מגזין הרסלינג PWI הוציא את רשימת הPWI250 לשנת 2025, רשימה המדרגת את 250 המתאבקות הטובות בעולם.
מדובר ברשימת קייפייב המתבססת על הקריטריונים הבאים:
הטופ 20 של הרשימה:
20) בלייק מונרו (WWE)
19) מיזוקי (TJPW)
18) מאיו איווטאני (מאריגולד)
17) ג'ורדין גרייס (WWE)
16) קריס סטטלנדר (AEW)
15) ליירה ואלקיריה (WWE)
14) סטארלייט קיד (סטארדום)
13) ניה ג'קס (WWE)
12) ליב מורגן (WWE)
11) ג'ייסי ג'יין (WWE)
10) ריה ריפלי (WWE)
9) נעומי (WWE)
8) סארייי (פרי אייג'נט)
7) את'נה (AEW)
6) איו סקיי (WWE)
5) סטפני ואקר (WWE)
4) טיפני סטראטון (WWE)
3) סאיה קמיטאני (סטארדום)
2) טוני סטורם (AEW)
1) מרסדס מונה (AEW)
התלבטתי אם לפתוח אשכול כי לא רוצה שיתפתח לריבים מיותרים אבל אנחנו אנשים בוגרים אז לא יודע בואו ננסה.
אשתדל יותר מאוחר לכתוב תגובה מפורטת יותר על הרשימה עצמה אבל קודם כל לי בולטות בהיעדרן נציגות של TNA שעד לא מזמן החזיקה את אחת ממחלקות הנשים הטובות בעולם.
מניח שאותו מקרה שפורסם על מאשה סלאמוביץ' אחרי פרסום הPWI500 של הגברים ולהרחקה שלה מTNA מאז גם הסיר אותה מהדירוג הנוכחי ואש ביי אלגנס במרווח הקצר שבין רגע השיא בקריירה שלה לרגע הפרישה שלה לא הספיקה לעשות הרבה. בתווך החזיקו באליפות 2 מתאבקות מNXT שאחת מהן התברגה במקום ה11 והשנייה ממש בעיצומו של הריין ואני לא יודע מה הדירוג של קלאני ג'ורדן השנה אבל כבר עכשיו עשתה קפיצה גדולה לקראת הדירוג של שנה הבאה.
מלבדן אין לTNA כל כך על מי להישען, רק על טסה בלאנצ'רד שעדיין חווה עליהום מוצדק או לא ועל פליטות נוספות מWWE כמו אינדי הארטוול, ליי יינג לי והאינספיריישן.
בקי אפילו לא טופ 20 אבל תכלס תכלס היא מקום ראשון
אתה גאון שהוספת מה הקריטריונים ובאיזה טווח זמנים זה.
(11-11-2025, 05:21 PM)orgibor כתב: [ -> ]3) סאיה קמיטאני (סטארדום)
2) טוני סטורם (AEW)
1) מרסדס מונה (AEW)
חד משמעית שלישייה פותחות נכונה.
מרצדס עם כל האלפויות שלה וכמות נצחונות מפחידה.
טוני עם הריין שלה על האליפות נשים של AEW
סאיה, מה כבר אפשר לומר על סאיה שמחזיקה ריין מפלצתי ורצחה את טאם נקנאו לייב.
לא יודע.
אמנם עדיף להיות ראש לשועלים מאשר זנב לאריות , אבל מונה היא אפילו לא ראש לשועלים, אולי לצבועים.
אני מסתכל על הרגעים שעשו לחברה שם את השנה ובואו נגיד שלפחות שלושת הראשונים הם השגים זהים לזה שהג׳וניורית מנצחת קרב באימון ג׳ודו - זה מאוד משמח, אבל לא אומר דבר.
רק מהסתכלות מהירה - טוני סטורם ומריה מיי היו יותר מעניינות והחזיקו את האליפות האמיתית בארגון, וטיפאני החזיקה בריין ארוך את האליפות הנצפית יותר, שלושתם הייתי ממקם מעליה, לפחות.
לא יודע… זה כמו לתת לגונטר את הראשון בגברים בגלל הריין על הביניבשתית.
בקי לינץ' לא ברשימה הזו זה לא הגיוני בעליל. לא שאני חושב שהיא צריכה להיות מקום 1, אבל בטוח יותר מליירה ואלקיריה נניח.
מרסדס מונה מחזיקה לעצמה בשליטה קריאיטיבית, ברור שהיא תהיה מקום 1 שהיא לא נותנת לעצמה להפסיד יותר מקרב 1 על כל 20 שהיא עושה.
(11-11-2025, 11:06 PM)Bam Bam Bigelow כתב: [ -> ]לא יודע.
אמנם עדיף להיות ראש לשועלים מאשר זנב לאריות , אבל מונה היא אפילו לא ראש לשועלים, אולי לצבועים.
אני מסתכל על הרגעים שעשו לחברה שם את השנה ובואו נגיד שלפחות שלושת הראשונים הם השגים זהים לזה שהג׳וניורית מנצחת קרב באימון ג׳ודו - זה מאוד משמח, אבל לא אומר דבר.
רק מהסתכלות מהירה - טוני סטורם ומריה מיי היו יותר מעניינות והחזיקו את האליפות האמיתית בארגון, וטיפאני החזיקה בריין ארוך את האליפות הנצפית יותר, שלושתם הייתי ממקם מעליה, לפחות.
לא יודע… זה כמו לתת לגונטר את הראשון בגברים בגלל הריין על הביניבשתית.
זה לא איך שהמשפט הולך... המשפט האמיתי זה "הֱוֵה זָנָב לָאֲרָיוֹת, וְאַל תְּהִי רֹאשׁ לַשּׁוּעָלִים".
(11-12-2025, 01:27 PM)ANYS כתב: [ -> ]זה לא איך שהמשפט הולך... המשפט האמיתי זה "הֱוֵה זָנָב לָאֲרָיוֹת, וְאַל תְּהִי רֹאשׁ לַשּׁוּעָלִים".
זה המשפט מהתלמוד אם אני זוכר נכון, והוא נבנה על משפט רומאי דומה.
אם זאת, בהמשך התפתח לו המשפט המנוגד, שאומר שעדיף להיות ראשון בכפר קטן מאשר שני בעיר גדולה.
קיצר, כמו כל דבר בחיים - עניין של פרספקטיבה.
הבחירות הראשונות נכונות חד משמעית.
הבעיה שלי עם PWI לאורך השנים היא הניתוק בין המתאבק הכי מקושט לבין המתאבק הכי אובר.
בשנים כמו 2019 או 2018 הרשימה לרוב הכילה מתאבקים שאשכרה קיבלו את הראן שלהם כי הם אהודים ורוצים לראות אותם. הראן הזה של מרצדס הוא כפוי, אין איך לסובב את זה, ובסופו של דבר היא מקבלת בצדק את המקום הראשון אבל כנראה המתאבקת השישית או השביעית הכי פופולרית באמת.
בעיניי ליב מורגן, עם כל הסייגים, עשתה ראן מוצלח יותר ב2025.