07-07-2025, 10:01 PM
וואלה כואב עליו.
![[Image: 61272c614dca8f92.gif]](https://i.ibb.co/5WYswFGf/61272c614dca8f92.gif)
|
|
|
07-08-2025, 12:39 AM
(07-07-2025, 07:49 PM)lidoradir כתב: מאסטר תסביר למוטי שנובאק הכי גדול בכל הזמנים. הוא כל יום מבלבל לי תשכל שלדעתו זה רוג'ר 'קלאסה' פדרר. אני יכול לכתוב תגובה מאוד מפורטת על למה ג'וקוביץ' עדיף על נדאל ופדרר בעיניי, אבל בסופו של דבר טניס זה ספורט של מספרים, והמספרים לא משקרים. מספר 1 בזכיות בגראנד סלאמים, מספר 1 בזכיות במאסטרס 1000, מספר 1 בזכיות ב-ATP FINALS, מספר 1 בלהיות מספר 1 בסבב (428 שבועות, 118 שבועות יותר מהמקום השני, פדרר). יש עוד ועוד וזה לא ייגמר, אי אפשר לנצח את זה. ובמיוחד כשנדאל ופדרר שיחקו ביחד איתו ראש בראש על הסלאמים רוב הזמן.
07-08-2025, 12:45 AM
סינר ניצל פה בשן ועין. האמת לא צפיתי ממש במשחק, רק במערכה השלישית הסתכלתי לבדוק מה התוצאה ולשנייה חשבתי שאני מתבלבל וסינר מוביל 2-0 במערכות, אבל לא. נראה שדימיטרוב שיחק את המשחק הכי טוב שלו בקריירה על דשא, וחבל מאוד שהוא לא יכל לקבל את ההזדמנות לסגור את המשחק עד הסוף עם המזל המחורבן הזה. לא חושב שראיתי דבר כזה בחיים, שחקן שמוביל 2-0 במערכות ופורש מהמשחק. נאחס.
בשורה התחתונה, איכשהו סגרנו את היום הזה בלי הפתעות מרעישות (אולי מלבד היכולת של סינר). סינר-שלטון וג'וקוביץ'-קובולי ברבע הגמר עוד יומיים.
07-08-2025, 07:00 AM
(07-08-2025, 12:39 AM)master of doom כתב: אני יכול לכתוב תגובה מאוד מפורטת על למה ג'וקוביץ' עדיף על נדאל ופדרר בעיניי, אבל בסופו של דבר טניס זה ספורט של מספרים, והמספרים לא משקרים. מספר 1 בזכיות בגראנד סלאמים, מספר 1 בזכיות במאסטרס 1000, מספר 1 בזכיות ב-ATP FINALS, מספר 1 בלהיות מספר 1 בסבב (428 שבועות, 118 שבועות יותר מהמקום השני, פדרר). יש עוד ועוד וזה לא ייגמר, אי אפשר לנצח את זה. ובמיוחד כשנדאל ופדרר שיחקו ביחד איתו ראש בראש על הסלאמים רוב הזמן. מי שצריך להסביר הוא תמיד הפחות טוב, בכל תחום וזה לא כי אין טיעוני נגד לידור לצורך העניין חושב שרונאלדו ולברון הם הGOAT בתחומם זו לא דעה תלושה מהמציאות כן, יש עוד אנשים שחושבים ככה אבל אני לא מרגיש צורך לשלוף לו איזה נתון על מסי וג׳ורדן שיסביר למה הם יותר טובים. הם פשוט יותר טובים וזהו, deal with it שמספרי 2 ו3 וכו׳ יתעסקו במספרים והסברים (07-08-2025, 12:45 AM)master of doom כתב: סינר ניצל פה בשן ועין. האמת לא צפיתי ממש במשחק, רק במערכה השלישית הסתכלתי לבדוק מה התוצאה ולשנייה חשבתי שאני מתבלבל וסינר מוביל 2-0 במערכות, אבל