Wrestling-IL

גרסה מלאה: הידעתם?
הינך צופה בגרסה קלה (ארכיון) של התוכן כרגע. צפה בגרסה המלאה עם העיצוב המלא.
עמודים: 1 2 3 4 5
אני מנסה להתחיל פה אשכול קבוע חדש בפורום, קונספט קצת דומה ל"תגידו את האמת".
הרעיון של האשכול הוא ליצור מקום קבוע לריכוז של כל מיני סיפורים, נתונים ופרטים מעניינים מעולם ההיאבקות, מההווה ומהעבר, שלא בהכרח כולם מכירים או זוכרים.

הקונספט הוא שכל פעם שמישהו נתקל או נזכר באיזה "Hidden Gem" מעניין, יהיה מקום קבוע לשתף אותו כאן. זה יכול להיות סיפור מאחורי הקלעים, פרט מעניין על קרב או פיוד מסוים, החלטת בוקינג והסיפור שמאחוריה, תוכנית מקורית שבסוף השתנתה, נתון מפתיע, רגע מהעבר שמקבל משמעות אחרת כשמכירים את כל הסיפור סביבו, או סתם פרט קטן ומסקרן שלא הרבה יודעים.

לא חייבים להביא בכל פעם איזה סיפור היסטורי מטורף או מידע שאף אחד בעולם לא שמע עליו. המטרה היא פשוט לרכז פה דברים מעניינים שכיף לגלות, להיזכר בהם ולדבר עליהם, וכמובן שאפשר לפתח דיון סביב כל דבר שעולה. זה יכול להיות למשל: "האם ידעתם שהקארד של רסלמניה 31 (סתם לדוגמה) היה אמור להיראות אחרת לגמרי לפי התוכנית המקורית?" ואז להציג את הקרבות שתוכננו ולדון עליהם. זה יכול להיות אפילו משהו קטן כמו "האם ידעתם שמתאבק X ומתאבקת Y היו בזוגיות בעבר?", או "האם ידעתם שמתאבק X התאבק בקרב הגדול הזה כשהוא סוחב פציעה אמיתית?". סתם זרקתי כמה דוגמאות רנדומליות כדי שתצליחו להבין את הקוסנפט.

בקיצור, מעין אשכול ה-Hidden Gems של הפורום. כל דבר שגורם לכם לחשוב "וואלה, את זה לא ידעתי" או "שכחתי לגמרי שזה קרה" - מוזמן לפה.
מקווה מאוד שזה יתפוס והלוואי ויהיה לנו אשכול קבוע נוסף בפורום כמו תגידו את האמת שהפך להצלחה מסחררת.
לפני יומיים בלילה חטפתי סיבוב ועשיתי בינג' מטורף על קרבות מהשנים של 2013-2014. נהניתי בטירוף ומרוב שנכנסתי לזה נזכרתי במלא פרטים מעניינים ומטורפים שהיו בחלק מהקרבות או סתם אפילו מאותה תקופה שיש מצב שלא כולם יודעים ושווה לשתף את זה. אז אני אתחיל פה עם רשימה קטנה של כמה דברים מעניינים שעלו לי לראש בעקבות הצפייה בקרב המלא ובכל הבנייה לקרב של דניאל בריאן נגד ג'ון סינה בסאמרסלאם 2013 :

1. הידעתם שבסאמרסלאם 2013 בקרב של סינה נגד בריאן, בריאן היה הראשון אחרי יותר משנה שהצמיד את ג'ון סינה נקי בקרב סינגלס?
האמת שזאת עובדה מטורפת לגמרי שאני לא יודע כמה אנשים יודעים אותם. כמובן שכמו שכולם יודעים, בקרב הגדול הזה בריאן ניצח באופן נקי לחלוטין את סינה וזכה באליפות. אבל מה שאולי לא כולם זוכרים ויודעים, זה שהפעם הקודמת שסינה הפסיד בצורה כזאת (הצמדה נקייה בסינגלס) הייתה יותר משנה קודם לכן (504 ימים בדיוק!), והיא הייתה לדה רוק במניה 28. זה רק מאדיר את גודל הרגע והניצחון הזה של בריאן על סינה באותו אירוע.

