01-26-2024, 01:51 PM
(01-26-2024, 03:46 AM)Asaf כתב: הנקודה היא שברגע שאתה תלוי 90% במדינה אחרת אתה כובל את עצמך, זה בסדר שהם עוזרים לנו אבל ברגע שאנחנו תלותיים בזה פה מתחיל הבעיה.
בגלל זה צריך בהדרגה להפחית את התלות ולהתבסס על ייצור עצמי בשביל לא להיות תלותיים.
ארהב הייתה מחוץ לתמונה עד שנות ה-70 ועובדה שלחמנו מול אויבים רבים יותר והיו לנו הישגים צבאיים עוצמתיים.
לא צריך להעצים את התלות שלנו במדינה אחרת קרובה ככל שתהיה ובטח שלא להוריד מהיכולות שלנו.
ראשית, זה לא מה שהוא רשם. תקרא את ההודעה המקורית שלו שנגעה לרווחים כתוצאה מהמלחמה.
שנית, אני מסכים עם דבריך למעט סייג אחד. ארה"ב עזרה לנו החל מהקמת המדינה בכספים. תשאל חברה יותר מבוגרים מהמשפחה שלך מה הלך כאן בראשית המדינה (תלושי מזון וכו'). המצב היה גרוע מאוד ואלמלא ארה"ב גרוע אף יותר.
אני מסכים עם זה שאנחנו צריכים להקטין את התלות. ראינו את זה בתקופת הקורונה כשראש הממשלה נאלץ למכור פרטים רפואיים שלנו כדי לקבל חיסונים. ראינו גם את החוסרים בשאר הדברים באותה תקופה. גם עכשיו אנחנו רואים את זה.
נתניהו פעם הלך לכיוון הנכון. אמר שצריך לקצץ בשומנים במגזר הציבורי וצריך לקצץ את הקצבאות למגזר החרדי שהגיעו לשיא עם חוק הלפרט ההזוי - ילד היה מקבל 171 ש"ח. החל מילד חמישי 855 ש"ח. כלומר משפחה עם 10 ילדים קיבלה 5,814 ש"ח לחודש שזה שווה ערך לפעמיים משכורת מינימום באותה תקופה.
אז הוא בחר לקצץ בקצבאות (עשה בשכל) ולהפריט כל דבר (לא עשה בשכל). היו המון מפעלים בארץ. השנים עברו והמנגנון הציבורי הפך למפעל ג'ובים עבור נתניהו והקואליציה שלו. החרדים משומנים בכספים והטבות מטורפות. אני מעריך שהסיפור מסתכם ב-100-150 מיליארד לשנה כאשר תקציב המדינה בדרך כלל הוא מתחת ל-450 מיליארד. אתה יכול להבין מהשוואה לדבריו בעבר אל מול מעשיו כיום האם דאגת המדינה בראש מעייניו או דאגתו לכסא.
בשביל להשאיר מפעלים בארץ, אתה צריך לתמוך בהם (במיוחד מפעלים שאינם מפעלי נשק, כמו מפעלי טקסטיל וכו' שלא יכולים להתחרות במדינות כמו סין ששם כוח העבודה מאוד זול). אם כל כך הרבה כסף מתבזבז במקומות הלא נכונים, איך תדאג שדברים יהיו תוצרת הארץ?