לא. נראה שדימיטרוב שיחק את המשחק הכי טוב שלו בקריירה על דשא, וחבל מאוד שהוא לא יכל לקבל את ההזדמנות לסגור את המשחק עד הסוף עם המזל המחורבן הזה. לא חושב שראיתי דבר כזה בחיים, שחקן שמוביל 2-0 במערכות ופורש מהמשחק. נאחס. שיחק מצויין דימיטרוב אבל חשוב לציין שסינר היה חלש והחטיא המון כדורים הוא שחקן מצויין אבל אין לו אופי כבר אמרתי לך, הוא חתיכת צנון שלטון ראיתי בערך פעם ראשונה (אני מכיר וראיתי לפני ווימבלדון אבל ממש בקטנה, פה ראיתי חלק גדול מהמשחק ) נראה שמתקשה מאוד בבקהאנד ונראה שכל מה שמעניין אותו זה להכות יותר חזק ויותר חזק לא חושב שהוא יאיים על סינר אפילו שסינר נראה רע במשחק האחרון וניצל בנס
07-08-2025, 08:53 AM
(07-08-2025, 12:39 AM)master of doom כתב: אני יכול לכתוב תגובה מאוד מפורטת על למה ג'וקוביץ' עדיף על נדאל ופדרר בעיניי, אבל בסופו של דבר טניס זה ספורט של מספרים, והמספרים לא משקרים. מספר 1 בזכיות בגראנד סלאמים, מספר 1 בזכיות במאסטרס 1000, מספר 1 בזכיות ב-ATP FINALS, מספר 1 בלהיות מספר 1 בסבב (428 שבועות, 118 שבועות יותר מהמקום השני, פדרר). יש עוד ועוד וזה לא ייגמר, אי אפשר לנצח את זה. ובמיוחד כשנדאל ופדרר שיחקו ביחד איתו ראש בראש על הסלאמים רוב הזמן. האמת היא שהמספרים לא משקרים, אבל הם גם לא מביאים את התמונה המלאה. 50% מהתארים של נובאק ג'וקוביץ' הגיעו אחרי שנדאל ופדרר ירדו מגדולתם. נכון שזה לא נשמע משמעותי בהפרש שנים של פדרר וג'וקוביץ' (5) אבל בינו לבין נדאל יש פחות משנה. נובאק ג'וקוביץ' תמיד יהיה מספר 3 כשידברו על טניסאים גדולים, בגלל שהיריבות של פדרר-נדאל גדולה מנדאל-ג'וקוביץ' ופדרר-ג'וקוביץ'. אז נכון שהם היו בסבב, אבל זה כמו שרונאלדו עבר לליגה הסעודית, הוא משחק מקצועי אבל לא באמת בטופ. בסוף כשמגיעים לספורט, ספורטאי לא יכול להיות ה-גדול ביותר אם אין לו יריבות וסיפור טובים. מסי לא היה מסי בלי רונאלדו, לברון לא היה לברון בלי סטף קרי. מג'יק ולארי בירד זו אולי ה-יריבות הגדולה בהיסטוריה. מייקל ג'ורדן התחרה בקבוצות שלמות שכל המטרה שלהן הייתה לגמור לו את הקריירה (דטרויט), אפילו מראדונה שלכאורה שלט לבד בפסגה, נאלץ להתמודד עם מישל פלאטיני שהיה שחקן על ועם נבחרת גרמניה מהטובות בהיסטוריה. לנובאק, לצערו - אין את כל האלמנטים האלו. הוא היה מספר 3 בשנות השיא של היריבים שלו ואז ניצל וואקום של כמעט עשור בטניס העולמי כדי לגרוף תארים ולשפר את המאזן שלו. זה מבחינתי שווה ערך לשחקן שבמשך 5 שנים יפסיד את הפיצ'יצ'י בספרד, אבל אז יעבור לספור שערים בליגה הסינית כדי להגיד שהגיע ל-1,000 שערים בקריירה.