2. הידעתם שהRUNNING KNEE (הפינישר שאיתו בריאן ניצח את סינה באותו קרב) בכלל לא היה הפינישר הקבוע שלו לפני אותו קרב?
למעשה, בריאן ביצע לראשונה(!) את הפינישר הזה במהלך האחרון של הקרב וכך ניצח את סינה. תחשבו על זה שכל מי שצפה בקרב בלייב לא ראה את בריאן עומד בפינה וידע שהפינישר מגיע כמו בשנים שאחרי. כשאני חושב על זה בדיעבד, זאת דרך מטורפת לגמרי לביצוע בכורה של פינישר חדש. אני בעצמי זוכר שראיתי את הקרב הזה בלייב ולא הבנתי מה קורה ואיך סינה נכנע. בדרך כלל בחלק מהקרבות שיש פינישר עוצמתי אתה כבר מבין שזה הסוף של הקרב לפי ההתפתחות שלו, ופה לאף אחד לא היה בכלל מושג שזה מהלך שמסיים קרב, וזו חווית צפייה מטורפת.

3. הידעתם שסינה נכנס לקרב הזה כשהוא כבר פצוע וידע שהוא יוצא לניתוח רציני מיד אחריו?
הפציעה לא הייתה בולטת לפני שהכריזו על הקרב, אבל במהלך הבנייה של הקרב המרפק של סינה התחיל להתנפח בצורה קיצונית (זה גם למה הוא שם מגן זרוע באותו קרב), אבל סינה לא רצה לבטל את הקרב עם בריאן ודחה את הניתוח עד לאחר האירוע. יום אחרי הקרב הוא הודיע בראו שהוא יוצא לניתוח וייעדר לתקופה שהוערכה ב4 עד 6 חודשים. והקטע הכי מטורף? הוא בסוף חזר רק אחרי חודשיים בלבד(!!), ובקרב החזרה שלו מהפציעה הוא ניצח את דל ריו וזכה באליפות העולם. המצ'אפ מול דל ריו היה מושלם בגלל מהלך ההכנעה שלו על היד, ובWWE שיחקו על זה יפה בבניית הסיפור ובקרב עצמו מבחינת המכירה של הפציעה של סינה (שכמובן כבר החלימה לגמרי בקרב עצמו).
אהבתי מאוד, תבורך סיניישן Heart
לגבי סינה-בריאן אני זוכר את זה טוב מאוד, את הבנייה, הקרב עצמו, שמישהו כמו בריאן מנצח את סינה בWWE.
לגבי הפינישר, אני זוכר שלא רצו שסינה יכנע אז חשבו על מהלך אחר שיוביל להצמדה. איזה רגע גדול זה היה.
לגבי סינה בראיין,הפציעה שלו הייתה עוד לפני הקרב בניהם לא? אני זוכר שהוא היה עם חבישה במרפק והתאבק ככה עד ההפסד בסאמרסלאם,חשוב לציין כשבראיין עשה את המוב הזה חשבתי שהוא רצח את סינה הברך לראש הנחיתה ברצפה ואז 1-2-3 אלוף חדש,אבל בסופו של דבר רנדי עם המהלך של המלך דפק לו.
ואז בראו אפטר סאמרסלאם סינה יצא לזירה עם חתיכת גולה ענקית במרפק,ואמר שהוא כבר לא יכול לדחות את הניתוח ואז הוא יעזוב לזמן והקהל החרא נתן פופ חראות כאב לי
הראנינג ני על סינה היא הכי טובה שראיתי. זה היה נראה שהוא ממש דופק לו ברך לפנים, ליטרלי.

אתן אחד משלי - התכנית המקורית של הזכייה הראשונה של טריפל H באליפות ה-WWE הייתה שהוא ינצח בקרב משולש גדול את סטיב אוסטין ומנקיינד. ממה שאני יודע אוסטין סירב להפסיד ישירות להאנטר, ולכן מנקיינד הצמיד את אוסטין בסאמרסלאם רק כדי להפסיד את האליפות להאנטר בראו שהתקיים יום אחר כך.

