Wrestling-IL

גרסה מלאה: דיון| בנייה של מתאבקים
הינך צופה בגרסה קלה (ארכיון) של התוכן כרגע. צפה בגרסה המלאה עם העיצוב המלא.
עמודים: 1 2 3 4
שלום לכולם

אני רוצה לדון פה על בנייה של מתאבקים לאורך השנים:
ה wwe בנו לא מעט מתאבקים והפכו אותם לסופרסטארים, מצד שני יש מתאבקים שמשהו התפקשש, המון מתאבקים עם פוטנציאל עצום שפשוט בוזבז וגרם להם לעזוב, לדוגמא: קודי רודס
הוא יצא סוג של בבושת פנים מ הwwe ונהפך לסטאר ענק ב AEW, אפשר להבין את כל הפוטנציאל שבוזבז.

תרשמו 2 מתאבקים, אחד שנבנה לדעתכם בצורה טובה ואחד שלדעתכם היה אפשר להוציא ממנו סטאר ענק, אני אתחיל:

נבנה טוב - רנדי אורטון
אני אלך דווקא עם התקופה שבה לפי דעתי אורטון עשה את קפיצת המדרגה האמיתית שלו:
No Mercy 2007 - הזכייה הראשונה והשנייה של אורטון באליפות ה wwe לאחר פיוד עם סינה וטריפס, בהמשך פיוד עם מייקלס, ג׳ף ועד מיין אוונט ברסלמניה, אורטון פשוט עלה מרגע לרגע עד שהגיע לקרב המרכזי ברסלמניה ושם ניצח את 2 האגדות האלו.
בהמשך כמובן פיוד נוסף עם מקמהן ושינוי גימיק אדיר.
אורטון פשוט נבנה על חשבון אגדות, פאנטים ויחודיות שמאפיינת רק אותו.

נבנה רע: בריי וויאט
בחיי שהוא היה יכול להיות הדבר הבא, הוא נבנה עם המשפחה, היה אדיר על המיק, אדיר בזירה, גימיק אדיר, מעניין ומסקרן.
היה חבריי הכל, הקהל היה מאוהב בגימיק שלו, בכניסה שלו ובכל מילה שיצאה לו מהפה.
איפה הנפילה ? כל פיוד נגמר בהפסד, ה wwe פשוט לא שחררו לו את החבל, הוא היה מוכן, הפירוק של המשפחה הרסה לטעמי לא מעט אבל זה כלום לעומת כל ההפסדים שלו, היה מדבר המון, מכניס את כל הwwe למתח, מגיע ל ppv ומפסיד, חוזר לדבר בראו למחרת ומפסיד עוד ppv ועוד ppv עד שפשוט איבד את האמינות והמומנטום.
את הסוף כולנו מכירים

דיון מהנה
תודה על הדיון,
בעיניי סופר רלוונטי היום במיוחד כשיש שתי אסכולות שונות של בניית מתאבקים.

אני מניח שיש הרבה דברים קטנים וחשובים שמיין איבנטר עתידי צריך לתפוס בדרך,
אבל מעבר לכל, אם יש משהו שהוכח לנו במהלך העשור האחרון - הוא ששני הדברים החשובים ביותר לבניית מתאבק בסטטוס גבוה הוא אמון מצד הארגון שלו ורצון אותנטי של הקהל לקבל אותו.

לבריי וויאט היה אחד מהם, ללא ספק..
הקהל אהב אותו, רצה אותו בספוט הזה, מבחינת איכות הטאלנט לא הייתה לנו בעיה בכלל,
אבל הארגון עצמו לא התייחס אליו כמיין איבנטר - אז הוא לא יהיה מיין איבנטר. 
לומר שWWE בנו את בריי וויאט לא נכון זה לא מדויק בעיניי - הם בנו אותו נכון, עבור המיד/אפרקארד. עבור המיין איבנט הם לא בנו אותו בכלל. אם בריי וויאט הוא כלי הצמדות של מיין איבנטרים אמיתיים כמו סינה או אורטון או רולינס או.. גולדברג, אז הוא לא מיין איבנטר. הארגון לא האמין בו. לראייה - הוא לא נמצא יותר בארגון, הם חנקו אותו הרמטית בפאן היצירתי, לא משנה לאן הוא ניסה לברוח, הוא קיבל ריבוט אחרי ריבוט כי הוא נלחם כמו אריה - עד שהתעייף.

