02-10-2022, 05:42 PM
![[Image: wwe-raw-wwe-smackdown-new-logos_3749890....0723114219]](https://e1.365dm.com/16/07/768x432/wwe-raw-wwe-smackdown-new-logos_3749890.jpg?20160723114219)
כולנו יודעים שהרוסטר של AEW עמוס בטאלנט איכותי. יש שיגידו אפילו שהוא עמוס מדי. שחסר מקום לטאלנטים לפרוץ כשהם מופיעים 1 ל4 שבועות במקרה הטוב. אני חושב שהגיע הזמן לבחון את האופציה שהיא פיצול הרוסטרים בAEW. להוסיף שעה נוספת לראמפייג' ולחלק את הרוסטר בין ראמפייג' לדיינמייט זה צעד נועז ושאפתני שלא מבטיח הצלחה בשום צורה וכמו כל דבר ברסלינג, תלוי בביצוע יותר מבכל דבר אחר.
אני אנסה לרכז את הסיבות בעד והסיבות נגד פיצול הרוסטרים -
בעד #1 - יותר טאלנטים יקבלו יותר זמן מסך והזדמנויות
זוהי הסיבה המרכזית ביותר. האם גם אתם תהיתם - "למה אני לא רואה את ג'יימי הייטר כמעט מתאבקת?", "למה ווילי הובס מתאבק אחת לחודש?", "למה בריאן קייג' לא עושה כלום בימינו?". ובכן, אתם לא לבד. יש כל כך הרבה טאלנט מוכשר בטירוף בAEW שפשוט לא מקבל זמן מסך. פיצול הרוסטרים עלול לתת הזדמנויות נוספות למתאבקים ומתאבקות שלא מקבלים זמן מסך כי יש זמן מוגבל לכל תוכנית. מתאבקים כמו דניאל גרסיה יכולים לרוץ על המיד-אפר קארד ולזכות באליפות כמו אליפות הTNT כשהרוסטר מפוצל. כרגע? אין לו ממש מקום בין סאמי גווארה, קודי, מירו, דנטה מרטין, אנדרדה ועוד מתאבקים שרק הגיעו או עלולים להגיע בהמשך. כשהרוסטר מפוצל יכולה להיות יותר מכוכבת נשים אחת, יותר מPillar אחד שמקבל את הבמה הגדולה בכל רגע נתון ויותר מטאג טים אחד שמקבל ספוטלייט שלא קשור לסטייבל או לאליפות.
נגד #1 - 4 שעות של רסלינג בשבוע זה לא מעט
בתור צופה לא אדוק של רסלינג בשנים האחרונות, אין לי את הפנאי או הקשב לראות רסלינג באמת. אני רואה היילייטס, קטעים שלמים שמעניינים אותי, PPVS ואולי אם יש לי זמן וכוח אני אראה תוכנית שלמה של דיינמייט. אם יהיו לי עכשיו שתי תוכניות כאלה שאני צריך לעקוב אחריהן באדיקות כדי לא לפספס ניואנסים וסגמנטים קצרים אך משמעותיים אני לא בטוח שאני אוכל לעמוד בזה, הרבה יפול לי בין הכיסאות ונגיע למצב שתפסת מרובה לא תפסת. אני יכול כמובן לדבר רק בשם עצמי אבל אני רוצה להאמין שיש עוד אנשים שלהוסיף להם אפילו רק עוד שעה אחת של רסלינג בגדר ה"Must-See" יהיה לא פשוט עבורם ואפילו יכול להיות עול.
בעד #2 - הפרדה בין הכוכבים הגדולים
הדוגמה הכי ברורה תהיה ג'ון מוקסלי וקני אומגה. ההיסטוריה ביניהם היא משמעותית. היא חשובה. אם שניהם באותו הרוסטר באותו הזמן זה רק עניין של זמן עד שטוני קאהן בעל כורחו יצטרך להפגיש אותם. שני מיין איוונטרים שיצברו נצחונות ויטפסו בטבלאות יהיה חייבים להיפגש בפורמט כזה או אחר וכנראה גם יותר מפעם אחת. דרך טובה והגיונית להפריד ביניהם תהיה לשים אותם בשני רוסטרים שונים עד שיגיע הרגע הנכון לתת להם להיפגש שוב.
