05-26-2024, 02:02 PM
אני כמובן אוהד בארסה ולא מחבב את טוני קרוס, אבל אי אפשר שלא להעריך את הקריירה האדירה שהוא רשם וההישגים הבלתי נתפסים שהוא היה שותף להם. אחד ממניעי הכדור היעילים בהיסטוריה של המשחק, מצד אחד הוא משחק בצורה מאוד אלגנטית ומצד שני הוא גם יודע להיות קשוח ולעשות עבודה שחורה כשצריך. הוא לא ייזכר בגלל מספרים, אבל אין ספק שהוא היה בורג משמעותי בריאל מדריד ההיסטורית שעומדת לפני גביע אלופות חמישי ב-9 שנים (ו-6 ב-11 שנה האחרונות, אני לא כותב כי קרוס לא היה שותף לאותה זכייה. בכל מקרה זה עדיין סופר מרשים).
אני גם מעריך את זה שהוא בחר לפרוש בשיא, במדי ריאל מדריד בגיל 34. הוא בכיף יכל ללכת לשחק בקטאר או סעודיה ולעשות עשרות מיליוני יורו בעונה, לא פשוט לוותר על זה בשביל לפרוש במועדון גדול. למעשה קרוס שיחק בקריירה רק בבאיירן מינכן ובריאל מדריד (טוב, עם עונת השאלה בלברקוזן בגיל 19), הרוב המוחלט של הזמן כשחקן הרכב. כשמחברים את זה עם ההישגים של הקבוצות אפשר להבין איזה סוג של קריירה הייתה לו.
אני גם מעריך את זה שהוא בחר לפרוש בשיא, במדי ריאל מדריד בגיל 34. הוא בכיף יכל ללכת לשחק בקטאר או סעודיה ולעשות עשרות מיליוני יורו בעונה, לא פשוט לוותר על זה בשביל לפרוש במועדון גדול. למעשה קרוס שיחק בקריירה רק בבאיירן מינכן ובריאל מדריד (טוב, עם עונת השאלה בלברקוזן בגיל 19), הרוב המוחלט של הזמן כשחקן הרכב. כשמחברים את זה עם ההישגים של הקבוצות אפשר להבין איזה סוג של קריירה הייתה לו.