07-08-2025, 11:16 AM
(07-08-2025, 08:53 AM)ser duncan the tall כתב: האמת היא שהמספרים לא משקרים, אבל הם גם לא מביאים את התמונה המלאה. אני לא מסכים בכלל עם האמרה שג'וקוביץ' נהנה מזה שהיה ואקום בעולם הטניס. אני לא טוען שפדרר "ירד מגדולתו" אחרי אוסטרליה 2010, אני טוען שהוא פשוט לא הצליח לשמור על קצב מול שני הטיטאנים האחרים. אני מזכיר, הוא היה רק בן 28 באותה תקופה שנדאל וג'וקוביץ' התחילו לשלוט בטניס העולמי. ג'וקוביץ' בגיל 36 פירק את כל הסבב כולל אלקרז (מלבד אותו גמר בווימבלדון), נדאל בגיל 35 ואחרי ים פציעות הצליח לקחת שני סלאמים, זה לא תירוץ בעיניי. לגבי נדאל זה אפילו יותר קל, אמרת בעצמך שיש ביניהם רק שנה הפרש, ועובדתית נדאל היה מעולה בשנים 2011-2022 (מלבד 2015-2016), הוא זכה ב-13 סלאמים באותה תקופה, כמות מכובדת מאוד, ובכללי עדיין היה במצב פיזי מעולה שאפשר לו לאתגר כל שחקן על כל משטח. זאת עובדה. ועדיין ג'וקוביץ' זכה בתקופה הזאת ב-20 סלאמים ו-30+ מאסטרסים. לגבי האם פדרר-נדאל גדול מנדאל-ג'וקוביץ', זה בדיוק מה שדיברתי עליו. אין לג'וקוביץ' את ההילה המוספת הזאת שעושה משחק שלו מאסט סי, אבל בתכלס? מבחינת כמות משחקים והיוקרה שלהם, נדאל-ג'וקוביץ' לוקח. ג'וקוביץ' היחיד שאתגר את נדאל על החימר לאורך כל הקריירה (מאז 2011 המאזן ביניהם הוא רק 11-8 לנדאל על החימר, שקשה להבהיר כמה זה פסיכי ביחס לשאר הסבב. רפא מחזיק במאזן 14-2 על החימר מול פדרר לדוגמה). הם שיחקו בכל גמר גראנד סלאם, בניגוד לפדרר ונדאל שמעולם לא נפגשו בארה"ב. לא יכול להיות שנדאל וג'וקוביץ' שיחקו 18 משחקי גראנד סלאם אחרי שנדאל ירד מגדולתו, זה אובייקטיבית לא נכון. ג'וקוביץ' לא נהנה מזה שהיריבים שלו ירדו מגדולתם, הוא פשוט גרם להם להרגיש קטנים יותר עם הטניס שלו. זאת האמת. זה לא סקסי להגיד וזה לא מגניב כי לתמוך בנובאק זה משעמם ומעפן, אבל זאת האמת. אגב, אם כבר יותר הגיוני לומר שפדרר נהנה מרוסטר חלש בתקופה שלו כדי לגרוף סלאמים אחד אחרי השני. הוא פתח ב-2003, כשהאיום הכי גדול עליו היה אנדי רודיק, שחקן שהוא מוביל עליו בראש בראש 20-3. כאילו בחייאת. נדאל פרץ ב-2005, כשלפדרר היו 4 סלאמים, אבל עד 2008 הוא היה שחקן שהתמחה בעיקר בחימר ומלבד 3 מאסטרסים על משטח קשה הוא לא באמת אתגר על משטח אחר. הוא הגיע לגמר בווימבלדון שזה מדהים, אבל פדרר היה בשיאו ונקנק. על המשטח הקשה עד 2009 כשהוא זכה באוסטרליה לא היה ברור אם יש לו את זה. באותו זמן לפדרר היו כבר 13 סלאמים. פשוט תסתכלו את מי הוא ניצח בדרך לאותם סלאמים, גמר מול אגאסי שהיה בדמדומי הקריירה שלו בארה"ב, מארק פיליפוסיס, את רודיק הוא נקנק בנוהל בווימבלדון בלי להתאמץ. ברגע שהגיעה תחרות אמיתית פדרר הפסיק לקחת סלאמים, פשוט ככה.