למעשה למנקיינד היו 3 ריינים כאלוף WWE שהסתכמו לפחות מ-30 יום. אלוף המעבר האולטימטיבי. ולגבי טריפל H, אל תדאגו לו. הוא המשיך לריין דומיננטי שבו הוא הצמיד את רוק בקרב המשושה (לא זוכר באיזה אירוע, אבל אחרי שוינס פינה את האליפות) ולאחר מכן את אוסטין בנו מרסי. אני מכחיש את ההפסד לווינס, לא קאנון.
אהבתי ממש את הרעיון!
זורק פה כמה דברים מהרשת שקראתי לאחרונה ואולי יפתיעו אנשים:

1. שון מייקלס אסר על ריק פלייר לדבר במהלך הקרב שלהם ברסלמניה 24. פלייר הודה בספר שלו שזה הקרב היחיד בקריירה שלו שהוא לא ידע מה הולך לקרות בשום שלב ופשוט השאיר למייקלס את הבמה להוציא אותו טוב בקרב הפרישה שלו.

2. בזמן שכולם יודעים שרומן ריינס לא היה בתכניות המקוריות של ה-WWE לשילד (היי כריס הירו), מוקסלי חשף שבמקור היה אמור להיות חבר רביעי בסטייבל....ביג E.

3. בעקבות עצה שקיבל מכריס ג'ריקו, קופי קינגסטון הלך לדבר עם וינס מקמהן לקראת פוש שהיה מתוכנן לקבל. השיחה לא התנהלה כמתוכנן וזה הסתיים בקרב אגרופים בין קינגסטון למקמהן במטוס.

4. הסיום של הרויאל ראמבל הראשון של הנשים בשנת 2018 הורכב מניקי בלה, ברי בלה ואסקה. מה שלא יודעים זה שהשלוש עשו חזרות על סיום מסוים לקרב, כשהמתאבקים צופים בהן. הגברים כל כך התלהבו מהסיום שהם פשוט ביצעו אותו בעצמם מוקדם יותר באותו הערב ואילצו את הבנות לאלתר את הסיום שלהן כדי שלא יראה אותו דבר.
(08-11-2026, 09:42 AM)master of doom כתב: [ -> ]הראנינג ני על סינה היא הכי טובה שראיתי. זה היה נראה שהוא ממש דופק לו ברך לפנים, ליטרלי.

אתן אחד משלי - התכנית המקורית של הזכייה הראשונה של טריפל H באליפות ה-WWE הייתה שהוא ינצח בקרב משולש גדול את סטיב אוסטין ומנקיינד. ממה שאני יודע אוסטין סירב להפסיד ישירות להאנטר, ולכן מנקיינד הצמיד את אוסטין בסאמרסלאם רק כדי להפסיד את האליפות להאנטר בראו שהתקיים יום אחר כך.

למעשה למנקיינד היו 3 ריינים כאלוף WWE שהסתכמו לפחות מ-30 יום. אלוף המעבר האולטימטיבי. ולגבי טריפל H, אל תדאגו לו. הוא המשיך לריין דומיננטי שבו הוא הצמיד את רוק בקרב המשושה (לא זוכר באיזה אירוע, אבל אחרי שוינס פינה את האליפות) ולאחר מכן את אוסטין בנו מרסי. אני מכחיש את ההפסד לווינס, לא קאנון.

חייב לציין שזאת שמועה שקיימת אבל לא נכונה. מה שקרה (לפי הבנתי) היה שאחרי הביקורת על זה שג'סי ונטורה כמושל מכהן משתתף בסאמרסלאם, לא רצו שהיל יזכה בסוף. אוסטין עשה לטריפל אייץ' ג'וב כעבור חודשיים והוא עצמו אמר שמעולם לא סירב להפסיד להאנטר.

האהובים עליי:

עד 2020, אדג' וגולדברג לא היו באותו הרוסטר (אדג' נפצע קצת לפני ההגעה של גולדברג ב-2003 וחזר אחרי שגולדברג עזב).