נגד #2 - ריבוי אליפויות וPPVS
באופן אישי, אני לא אוהב שיש יותר מדיי אליפויות. זה מוזיל את הערך של מעמד האלוף. ראינו את זה בWWE, יש להם 4 רוסטרים שונים, לכל רוסטר אליפות גברים מרכזית, אליפות נשים מרכזית, אליפות זוגות לגברים ומלבד NXT UK, אליפות משנית (לפעמים יותר מאחת). בNXT וRAW יש גם אליפות זוגות לנשים. יש גם את אליפות ה24/7 אבל אני לא סופר אותה. יש לנו 4 זוגות שהם אלופי הזוגות. מה ההיררכיה שם? יש לנו 4 אלופים מרכזיים, האם לאשלי>ברון ברייקר? האם ברייקר>אילייה דראגונוב? כשיש לך כל כך הרבה חגורות הקווים מטשטשים ופיצול רוסטרים כמעט בטוח יחייב את AEW להפוך את אליפות FTW לאליפות בקאליבר של אליפות TNT, להוסיף אליפות זוגות נוספת ובמקרה הטוב לתת לאלוף AEW ואלופת הנשים של AEW לשחק כמו פרי אייג'נטס ולהגן על האליפות שלהם גם בדיינמייט וגם בראמפייג'. זה יכול להפוך את האלוף לWorkhorse של החברה ובכך לתת מימד נוסף ל - מה זה אומר להיות אלוף אבל זה גם יוביל לPPV לכל רוסטר מה שיוריד מהייחוד שAEW יצרו בPPVs המועטים שלהם.
בעד #3 - דראפט זה מגניב
מי מאיתנו לא אוהב דראפט טוב? אפילו בשפל של הWWE אנחנו עדיין מתעניינים בדראפט כי זה תמיד יכול לטלטל ולרענן את כל המשחק. כשזה יבוא ביחד עם האיפוס של הרקורדים ורענון הטבלאות אני חושב שזה יכול ליצור הרבה מאוד מקום לסיפורים מעניינים, קשיים, הקלות, פיצול של זוגות, חיבור מחדש של זוגות ישנים, חיבור מחדש של יריבים ותיקים והרבה מקום לפאנטזי בוקינג כיפי. דראפט זה כיף. דראפט גם יכול להיות כלי שמעלה ומוריד ערך של מתאבקים בהתאם לסיבוב בו הם נבחרו. לדוגמה לתת לCM פאנק להיבחר בסיבוב השני בזמן שקני אומגה נבחר בסיבוב השלישי יכול להיות פתח קל, נקי, ברור ומעניין לפיוד ביניהם. דראפט יכול לפרק סטייבלים בלי טרנים ויריבויות פנימיות ואולי לחזור אליהם בהמשך. בקיצור, דראפט = אפשרויות.
נגד #3 - דמויות סמכותיות
כדי שיהיה דראפט, צריך שיהיה מי שיבחר את המתאבקים בדראפט, כלומר דמות עם אג'נדה לבחור דווקא את המתאבק הספציפי הזה דווקא בסיבוב הספציפי הזה. כדי שיהיה פיצול רוסטרים, צריך דמות שתוביל הלך רוח מסוים לגבי איך התוכנית תיראה ואיך היא תהיה שונה מהתוכנית השנייה. אולי אפשר למצוא דרך לעקוף דמויות סמכותיות בפיצול רוסטרים אבל אני מרגיש שזה משהו מאוד מתבקש ביחד עם פיצול רוסטרים. הקונספט של דמויות סמכותיות מיצה את עצמו בעשור הקודם ומרגיש שהוא לא יוכל להיות רענן בתקופתנו. ראינו כל צירוף של דמויות סמכותיות. ראשי ומשני, היל שבא לדפוק את הפייסים, פייס שבא לדפוק את ההילים, מגלומנים, זכית בקרב זוגות נגד קיין והאנדרטייקה, שניות במחלוקת זה שם המשחק, גבר שאישה משחקת בו כדי לקבל בוקינג טוב, אישה שגבר משחק בה כדי לקבל בוקינג טוב. בקיצור, הנושא לעוס. אולי יש דרך לבצע אותו בצורה טובה, מי יודע, כל מה שאני יודע שלי זה כבר דיי נמאס.
בהנחה ושרדתם את הכתיבה הלא-מרוכזת שלי, אני רוצה לשאול מה דעתכם?
האם החסרונות גוברים על היתרונות ואנחנו צריכים להישאר במצב הקיים?
האם היתרונות עולים על החסרונות והגיע הזמן לזעזע את הרוסטר ואז הזקנה התפצלה לשתיים?
האם יש פתרון שלישי שלא עלה פה בדיון ואתם חושבים שיש לכם אותו?
מה אתם הייתם עושים?