07-08-2025, 11:39 AM
(הודעה זו נערכה לאחרונה: 07-08-2025, 11:40 AM על ידי The Visionary.)
(07-08-2025, 11:16 AM)master of doom כתב: אני לא מסכים בכלל עם האמרה שג'וקוביץ' נהנה מזה שהיה ואקום בעולם הטניס. אני לא טוען שפדרר "ירד מגדולתו" אחרי אוסטרליה 2010, אני טוען שהוא פשוט לא הצליח לשמור על קצב מול שני הטיטאנים האחרים. אני מזכיר, הוא היה רק בן 28 באותה תקופה שנדאל וג'וקוביץ' התחילו לשלוט בטניס העולמי. ג'וקוביץ' בגיל 36 פירק את כל הסבב כולל אלקרז (מלבד אותו גמר בווימבלדון), נדאל בגיל 35 ואחרי ים פציעות הצליח לקחת שני סלאמים, זה לא תירוץ בעיניי. אתה מתעלם מעובדות שלא נוחות לך. 50% מהתארים של ג'וקוביץ מגיעים אחרי שנות השיא של רפאל נדאל ורוג'ר פדרר, זו עובדה. לא דעה, לא זווית מעניינת, עובדה. שחור על גבי לבן. בסוף, פדרר פרץ לטופ ב-2003 ונדאל הצטרף אליו ב-2005. ג'וקוביץ הצטרף לשם ב-2008-2010 (תלוי איך אתה מסתכל על זה) ואף אחד מהשניים הראשונים לא באמת היה איום על ג'וקוביץ מאז 2017 בערך. להגיד שנדאל היה "מעולה" בין 2011-2022 זה להתעלם מכל הפעמים שהוא בחר לוותר על חלקים משמעותיים מהעונה כדי להגיע כשיר לטורנירים גדולים, בזמן שג'וקוביץ' משחק כל העונה, נמנע מפציעות ושומר על מומנטום. זה נובע מהבדל הסגנונות ביניהם, נדאל פציע ברמות, ג'וקוביץ' לא ובגלל זה הוא יכול לסחוב יותר שנים בטופ העולמי, בזמן שנדאל צריך לקחת חופשות ולהתרענן כדי לצבור מספיק ניקוד כשהוא כבר כן משחק. מ-2017 בערך, לא פדרר ולא נדאל נחשבים ליריבים שרצים מול ג'וקוביץ' לאורך כל השנה. בזמן הזה יש ואקום כי אין שחקנים צעירים שמשתלטים על הסבב ליד נובאק והוא גורף את הטורנירים הגדולים כמעט בבלעדיות ולוקח תארים על שחקנים לא מבוססים מצד אחד או ירדו מגדולתם מהצד השני. אפשר להגיד (ואני אסכים עם האמירה הזו) שאלמלא הפציעות של נדאל היריבות שלו ושל ג'וקוביץ' יכלה לעקוף את זו של נדאל-פדרר, אבל לצער כולם זה לא קרה. אבל כמו שמוטי אמר לפני כמה עמודים - לא בושה להיות מספר 2. אני אוסיף ואומר - לא בושה להיות גם מספר 3.