אורטון קיבל יחס שלא קיים יותר בWWE.
אם יש משהו שמוקסלי, ריינס ורולינס הוכיחו לי (והם האחרונים שקיבלו את היחס הזה) - הוא שמתכון הקסם לכוכב אמיתי זה לקחת את הטאלנט כשהוא צעיר (אמצע-סוף 20), לזרוק למים העמוקים ולחכות כמה חודשים כדי שישחו. מוקסלי היה מגה-קרינג' בWWE 2012 בהתחלה, הוא עשה פרצופים מוזרים ותקפו אותו על זה, אבל הטאלנט עצמו מעולה ובסופו של דבר הוא השכיל והתחיל לשחות. כנ"ל רולינס - הריין ב2015 התחיל צולע, אבל הבחור השתפר ולאט לאט התחיל להחזיק את עצמו כמו אלוף, כשהוא חזר ב2016 הוא היה כוכב מבוסס. ריינס קיבל זמן רב מתחת למים והוציא את הראש רק ב2020, ועדיין זה עבד. אורטון נזרק לבמה הכי גדולה כשהיה בן 22, יותר צעיר ב15 שנים מדמיאן פריסט כרגע, אז מן הסתם שיש לו את הזמן להתרגל לבמות הגדולות ולהפוך לכוכב בהדרגה. 
אפשר ללכת לקני אומגה של 2016 או להאנגמן פייג' של 2022 או לעתיד לווילר יוטה של 2024 ולהבין שאם אתה נותן אמון מלא בטאלנט הטוב שלך, זורק אותו למים העמוקים ואומר לו לשחות - הוא עלול לעשות את זה. 
(04-18-2022, 10:23 AM)SwitchBlade כתב: [ -> ]תודה על הדיון,
בעיניי סופר רלוונטי היום במיוחד כשיש שתי אסכולות שונות של בניית מתאבקים.

אני מניח שיש הרבה דברים קטנים וחשובים שמיין איבנטר עתידי צריך לתפוס בדרך,
אבל מעבר לכל, אם יש משהו שהוכח לנו במהלך העשור האחרון - הוא ששני הדברים החשובים ביותר לבניית מתאבק בסטטוס גבוה הוא אמון מצד הארגון שלו ורצון אותנטי של הקהל לקבל אותו.

לבריי וויאט היה אחד מהם, ללא ספק..
לומר שWWE בנו את בריי וויאט לא נכון זה לא מדויק בעיניי - הם בנו אותו נכון, עבור המיד/אפרקארד. עבור המיין איבנט הם לא בנו אותו בכלל. אם בריי וויאט הוא כלי הצמדות של מיין איבנטרים אמיתיים כמו סינה או אורטון או רולינס או.. גולדברג, אז הוא לא מיין איבנטר. הארגון לא האמין בו. לראייה - הוא לא נמצא יותר בארגון, הם חנקו אותו הרמטית בפאן היצירתי, לא משנה לאן הוא ניסה לברוח, הוא קיבל ריבוט אחרי ריבוט כי הוא נלחם כמו אריה - עד שהתעייף.

אורטון קיבל יחס שלא קיים יותר בWWE.
אם יש משהו שמוקסלי, ריינס ורולינס הוכיחו לי (והם האחרונים שקיבלו את היחס הזה) - הוא שמתכון הקסם לכוכב אמיתי זה לקחת את הטאלנט כשהוא צעיר (אמצע-סוף 20), לזרוק למים העמוקים ולחכות כמה חודשים כדי שישחו. מוקסלי היה מגה-קרינג' בWWE 2012 בהתחלה, הוא עשה פרצופים מוזרים ותקפו אותו על זה, אבל הטאלנט עצמו מעולה ובסופו של דבר הוא השכיל והתחיל לשחות. כנ"ל רולינס - הריין ב2015 התחיל צולע, אבל הבחור השתפר ולאט לאט התחיל להחזיק את עצמו כמו אלוף, כשהוא חזר ב2016 הוא היה כוכב מבוסס. ריינס קיבל זמן רב מתחת למים והוציא את הראש רק ב2020, ועדיין זה עבד. אורטון נזרק לבמה הכי גדולה כשהיה בן 22, יותר צעיר ב15 שנים מדמיאן פריסט כרגע, אז מן הסתם שיש לו את הזמן להתרגל לבמות הגדולות ולהפוך לכוכב בהדרגה. 
אפשר ללכת לקני אומגה של 2016 או להאנגמן פייג' של 2022 או לעתיד לווילר יוטה של 2024 ולהבין שאם אתה נותן אמון מלא בטאלנט הטוב שלך, זורק אותו למים העמוקים ואומר לו לשחות - הוא עלול לעשות את זה. 

אני מסכים עם מה שאמרת מאוד באופן כללי, אבל פייג' לא דוגמה כזאת טובה, הוא ספציפית טאלנט שבנו לאט מאז אול אאוט.
(04-18-2022, 10:39 AM)Kamigoye כתב: [ -> ]אני מסכים עם מה שאמרת מאוד באופן כללי, אבל פייג' לא דוגמה כזאת טובה, הוא ספציפית טאלנט שבנו לאט מאז אול אאוט.

