02-07-2024, 10:18 PM
(02-06-2024, 08:19 PM)Roger כתב: מלאכי בלאק ניצח את קודי בקרב הראשון שלהם תוך 5 דקות. זה פחות או יותר הפרק הראשון של AEW שראיתי. אני אציג את זה כמו שאתה אוהב:
לנצח מישהו =! לקבור אותו.
מה אתה מצפה? שזה שהוא EVP אז הוא היה מפסיד את כל הקרבות שלו נקי לכל אחד כי חס וחלילה הוא יתפס כ"פוליטיקאי"? זה בחיים לא היה קורה והוא היה אחד הכוכבים הראשיים והמקימים של החברה. אם הוא רואה לנכון לדחוף טאלנט מסוים, מה פוליטי בזה? אתה אומר את זה כאילו זה היה בוודאות על חשבון טאלנטים אחרים שיותר מגיע להם. מאיפה לך?!
אני יכול גם לפי ההגיון הזה לטעון שקני אומגה הוא סופר-פוליטיקאי. הייתה לו שנה את האליפות והוא "קבר" מלא טאלנטים שמגיע להם. למה הוא לא וקודי כן?
קודי לא פוליטיקאי. יאנג באקס הרבהההההה יותר פוליטיקאים ממנו. יאנג באקס ומעגל האוננות שלהם אשכרה עשו מהלך מלוכלך כי מישהו אחר עקף אותם בעניין בו ובאובריות שלו. קודי מעולם לא עשה דבר כזה. אתה גם יכול להסתכל על השנתיים האחרונות. המעמד של קודי ב-WWE הרבה פחות ממה שהיה ב-AEW, אבל הוא עדיין הכוכב השני/שלישי הכי גדול בחברה והוא לא עשה שום דבר שאפילו 1000 פליפים מנטליים לא יהפכו ל"פוליטי".
אני לא חושב שהטענות שלך טובות כאן אח.
להוכיח לי שהבאקס פוליטיקאים זה דבר אחד (וזה מאוד קל), אבל היותם פוליטיקאים לא הופך את קודי ללא פוליטיקאי בהשוואה.
פוליטיקה זה ליצור מערכת בה לא בהכרח הדברים שאתה עושה בזירה משפיעים על ההזדמנויות שלך - אלא גם טיב הקשרים שלך עם מתאבקים אחרים, מנהלים של ארגונים ויישויות חזקות בתעשייה. מאחר ורסלינג זה עסק מורכב - משחק בו כולם מרוויחים וגם משחק סכום אפס בסופו של דבר - כן יש פה עניין של סדר עדיפויות ומי מוצג בתור כוכב גדול יותר ממי. האנשים שמטים את הכף לטובתם הם פוליטיקאים - מה שכמובן לא בינארי.
קודי הוא פוליטיקאי. לא בגלל שהוא חבר של הבאקס, או בגלל שהוא לובש חליפות (סתם הסתלבטתי עליך בתגובה הזו), אלא בגלל שהוא חד משמעית כן השתמש ביחסים האישיים שלו כדי להתקדם בביזנס.
מעבר לזה שכל הנוכחות שלו ברסלינג היא אקט פוליטי (של אבא שלו, אבל עדיין), הוא בעצמו הצליח לעשות ריצה זריזה למדי באינדיז בין היתר כי הוא ידע לקשר את עצמו לאנשים הנכונים - במקום לסבול בTNA אימפקט הוא העדיף להיצמד ישר לבולט קלאב ובכך קיבל במה וחשיפה יוצאת דופן. הוא רקם קשרים בתעשייה עם דמויות מפתח כמו חבר שלך דייב מלצר, כתבי רסלינג, אנשי מפתח בROH ובNJPW והלאה, כמו כן עם מתאבקים וותיקים וחדשים באינדיז.
כשהוא הגיע לAEW הוא חד משמעית התחיל לקצור את הפירות שהמהלכים שלו הביאו לרגליו והוא ללא ספק נהנה מהיחס המיוחד וכמובן גם השתמש בו כדי להשפיע על עלילה, כפי שראינו במסעות שלו עם אליפות הTNT למשך תקופה ארוכה, במיוחד במקרים בהם היה 0 היגיון שהוא ינצח או יקבל קרב חוזר.
דרך אגב: הייתי מבסוט פיצוצים מזה שניחשת שאני אומר משהו כמו "לנצח מישהו =! לקבור אותו" כי זה מה שאני חושב 1 ל1 ופגעת פה 100% במטרה.