07-08-2025, 11:58 AM
(07-08-2025, 11:39 AM)ser duncan the tall כתב: אתה מתעלם מעובדות שלא נוחות לך. 50% מהתארים של ג'וקוביץ מגיעים אחרי שנות השיא של רפאל נדאל ורוג'ר פדרר, זו עובדה. לא דעה, לא זווית מעניינת, עובדה. שחור על גבי לבן. בסוף, פדרר פרץ לטופ ב-2003 ונדאל הצטרף אליו ב-2005. ג'וקוביץ הצטרף לשם ב-2008-2010 (תלוי איך אתה מסתכל על זה) ואף אחד מהשניים הראשונים לא באמת היה איום על ג'וקוביץ מאז 2017 בערך. להגיד שנדאל היה "מעולה" בין 2011-2022 זה להתעלם מכל הפעמים שהוא בחר לוותר על חלקים משמעותיים מהעונה כדי להגיע כשיר לטורנירים גדולים, בזמן שג'וקוביץ' משחק כל העונה, נמנע מפציעות ושומר על מומנטום. זה נובע מהבדל הסגנונות ביניהם, נדאל פציע ברמות, ג'וקוביץ' לא ובגלל זה הוא יכול לסחוב יותר שנים בטופ העולמי, בזמן שנדאל צריך לקחת חופשות ולהתרענן כדי לצבור מספיק ניקוד כשהוא כבר כן משחק. אתה יודע שבין 2017 ל-2020 נדאל זכה ביותר סלאמים מג'וקוביץ', כן? איך אתה בכלל יכול להגיד שמאז 2017 הם לא מהווים עליו איום, זה פשוט בולשיט, מצטער אחי. פציעות זה חלק מהמשחק, ג'וקוביץ' פשוט שומר על הגוף שלו בצורה מטורפת. אי אפשר להגיד שזה נטו סגנון, כי גם ג'וקוביץ' שחקן הגנתי שהמשחק שלו מבוסס בעיקר על החזרות וכושר גופני, ויש לו מספר ניצחונות סופר מרשים במרתונים מול נדאל ופדרר (אוסטרליה 2012, ווימבלדון 2018, ווימבלדון 2014 ו-2019). להגיד שזאת עובדה שג'וקוביץ' לקח 50% מהתארים שלו אחרי השיא של נדאל ופדרר זה פשוט לא נכון. פדרר אולי, למרות ש-2017 הייתה אחת העונות הטובות בקריירה שלו עם 2 סלאמים ו-3 מאסטרס. נדאל? כמו שאמרתי, הוא המשיך להיות שחקן טופ בשנים הללו, נהפוכו - הפורהאנד שלו רק השתפר, הבקהאנד הפך להיות נשק אחרי שנים של בינוניות, אפילו הסרב שלו נהיה קצת יותר טוב (אבל השיפור של הסרב של ג'וקוביץ' הרבה יותר משמעותי). עובדתית, הוא זכה ב-8 סלאמים בין 2017 ל-2022, "אחרי שנות השיא שלו" לדבריך. הוא זכה גם ב-7 תארי מאסטרס, הוא העפיל לעוד 2 גמרים של גראנד סלאם שהוא הפסיד לפדרר וג'וקוביץ' (אוסטרליה 2017 ו-2019). גם אם פיק נדאל היה 2010 או 2013, לנסות לרמוז שהוא לא היה פקטור מאז 2017 זה פשוט שקר. אגב, הוא הדיח בעצמו את ג'וקוביץ' פעמיים מהרולאן גארוס בשנים האלה. גם נדאל נקנק את הדור החדש שג'וקוביץ' נקנק. הוא ניצח את רוד ואת מדבדב בגמרי הגראנד סלאם האחרונים שלו, את דומיניק ת'ים הוא ניצח פעמיים בגמר הרולאן גארוס, אז גם הוא גנב דעת? כי אם ככה אני יכול להגיד את זה על כל אחד, ובמיוחד על פדרר כמו שאמרתי בתגובה הקודמת, שנהנה מדור חסר יציבות עד שנדאל נהיה מפלצת על כל המשטחים. https://www.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=411&docID=499572 הנה פינוק לסוף, גם רפא יודע שפציעות זה חלק מהמשחק, וג'וקוביץ' שמר על הגוף שלו טוב מכולם.