סת' רולינס הגן על תואר הנשים של RAW יותר מסשה בנקס (סשה מעולם לא הגנה, רולינס פעם שמר על התואר בקרב עם בקי).

כריס בנואה ואדי גאררו (ועוד המון אנשים) התאבקו ב-RAW אחרי הקרב האחרון של לסנר ב-RAW (שהיה ב-2002). עד 2019 גם היו מלאאאאאאא אנשים שהתאבקו בסמאקדאון אחרי הקרב האחרון שלו, והקרב של לסנר בסמאקדאון 2019 שבר את זה. אבל לסנר מעולם לא התאבק ב-USA נטוורק, השותפה הבכירה של WWE.
(08-11-2026, 04:58 PM)The Visionary כתב: [ -> ]אהבתי ממש את הרעיון!
זורק פה כמה דברים מהרשת שקראתי לאחרונה ואולי יפתיעו אנשים:

1. שון מייקלס אסר על ריק פלייר לדבר במהלך הקרב שלהם ברסלמניה 24. פלייר הודה בספר שלו שזה הקרב היחיד בקריירה שלו שהוא לא ידע מה הולך לקרות בשום שלב ופשוט השאיר למייקלס את הבמה להוציא אותו טוב בקרב הפרישה שלו.

2. בזמן שכולם יודעים שרומן ריינס לא היה בתכניות המקוריות של ה-WWE לשילד (היי כריס הירו), מוקסלי חשף שבמקור היה אמור להיות חבר רביעי בסטייבל....ביג E.

3. בעקבות עצה שקיבל מכריס ג'ריקו, קופי קינגסטון הלך לדבר עם וינס מקמהן לקראת פוש שהיה מתוכנן לקבל. השיחה לא התנהלה כמתוכנן וזה הסתיים בקרב אגרופים בין קינגסטון למקמהן במטוס.

4. הסיום של הרויאל ראמבל הראשון של הנשים בשנת 2018 הורכב מניקי בלה, ברי בלה ואסקה. מה שלא יודעים זה שהשלוש עשו חזרות על סיום מסוים לקרב, כשהמתאבקים צופים בהן. הגברים כל כך התלהבו מהסיום שהם פשוט ביצעו אותו בעצמם מוקדם יותר באותו הערב ואילצו את הבנות לאלתר את הסיום שלהן כדי שלא יראה אותו דבר.

1. ואו, קרב אחרון והוא ככה נתן במייקלס אמון ב1000%(בצדק מייקלס היה מתאבק מטורף). שאפו ל2 הצדדים.

2. מעניין מה היה קורה עם חבר רביעי אבל אני שמח שיצא מה שיצא. לא ידעתי על זה.

3. קלאסי וינס חחחחחח אני בטוח שאחרי זה הוא כיבד אותו יותר חחחחחחח.

4. פאק, איזה מנאייקים חחחחחחחחחח בלי בושה.
וואלה לא ידעתי כלום מכל ה4 האלה.
(08-11-2026, 05:07 PM)Yosihait כתב: [ -> ]חייב לציין שזאת שמועה שקיימת אבל לא נכונה. מה שקרה (לפי הבנתי) היה שאחרי הביקורת על זה שג'סי ונטורה כמושל מכהן משתתף בסאמרסלאם, לא רצו שהיל יזכה בסוף. אוסטין עשה לטריפל אייץ' ג'וב כעבור חודשיים והוא עצמו אמר שמעולם לא סירב להפסיד להאנטר.

טוב לדעת. זה תמיד הרגיש לי מוזר שאוסטין לא רצה להעביר את התואר, במיוחד מכיוון שהוא דאג להוציא את טריפל H אובר אחרי זמן כל כך קצר. סיבה קצת מוזרה לא לתת את הקרב להיל בגלל שהשופט המיוחד הוא מושל מכהן... אבל זה רסלינג אני מניח.
(08-11-2026, 01:29 AM)Cenation כתב: [ -> ]לפני יומיים בלילה חטפתי סיבוב ועשיתי בינג' מטורף על קרבות מהשנים של 2013-2014. נהניתי בטירוף ומרוב שנכנסתי לזה נזכרתי במלא פרטים מעניינים ומטורפים שהיו בחלק מהקרבות או סתם אפילו מאותה תקופה שיש מצב שלא כולם יודעים ושווה לשתף את זה. אז אני אתחיל פה עם רשימה קטנה של כמה דברים מעניינים שעלו לי לראש בעקבות הצפייה בקרב המלא ובכל הבנייה לקרב של דניאל בריאן נגד ג'ון סינה בסאמרסלאם 2013 :

