08-27-2021, 02:30 PM
(08-27-2021, 02:05 PM)RoeeHardy כתב: [quote='master of doom' pid='12540' dateline='1630064082']
[quote='RoeeHardy' pid='12521' dateline='1630048196']
אני טיפה אחדד את הדברים שאמרתי לגבי השחקנים, כי כל מקרה הוא בכל זאת לגופו.
אני מבין לגמרי למה אתה לדוגמה, בתור אוהד בארסה, תקווה שילד בן 18 שגדל במועדון ירצה להישאר בו אפילו תמורת שכר נמוך יותר, וגם אם אני איתך באותו ראש עקרונית, אני חושב שכאן כבר מתערבב טיעון ודיון אחר מאשר מה שאני התכוונתי אליו. אני כן יכול להבין בתכל'ס למה אותו ילד בן 18 ירצה למקסם רווחים במהירות האפשרית אם קבוצה אחרת מציעה לו את זה, כי לך תדע מה יהיה איתו בעוד כמה שנים. גם אם זה לא "רומנטי", האינטרס מובן לי. גם לשחקנים דוגמת מסי ורנואלדו, ששניהם בשלהי הקריירה שלהם בשלב הזה, יש כנראה שיקולים אישיים שאני לגמרי מקבל ומבין (במקרה של מסי - לשחק עם חברים קרובים ולהרוויח ים כסף. רונאלדו - לזכות בליגת האלופות, אפילו תמורת פחות כסף).
מי שאני דיברתי עליהם הם בעיקר שחקנים שנמצאים כרגע בשיאם, מתיימרים להיות הטובים בעולם, אבל בוחרים באופציה הנוחה והמשעממת של להיות כינור שני בקבוצה מפוצצת שמות גדולים אחרים, במקום להוביל קבוצה גדולה כזו בעצמם. גארת' בייל הוא דוגמה טובה, ואני אומר את זה בתור אוהד ריאל. לפני עשור דיברו עליו בתור רונאלדו הבא, אבל את רוב שנותיו הטובות הוא העביר בתור שחקן מחליף בריאל מדריד שהיו לה עוד 2-3 שחקנים על המשבצת שלו, בזמן שהיה יכול להיות שחקן מוביל בערך בכל קבוצה אחרת. בגלל זה אגב אני שמח שאמבפה בחר בסופו של דבר בריאל, ואני שם בצד את השמחה האישית שלי, אני חושב שרק ככה הוא יוכל להוכיח באמת כמה כישרון יש לו, אם הוא יצליח להחזיר את ריאל לגדולות אחרי כמה שנים חלשות מאוד בליגת האלופות. זה הרבה יותר מרשים מאשר לזכות בצ'מפיונס לצד מסי וניימאר.
בייל הוא לא הדוגמה הכי טובה כי נראה שהכדורגל לא היה הדבר הכי חשוב לו בשנים האחרונות. ב-2018/19 הוא יכל להנהיג את ריאל אבל אם אני לא טועה הוא נפצע, בנזמה ו-ויניסיוס השתלטו על ההתקפה של ריאל(כמה שאפשר לומר את זה באותה עונה) ואז הוא יצא לפנסיה אחרי שזידאן חזר. חוץ מזה הוא גם סבל מפציעות קשות לאורך הקריירה, ככה או ככה הוא לא היה מתקדם וכנראה הוא גם הבין את זה.
אני חושב שמה שאתה מדבר עליו, מבחינת השחקנים, זה פחות "האופציה הנוחה להיות כינור שני" אלא פשוט האפשרות לעשות יותר כסף. ברגע שזה פחות פקטור - התוצאות בהתאם. הולאנד נגיד עשה החלטה חכמה כשעבר לדורטמונד, אבל עכשיו עם ראיולה בגב שלו אני לא מאמין שהוא בהכרח ילך למועדון שהכי צריך אותו ויוכל לעשות ממנו הכי כוכב, אלא פשוט לזה שיציע לו יותר כסף. אם זה יהיה פאריס, הוא ילך לפאריס. זה הכדורגל היום. השחקנים גם חתומים על חוזים עם הסוכנים שהם לא יכולים לבטל (כי צריך לשלם להם כמויות כסף עצומות), והסוכנים ילכו למקום עם העמלה השמנה ביותר והשכר הגבוה ביותר. זה גם מה שקרה עם דה ליכט בזמנו, למרות שמקצועית במקרה הזה לא יצא לו מאוד רע אבל אין ספק שבתור בלם בבארסה הוא היה הרבה יותר בולט מאשר ביובה.
זה לא משנה היום להנהיג או וואטאבר, העיקר מה שיכניס לך לכיס כמה שיותר מזומנים. רומנטיקה בכדורגל זה משהו שכבר לא קיים.