07-08-2025, 12:19 PM
(07-08-2025, 11:58 AM)master of doom כתב: אתה יודע שבין 2017 ל-2020 נדאל זכה ביותר סלאמים מג'וקוביץ', כן? איך אתה בכלל יכול להגיד שמאז 2017 הם לא מהווים עליו איום, זה פשוט בולשיט, מצטער אחי. ושוב, כהרגלך בקודש בדיון הזה, אתה מתעלם מעובדות שלא נוחות לך. נדאל נאלץ לוותר על חלקים משמעותיים מהסבבים כדי להגיע לטורנירים הגדולים. את רוב 2016 הוא העביר בחוץ ולכן 2017 היה כשיר (בפעם האחרונה בקריירה) לעונה כמעט שלמה. 2018- נאלץ לפרוש מאוסטרליה וה-US אופן בגלל פציעות 2019 - אחרי אוסטרליה היה צריך לקחת הפסקה כדי להגיע לעונת החימר כמו שצריך 2020- הצליח למשוך יחסית סבבה בגלל עצירות הקורונה שנתנו לגוף שלו לנוח (פאקינג ווימבלדון בוטל) 2021 - לקח קשה את ההפסד בצרפת והחליט לא להשתתף בווימבלדון ובאולימפיאדה ובסוף ויתר אפילו על טורנירים קטנים בגלל הבעיות ברגל 2022- בזכות המנוחה הארוכה הצליח לקחת אוסטרליה, אבל שוב סבל מפציעות חוזרות ונאלץ לפספס את פתיחת עונת החימר ואז נפצע שוב ושוב עד שזה עלה לו גם בווימבלדון. ועדיין, בכל השנים האלו הוא בטופ לא בגלל שהוא בשיא הקריירה שלו, אלא בגלל שיש פה ואקום, שחקנים אחרים לא מצליחים להתעלות ונובאק ג'וקוביץ' גורף את התארים. מ-2018, כמות הגראנדסלאמים בהשוואה היא 12-5 לטובת ג'וקוביץ', כשאת רובם ג'וקוביץ' לוקח כי נדאל פצוע ולא מסוגל באמת לסחוב ואין מישהו אחר שמתעלה. אחרי שנת השיא שלו ב-2017, כל משחק של נדאל אתה רואה אותו סובל. פשוט הוא שחקן כל כך היסטורי שגם כשהוא סובל והיריב המרכזי שלו שומר על כשירות, יתר הסבב היו פשוט B+ במקרה הטוב. "אתה יודע שבין 2017 ל-2020 נדאל זכה ביותר סלאמים מג'וקוביץ', כן?" - מדהים איך בחרת בפינצטה את השנים היחידות שתורמות לטיעון שלך. שנה אחר כך, 2021 - ג'וקוביץ' מוסיף 4 תארים ונדאל 0. וב-2016 כשנדאל בחוץ היו לג'וקוביץ' 2 נוספים. שנת 2017, הייתה ואני אמות על הגבעה הזו, השנה האחרונה של נדאל בטופ העולמי וזה נטו כי הוא נח את 2016. הוא שיפר אלמנטים במשחק שלו אבל זו לא חוכמה - הטכנולוגיה השתפרה, צוותי האימון השתפרו ושחקנים צעירים שגדלו על נדאל יכלו לחקות אלמנטים מהמשחק שלו. אם הוא רצה להישאר מעבר ל-2017 במשחק, הוא היה חייב להכניס שינויים. כמו שמסי הוסיף בעיטות חופשיות או שערן זהבי למד להצטרף מקו ב', שחקן שלא משפר את המשחק - לא שורד. כמו שאמרתי קודם - פציעות הן חלק מהמשחק וג'וקוביץ בקטע הזה מתעלה גם על פדרר וגם על נדאל, אבל זה ששחקן לא פציע לא אומר שהוא הטוב ביותר. אני מאחל לג'וקוביץ עוד עשור של משחק בטופ, הוא עדיין לא יהיה גדול כמו נדאל ופדרר.
07-08-2025, 12:23 PM
רק שיהיה ברור - אני לא מנסה להוריד מג'וקוביץ', הוא שחקן מדהים שניצל שנים רעות של הענף כדי לייצר סטטיסטיקה יפה.
פשוט לא צריך לרומם אותו מעל נדאל ופדרר, שהם שחקנים שהגדירו מחדש את הטניס ועשו היסטוריה אחרי היסטוריה.
|
|
« האשכול הקודם | האשכול הבא »
|