיצוני, ובסוף אתה מגיע לקיר (וזה בדיוק מה שקרה ב-2002-2003, המספרים צנחו כי הקהל מיצה את ההלם).
סינה עשה את העבודה השחורה והכפוית טובה: הוא הרגיל את הקהל מחדש למוצר "נקי".
בלי ה-PG ובלי סינה, ה-WWE לא היו מקבלים את עסקאות הטלוויזיה של המיליארדים היום (נטפליקס/TKO).
ספונסרים לא שמים כסף על אוסטין שעושה זין לוינס ולמצלמה. הם שמים כסף על החיוך של סינה.
כתבת משפט יפה: "דמיינו רגע את אוסטין בעידן ה-PG". בדיוק. הוא לא היה שורד דקה.
הוא דמות של תקופה אחת.
סינה? הוא התחיל כראפר גס רוח (הוא הפליק לסטפני בשידור חיייי זה זהב! ) והפך עם הזמן לדוד של הילדים.
הוא הוכיח שהוא יכול לעשות גם וגם.
היכולת להחזיק את החברה בתקופה שבה אסור לך להיות "מגניב ורע", ועדיין למכור כרטיסים? זה האתגר הכי גדול שהיה שבעיניי הוא עמד בו הכי טוב שיכל להיות.
Hall Of Famer | The Wise Man | The Advocate
![[Image: 4745e5185e91e0e89bbe0b47dc871071ea062bdf.png]](https://i.imagesup.co/images2/4745e5185e91e0e89bbe0b47dc871071ea062bdf.png)