10-22-2024, 08:34 PM
(10-22-2024, 04:47 PM)wwehof כתב: אין פה שני צדדים תרתי משמע.
כלומר זה לא באמת ימין מול שמאל. ביבי והחרדים הם לא ימין. בן גביר וסמוטריץ' סתם משיחיים. אז לא הייתי מגדיר אף אחד מהם כימין. בצד השני רוב המפלגות נוטות לימין מרכז.
ולמה רשמתי תרתי משמע? מכיוון שבתכלס היה אחד בלבד שהיה ראש הממשלה כמעט בכל השנים האחרונות, אז אי אפשר לבוא בטענות לשני צדדים אלא רק לצד ששולט שדאג לתדלק את יוקר המחיה.
כמו האורח, אני לא אופטימי כמוך בנוגע לעתיד. מצביעי הקואליציה לא מצביעים לקואליציה הזו מסיבות רציונליות ולכן אני לא חושב שיהיה שינוי.
הימין אכן בשלטון, אבל לא מדויק להגיד שלשמאל אין כאן נגיעה.
כל עמדות הכוח מועצות הלולים ירקות הסתדרות מטכ"ל הכל מהכל של השמאל מאז קום המדינה.
בג"צ היה ניסיון ראשון (שנעשה זוועתית) לגעת בשליטה של השמאל וראית לאן זה הגיע.
כאיש ליכוד אני יכול להגיד לך, שהחרדים כבר לא פרה קדושה.
כן יש כבוד למסורת ומוכנים לשמוע על הגנה על לומדי תורה, אבל שאר ה30-40 אחוז מחויבי גיוס חייבים להתגייס
שזה מספרים יותר גבוהים ממה שהצבא טוען שהוא צריך (רק שהצבא יקים את האוגדה הפלוגה או מה שהוא צריך
ויכין תקנים ואפשר יהיה להתקדם עם זה). ואם צריך עוד יותר אז כן שיבדקו מי לא מספיק ראוי לשבת וללמוד ושילך להתגייס.
*החרדים בחוק הגיוס הקודם דאגו שגיל הפטור יהיה 25 אני חושב. זה אומר שעד גיל 25 חרדי לא יכול לצאת
ללימודים לקורסים או אפילו לעבודה (בגיל 25 כמו שאתה מבין הוא כבר אבא ללפחות 2-4 ילדים).
ככה המפלגות גוזרות עליהם עוני ומשם תלות בקצבאות שהם משיגים להם ולכן חייבים להצביע להם וחוזר חלילה.
מקווה שיפסקו החרמות והממשלה הבאה תהיה מעל 70 מנדטים ואז אפשר יהיה לעשות דברים בלי סחיטות כמעט.
אני אופטימי מטבעי.