03-20-2025, 02:58 PM
(03-20-2025, 01:33 PM)ser duncan the tall כתב: הפעם לא חות'ים, אלא עזה. מדהים שאחרי שנה וחצי כאלו עוד נשאר להם טיל אחד בארסנל.
אם לא הגיעו למידע לגבי המיקום של כל החטופים, אני מניח שהגיוני לחשוב שגם לא הגענו לכל הטילים ארוכי הטווח שלהם. לירות טיל כזה זאת פרוצדורה שהיא יחסית קלה, אתה צריך להסוות משגר (שהוא אמנם גדול וזקוק לתפעול בשטח בגלל הגודל של הרקטה, אבל עדיין זה אפשרי) ולדאוג להלביש עליו את הטיל. וכשאתה מתחבא במנהרות שהצבא לא ממהר להיכנס אליהן, קל גם להחביא טילים כאלה.
צריך להבין, אסטרטגית הנזק של הטילים האלה הוא לא חומרי, הוא תודעתי. החמאס הובס טקטית במלחמה הזאת, אבל עצם זה שהוא יורה למרכז אחרי שנה וחצי מבחינתו זה הישג עצום וכל נזק שייגרם זה בונוס (מזכיר לך שגם הארגון הגדול חיזבאללה גמרו באופן פומבי על העובדה שטיל שלהם פגע ברמת גן, למרות שלמזלנו לא היו הרוגים וכמובן לא נגרם נזק אסטרטגי שפוגע ביכולות המלחמה של ישראל. זאת התפיסה שלהם). הנקודה שאני חותר אליה היא שאני משער (כמו צה"ל) שנותרו להם אפילו כמה עשרות רקטות כאלה, כדי שהם יוכלו לשחרר אותן מדי פעם ולהראות שהם כביכול עדיין כאן.
ומה המסקנה מכל הסיפור הזה? שאיום רקטי זה איום כמעט בלתי ניתן להסרה, אם לא מקצצים את הדשא באופן רצחני ועם מצור הדוק. בשטח של עזה יש כרגע כמה מאות טונות של תחמושת צה"לית שלא התפוצצה, וידוע שהם מכינים ממנה מטענים, ואני משער שמשתמשים בה גם בשביל רקטות (אם אני לא טועה הרקטה M-90 היא מייצור עצמי של חמאס. הידע לייצר את הרקטה הזאת כנראה עדיין קיים בעזה למרות החיסולים המשמעותיים שלנו).
מחילה על החפירה, גם אני לא חשבתי שזה יצא לי כל כך ארוך. פאק חמאס.