1. הידעתם שבסאמרסלאם 2013 בקרב של סינה נגד בריאן, בריאן היה הראשון אחרי יותר משנה שהצמיד את ג'ון סינה נקי בקרב סינגלס?
האמת שזאת עובדה מטורפת לגמרי שאני לא יודע כמה אנשים יודעים אותם. כמובן שכמו שכולם יודעים, בקרב הגדול הזה בריאן ניצח באופן נקי לחלוטין את סינה וזכה באליפות. אבל מה שאולי לא כולם זוכרים ויודעים, זה שהפעם הקודמת שסינה הפסיד בצורה כזאת (הצמדה נקייה בסינגלס) הייתה יותר משנה קודם לכן (504 ימים בדיוק!), והיא הייתה לדה רוק במניה 28. זה רק מאדיר את גודל הרגע והניצחון הזה של בריאן על סינה באותו אירוע.

2. הידעתם שהRUNNING KNEE (הפינישר שאיתו בריאן ניצח את סינה באותו קרב) בכלל לא היה הפינישר הקבוע שלו לפני אותו קרב?
למעשה, בריאן ביצע לראשונה(!) את הפינישר הזה במהלך האחרון של הקרב וכך ניצח את סינה. תחשבו על זה שכל מי שצפה בקרב בלייב לא ראה את בריאן עומד בפינה וידע שהפינישר מגיע כמו בשנים שאחרי. כשאני חושב על זה בדיעבד, זאת דרך מטורפת לגמרי לביצוע בכורה של פינישר חדש. אני בעצמי זוכר שראיתי את הקרב הזה בלייב ולא הבנתי מה קורה ואיך סינה נכנע. בדרך כלל בחלק מהקרבות שיש פינישר עוצמתי אתה כבר מבין שזה הסוף של הקרב לפי ההתפתחות שלו, ופה לאף אחד לא היה בכלל מושג שזה מהלך שמסיים קרב, וזו חווית צפייה מטורפת.

3. הידעתם שסינה נכנס לקרב הזה כשהוא כבר פצוע וידע שהוא יוצא לניתוח רציני מיד אחריו?
הפציעה לא הייתה בולטת לפני שהכריזו על הקרב, אבל במהלך הבנייה של הקרב המרפק של סינה התחיל להתנפח בצורה קיצונית (זה גם למה הוא שם מגן זרוע באותו קרב), אבל סינה לא רצה לבטל את הקרב עם בריאן ודחה את הניתוח עד לאחר האירוע. יום אחרי הקרב הוא הודיע בראו שהוא יוצא לניתוח וייעדר לתקופה שהוערכה ב4 עד 6 חודשים. והקטע הכי מטורף? הוא בסוף חזר רק אחרי חודשיים בלבד(!!), ובקרב החזרה שלו מהפציעה הוא ניצח את דל ריו וזכה באליפות העולם. המצ'אפ מול דל ריו היה מושלם בגלל מהלך ההכנעה שלו על היד, ובWWE שיחקו על זה יפה בבניית הסיפור ובקרב עצמו מבחינת המכירה של הפציעה של סינה (שכמובן כבר החלימה לגמרי בקרב עצמו).

וואלה את 1 לא ידעתי.

2 ו3 כבר קלטתי בבניה לסמרסלאם ובקרב עצמו. ידעתי שסינה לא יכנע אז חשבתי אולי הוא יאבד הכרה או משהו כזה, אבל כשראיתי את בראיין הולך לפינה ואז עושה yes yes yes הבנתי שהוא הולך לחשוף פינישר חדש והופ זה היה מכירה יפה של סינה.
עמודים: 1 2 3 4 5