נכון, בעיניי היה סוויצ' מסוים ביחס אל פייג' באזור סוף 2019-2020, שאני פירשתי כמו זריקה למים עמוקים (זה מישהו שב2018 הפסיד נחרצות קרב פרומואים בצורה הכי מביכה שראיתי). אבל אני מסוגל להבין למה פייג' מתפרש יותר כ slow burn מאשר חבר'ה כמו השילד. 
נבנה טוב - דרו מקינטייר. לקח ל-WWE שנתיים להבין מה יש להם בידיים אבל בסוף זה התפוצץ בצורה הטובה ביותר שיש. דרו התחיל את ינואר 2020 בתור היל מיד/אפרקארד, והוא סיים אותו כטופ פייס של הארגון. במשך אותו חודש דרו נבנה לאט בתור דמות סימפטית, הוא היה בסוג של פיוד משולש עם רנדי וסטיילס והקהל אהב את זה. אחר כך הגיע אותו RKO שגרם לו להגיד שהוא לא יוריד את ההגנות שלו יותר, דבר שגם גרם לדעתי לקהל להזדהות איתו, הוא כאילו "הודה" שהוא עשה טעות, ומבטיח להילחם כדי שזה לא יקרה. אבל זה עדיין חלק קטן מהבנייה, כי הסיפור התפוצץ בראמבל. לסנר זרק 13 מתאבקים אחד אחרי השני בראמבל, כולל שתי מפלצות כמו קית' לי וסטרומן, אבל מקינטייר היה צריך הזדמנות אחת כדי לבעוט לו בראש ולהעיף אותו מהראמבל לקול פופ עצום של הקהל. ככה עושים את זה.

אחר כך הוא הלך למניה וזכה באליפות, סחב את ה-WWE בעידן הקורונה, נתן קרבות מעולים מול רולינס, לאשלי ואורטון, סיפק רגעים טובים עם סלייטר. הוא היה מעולה. בסה"כ הוא היה בתמונת האליפות קצת יותר משנה, והוא יצא ממנה בתור פייס לגיטימי ואמין, אחד שהוא וורק הורס שאתה יכול לסמוך עליו שיוציא קרבות טובים, ובעיקר אחד שכשהוא יוצא לזירה מרגיש קצת יותר גדול מהשאר.

נבנה רע - קווין אואנס. חחחחחחחחחחחחחח אתם חושבים שאם הוא יקבל מכות מהאפי קורבין ואז ילך לקרב אליפות זה יגרום לי לקנות את זה? הוא ליצן. הדבר שטוב בו זה שהוא עצמו מתאבק טוב עם הרבה איכות וכריזמה, אבל זה כבר לא עובד עליי. מחכה לראות מי הנקניק הבא שיוצא עליו אובר.
נבנה טוב- ג׳ינדר מאהל, הבן אדם הפך ביום אחד from zero to hero , ניצח את רנדי אורטון בקרב כלוב (!), ניצח את שינסאקה נאקמורה בסאמרסלאם, כבר איתגר את ברוק לסנר לקרב אבל למזלו של לסנר מאהל הפסיד בדיוק שבוע לפני הקרב שלהם את האליפות.

נבנה לא טוב- דניאל בריאן, כולה כמה צ׳אנטים של יס ונבחר בבחירה רנדומלית על ידי סינה לקרב אליפות בסאמרסלאם ואיכשהו נדחף לקרב של מאניה על חשבון הקרב של המנצח רויאל ראמבל 14 באטיסטה.

(ועכשיו ברצינות בשביל הנוסטלגיה ממליץ לצפות בקטע ביוטיוב שסינה בחר בבריאן)
(04-18-2022, 10:23 AM)SwitchBlade כתב: [ -> ]לבריי וויאט היה אחד מהם, ללא ספק..

אותה סיטואציה הייתה עם דניאל בריאן, רק שאצלו הקהל הצליח לכפות על הארגון את דעתו להפוך את בריאן למיין איבנטר.

חבל שבריי לא הצליח להגיע לכזה מצב, חלום שלי לראות ריין טרור של בריי עם הוויט פמיילי.
(04-18-2022, 07:35 PM)Vincent McMahon כתב: [ -> ]חבל שבריי לא הצליח להגיע לכזה מצב, חלום שלי לראות ריין טרור של בריי עם הוויט פמיילי.

טוב, אבל אתה לא נתת לו צ'אנס להראות שהוא שווה משהו.
(04-18-2022, 07:35 PM)Vincent McMahon כתב: [ -> ]אותה סיטואציה הייתה עם דניאל בריאן, רק שאצלו הקהל הצליח לכפות על הארגון את דעתו להפוך את בריאן למיין איבנטר.

חבל שבריי לא הצליח להגיע לכזה מצב, חלום שלי לראות ריין טרור של בריי עם הוויט פמיילי.

אני חייב לציין לגבי וואייט וגם אואנס אגב
שבאותה תקופה (איזור 2014-2015 ) כולם חשבו שהם יהיו הדבר הבא
ואני אמרתי שהם אוברייטד ולא יכולים להחזיק תקופה ארוכה בתור טופ גאי

לפני שיקפצו עליי אני שוב אגיד שאוברייטד זה לא אומר שאתה גרוע לגמרי , זה אומר פשוט שכולם אומרים 9/10 על מישהו שהוא בעצם 7/10

אני לא חושב שבנו אותם כמו טוב אבל אני גם לא חושב שהם איזה עילוי שהתפספס נטו בגלל הארגון
(04-18-2022, 07:44 PM)DarkArts כתב: [ -> ]טוב, אבל אתה לא נתת לו צ'אנס להראות שהוא שווה משהו.

זה לא אני זה צוות הקריאייטיב, בעצם זה אני...
עמודים: 1 2 3 4