(02-07-2024, 12:36 AM)Jon_M0xley כתב: היי שלום, לצערי אתה טועה פה.
קודי נתן לבלאק לנצח ב2 קרבות הראשונים שלהם.
קודי הפסיד לברודי בסקוואש שכולם היו בהלם שזה באמת קרה, ברודי באותו רגע היה בטופ שלו בחברה.
קודי אכן הקים שם קודי וורס כזה אבל זה לא שונה מאליט וורס שהייתה שם במקביל. אדם פייג' אומגה והבאקס היו הכוכבים הראשיים וקודי היה בצד מתעסק עם החברה שלו. הוא קידם את דארבי אלן בקרבות בניהם וגם את גאוורה וMJF.
הטעות של קודי זה שהוא לא היה מוכן להיל טרן ונשאר פייס והלך נגד הזרם. זאת הטעות שלו, הקהל רצה לשנוא אותו אבל הוא רצה שיאהבו אותו.
לא זכור לי שקודי עשה מהלכי כח, לא לקח ספוט שלא מגיע לו אלא הפוך הוא גרם למתאבק צעיר ולא מוכר כמו פרידמן לגרום לו להפסיד ולא לאתגר לאליפות הראשית בכלל. הוא לא נדחף בכח לקרבות ודרס מתאבקים, הוא לא עצר פושים של אחרים בגלל שהם לא באו לו טוב בעין או מאיימים לו על הפופולריות.
רוג'ר צודק, הוא עשה החלטה לעזוב את AEW, הרי היחסים שלו עם האליט היו בריצפה כבר והקהל לא קיבל את קודי כמו שקודי רצה. קודי עזב והלך לWWE שזה לא מעשה פוליטי ולא כלום זאת הבחירה שהוא עשה.
קודי הגיע בדיוק עם אותה הדמות, אותו השיר, אותו הגיר, אותו קודי שקיבלנו בAEW והפלא ופלו הוא ה-פייס של האירגון. קודי עכשיו ממש בחודש זה מגשים את החלום שלו להיות הפייס האהוב כמו שרצה בAEW אבל לא הצליח.
טריק קלאסי של פוליטיקאים ברסלינג זה לתת לך את הניצחון הראשון אבל לצאת מנצח בכל היריבות. הוא קידם את מלאכי כשזה היה לו נוח, אבל בסופו של דבר מי שיצא מבריק מהסיפור הזה היה קודי: הוא הצטייר כטאלנט נדיב שמוכן להפסיד בסקוואש, והוא גם יצא אובר כי הוא ניצח בפעם השלישית.
אחד לאחד קרה עם ברודי לי - הוא היה צריך לצאת לצילומים, הסכים לסקוואש וקיבל קרדיט על זה, חזר והפך את זה למשהו שכולו סביב קודי וכמובן ניצחון את ברודי לי.
הוא דחף את אשתו למרכז הבמה כשאחד מהקונצנזוסים החזקים ביותר היה שזה לא המקום הטבעי שלה, הוא דחף את הטאלנטים שהוא אוהב ומעריך כמו אוגוגוגו, כמו לי ג'ונסון, כמו הבחור הענק הזה שאת שמו שכחתי, וכמובן את QT מארשאל שהיה דמות חסות של קודי ואשכרה כן הרס הרבה מהמוצר. הוא ללא ספק השפיע לרעה את המוצר במובנים מסוימים כי זה שירת אותו.
אני לא אומר שהוא השטן, אבל אני חושב שלומר "אבל X הוא פוליטיקאי, לכן קודי הוא לא" זה לא נכון. קודי היה מיד מקבל את התפקיד הראשי בAEW אם היה יכול, אבל הקהל מנע ממנו בעיקשות, וכשהוא הבין את זה הוא עזב לקהל שיקנה את מה שיש לו למכור.
דרך אגב - קודי וקני זו דוגמה נוספת לחוסר היכולת של קודי להיות כוכב על חשבון מתאבק רלוונטי ופופולרי יותר. הוא ניסה לקחת את בולט קלאב לכיוון אחר, אבל הפופולריות של קני עם קהל הבית שלו ביפן פשוט חסמה את קודי הרמטית, והוא נזכר בתור ההפיכה הראשונה בבולט קלאב שנכשלה ב100%. גם בשוט.