10-01-2024, 03:27 AM
(10-01-2024, 12:06 AM)gilam כתב: במאי 2023 אושר תקציב של 925 מיליון שקל לישיבות, אך במהלך חודש יולי הממשלה הגדילה את התקציב בכ-164 מיליון שקל לסכום של כ-1.089 מיליארד שקל. סכום זה נשאר גם בהחלטות הממשלה שהתקבלו אחרי פרוץ מלחמת חרבות ברזל.
אח יקר, אתה ניזון משקרים שאין להם שום קשר למציאות ואפילו לא קרוב לזה. תקציב הישיבות הוא מילארד שקל וזה גם
אחרי שהעבירו כספיים קואליציונים כדי להגיע למיליארד. עם הגנים שזה גם אתה מקבל ויותר מהם ושאר החבילות שלהם
ששוב כולם מקבלים זה מגיע לבערך 4-5 מיליארד שקל שזה אחוז מכלל התקציב של המדינה.
הכספים היחידים שבמחלוקת זה כספי ישיבות וכספים שהולכים לחינוך הפרטי שלא מלמד לימודי ליבה.
וזה לא הכסף כמו העיקרון של ההתבדלות של החברה שלהם והעובדה שמשאירים אותם בכוונה תחילה בעוני מוחלט.
ציביון=אזור. כלומר יש שם רוב/כל חרדי. כלומר אני ואתה יכולים לגשת להגרלה אבל לדעת שאנחנו נגור בשכונה
אזור חרדי לגמרי. מכיוון שאנחנו לא נרצה לגור באזור חרדי רק חרדים ניגשים לזה. שוב לא אומר שרק להם מותר
אלא שאף חילוני לא ילך לגור מרצון באזור חרדי לגמרי.
אם היית קורא את התנ"ך היית רואה שמכות באות עלינו לא בגלל תפילות או לא תפילות. הם באות בגלל התנהגות ומריבות פנימיות.
כל פעם בהיסטוריה שלנו שהיינו במצב של מלחמת אזרחים או מה שנקרא יד איש באחיו בא אויב חיצוני שהכריח אותנו להתאחד.
איום נוסף שמוזכר שם זה התבוללות המונית שגם שם יש איום של השמדה אם תהליך כזה יקרה כי יכנס בעמים שנאה אלינו כדי
שלא נוכל להתערבב (להתבולל) איתם.
תפילות זה משהו שקבעו (המציאו) רבנים.
גיל, אני מדבר על תקציב החינוך, לא תקציב הישיבות. אתה מערבב נושאים לא קשורים. אני אמקד אותך - תקציב החינוך הוא מעל 80 מיליארד. מזה הולך סכום נאה לחרדים. רק התוספת שהם קיבלו ב-2023 היא סדר גודל של 3.5 מיליארד. מדגיש תוספת. ויש מיליון דברים נוספים שהם מקבלים. אתה מזכיר גנים? אגלה לך בסוד שיש מקומות שמשלמים סדר גודל של 50 ש"ח בעוד חילוני משלם 5,000 ש"ח.
זה די דיון עקר, כי נראה שאתה חושב שבערך תקציב הישיבות זה כל מה שהם מקבלים.
אתה רושם שאתה בעל תשובה אבל ניכר שאתה לא מכיר בכלל את הציבור החרדי. אין דבר כזה שאתה בא ונכנס כאילו כלום. יש ועדות קבלה וכו'. מי שיבוא בניגוד למה שהם רוצים ישלם מחיר מאוד כבד. אז זה לא שאני לא רוצה (ואני לא רוצה), זה שאני לא יכול. אני גם לא בטוח שפרקטית אפשר להירשם להגרלה כזאת.
א. הכרתי מספיק טוב את התנ"ך
ב. אין מבחינתי שום ערך למה שרשום בתנ"ך מבחינתי זה סיפור כמו כל סיפור.
ג. אני חושב שאתה מגיב בשבת. שנינו יודעים מה העונש על זה לפי התנ"ך